Kraków akcja "Rower" 5 dych w plecy.

Stefan_K
Kontakt:

Kraków akcja "Rower" 5 dych w plecy.

Post autor: Stefan_K »

Dziś wieczorkiem jechaliśmy z qmplem na bajkach ul. Sienną. Wszystko było pięknie, aż do momentu ujrzenia przeze mnie lizaka pana miejskiego strażaka;).Po krótkiej wymianie zdań, otrzymałem mandacik w wysokości 50 złotych polskich za "jazde bez wymaganego oświetlenia".Gościu powiedział, że właśnie trwa akcja "Rower" i dlatego ta kontrol. Jakby nie było innych ważniejszych problemów. Mandatu płacić nie zamierzam, bo nigdzie legalnie nie pracuje i nie mam dochodów i raczej nic mi nie moga zrobić zwłasza, że nie jestem z Krakowa. Miał ktoś podobne przygody? Jak to się skończyło?
Amator DH
Kontakt:

Post autor: Amator DH »

Chmmm...powiem tak: O akcji ROWER to ja nie słyszałem,nawet nie wiem czemu miała by takowa służyć.Jednak często jade samochodem przez drogi wiejskie i mijam nieoświetlonych rowerzystów i kurde dostaje normalnie dreszczy na ten widok(nie do Ciebie Stefan).To jest samobójstwo.Samochody z naprzeciwka oślepiają a rowery jadą często obok siebie-paranoja i do kitu taka jazda samochodem.Naprawde miałem wiele sytuacji podbramkowych,dlatego nie uznaje rowerzystów o ciemku bez świateł.Jak ja nie mam oświetlenia to jade chodnikiem-za to moge dostać mandat,ale życia nie strace.
Stefan_K To taka moja opinia,Krakowa nie znam.
Paul
Kontakt:

Re: Kraków akcja "Rower" 5 dych w plecy.

Post autor: Paul »

Stefan_K pisze: Jakby nie było innych ważniejszych problemów.
Ostatnio ktoś mi opowiadał ze za coś go wieźle na komende (jakaś głupota nie pamietam czy z rowerem związana) i cały czas się śmiał, bo w radiu było słychać ze gdzieś sie włamali, coś ukradli, kogoś pobili itd itp a lodówa zamiast tam jechać wiozła go na komende jakby nigdy nic... juhuu :|
Stefan_K
Kontakt:

Całkowicie sie zgadzam z Amatorem, że jazda nie oświetlonym rowerem w nocy po drodze to samobójstwo. Jednak droga przy rynku gdzie, są lampy to nie to samo. A co do chodnika to kumpel jak zobaczył strażaków, zjechał na chodnik i jeszcze chcieli mu dać 5 dych za jazdę chodnikiem :/
Paul pisze:
Stefan_K pisze: Jakby nie było innych ważniejszych problemów.
Cała Polska.

Jeszcze jak nas spisywali to podszedł jakich gościu i mówi " to ma byc przyjazdne miasto dla rowerów" :]
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

generalnie można zlać mandat ale jeśli się za Ciebie wezmą i przedstawisz im stan rzeczy że nie masz dochodów zamienią Ci to na prace społeczne ...
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
Amator DH
Kontakt:

He he...co do straży miejskiej to ja się nie będe wypowiadał bo to jest paranoja i śmiech na sali. Poznań jest przyjazny dla....chmmm...acha-dla dresów-to napewno.
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

bo ja wiem czy poznań jest przyjazny ??? kumpel ostatnio wypił najdroższe piwo w swoim życiu ... zapłacił za nie 102,50 ....

STRAŻ MIEJSKA TWARZ WIEJSKA!!!!
Amator DH
Kontakt:

No widzisz Kaktusss-promocja była,a swoją drogą to takie piwo musi smakować.
Narazie
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

smakuje jak cholera .... gorzko raczej :P
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

dobrze ze chwilowo nie mam bajka :P
KuMiK
Kontakt:

Post autor: KuMiK »

ja tam światełko z tyłu mam, w sumie to na stałe, bo mie się ułamała dźwigienka do wyjmowania - może nie wygląda to stylowo, tak jak ochraniacze na wierzchu, ale ma spełniać jakąś funkcje. A jak trzeba to mam też mocowanie na przednią lampkę - wole nie ryzykować bo za dużo policji się kręci u mnie, a jadąc przez las też miło widzieć gdzie jest ścieżka :)
whethepeople
Kontakt:

Post autor: whethepeople »

hehe... a ja wczoraj byłem w KRK na zakupach, było od huyya psów i strażaków, w tym kilku pałów na rowerkach .. Dziwiło mnie to, ale mówiłem że chociaż czuję się bezpiecznie, dobrze że nie wziołem bika, było by "bezpiecznie" Akcja ROWER - dobre :) Nawet jakbym się postarał, nie wiem gdzie taki odblask miałbym przyzamocować :D - Rząd Rule
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

jazda bez swiateł po ulicy w nocy.... głupota.
ale po chodniku oswietlonym.. w takim przypadku czepiac sie to paranoja.

pamietam jak wracalem ze starszym ze szczecina tranzytową trasą, taka 1 pasmówka przez las. bylo kolo 4 w nocy i dosc pusto wiec ludzie jezdzili szybko, po 140/h wyprzedzila nas astra a 5 minut potem my ją dogoniliśmy. Koleś wpakowal w wiejskiego rowerzyste bez swiateł... z kolesia na rowerze nie zostalo wiele, krew byla na odcinku 30 metrow i prawie na calym samochodzie. widok rodem z rotten... od tego czasu nie zjezdzam z chodnika w nocy jesli niemam lampek.
pozro
Yogi
Kontakt:

Post autor: Yogi »

jak juz pisalem wczesniej

POLSKA to pokurwiony kraj !!!!!
niech ją uj strzeli !
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
Stefan_K
Kontakt:

whethepeople pisze: w tym kilku pałów na rowerkach
to dobrze, że nigdzie nie spieprzałem, chociaż i tak za bardzo nie było jak. Ciekawe czy pały rowerowe umieją po schodach skakać :P. Chciałbym to zobaczyć.
A co do świateł jeszcze, to kumpel miał lampe ale tylko z tyłu, czyli o jedna za mało.
quilong
Kontakt:

Post autor: quilong »

z ta jazda droga bez oswietlenia sie zgodze...ale co tu kryc..ja nie jezdze wogule po szosie...a jak jush jade to w dzien..i to jest njawyzje dojaz do miejsowki...oswietlenie by mi odpadlo przy pierwszym skoku...heh...ale pamietak sytulacje kiedy nei bylo mi do smiechu...jak wracalem noca bardzo ruchliwa i kreta droga...bez oswietlenia w kapletnych ciemnosciach i w dodatku taka straszna mgla byla...jak tylko jechal jakis samochod to sie zatrzymywalem na poboczu...
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
Amator DH
Kontakt:

No wiesz Stefan-po schodach itp. to oni sobie nie poskaczą bo amortyzacja(koszty) roweru się liczy,ale z drugiej strony to z mandatów mogli by sobie jakieś streetóweczki nabyć.A tak sobie myśle,że mogło by ich być więcej na rowerach-mają przynajmniej nieograniczony limit kilometrów.
Nie wiem czy wiecie-w Poznaniu to jeszcze na konikach jeżdżą.
A ja czytam często,że polacy są mało aktywni...
erenes
Kontakt:

Post autor: erenes »

teraz nic Ci nie grodzi, jak zaczniesz prasowa ci rozliczas sie z urzedem skarbowym, zciagną Ci 55-60 zł po roku dwóch (z procentem małym) z pierwszego rozliczenia podatkowego (jesli sobie bedziesz odpisywał).
dupa.
ExIsT
Kontakt:

Post autor: ExIsT »

hehehe straż wiejska ja sie nidy nie zatrzymoje
jebac straz wiejska nie daja w spokoju posmigac nad wisla
po murkach i schodkach
pozdro all
http://www.pinkbike.com/photo/893261/
gg:1442499
ODPOWIEDZ