SCYZORYK - zestaw narzedziowy.
-
- Kontakt:
SCYZORYK - zestaw narzedziowy.
Witam
Tak sie zastanawiam nad kupnem takiego scyzoryka, zeby mial wszystkie niezbedne narzedzia, w tym skuwacz najlepiej do lancycha bmx i moze lyszki do opon, ale nie musi...
Jakie polecicie, najlepiej nie drogi, albo moze byc drozszy ale taki wysokiej jakosci i najlepiej maly, poprostu dobry.
To piszcie czego uzywacie i czy jestescie zadowoleni itp. mozecie tez jakims linkiem zapodac.
Z gory dzieki
pozdro :)
Tak sie zastanawiam nad kupnem takiego scyzoryka, zeby mial wszystkie niezbedne narzedzia, w tym skuwacz najlepiej do lancycha bmx i moze lyszki do opon, ale nie musi...
Jakie polecicie, najlepiej nie drogi, albo moze byc drozszy ale taki wysokiej jakosci i najlepiej maly, poprostu dobry.
To piszcie czego uzywacie i czy jestescie zadowoleni itp. mozecie tez jakims linkiem zapodac.
Z gory dzieki
pozdro :)
Lubie przeszkody,ktore nie byly budowane z mysla o jezdzie na rowerze
STREET to tylko BMX
STREET to tylko BMX
Witam,
od kolegi pożyczyłem taki "scyzoryk" firmy BBB. Uważam że solidnie jest wykonany... Aczkolwiek na taką zabawke musisz poświęcić jakieś 80 zł.
Scyzoryk miał:
Mały nożyk
Klucze Imbusowe do 8 mm chyba.
Skuwacz do łańcucha
klucze płaskie w formie takich "blaszek" jedna wyglądała jak łyżka.
Śrubokręt płaski i krzyżak.
Pozdrofka
od kolegi pożyczyłem taki "scyzoryk" firmy BBB. Uważam że solidnie jest wykonany... Aczkolwiek na taką zabawke musisz poświęcić jakieś 80 zł.
Scyzoryk miał:
Mały nożyk
Klucze Imbusowe do 8 mm chyba.
Skuwacz do łańcucha
klucze płaskie w formie takich "blaszek" jedna wyglądała jak łyżka.
Śrubokręt płaski i krzyżak.
Pozdrofka
GG 3891303 www.bike-team.kwidzyn.pl
Moim zdaniem kupowanie takiego multitoola to bezsens. Jest to nie wygodne w użytkowaniu, klucze pomnijeszone i się nie sprawdza. Najlepsze są takie podstawowe Park-toole na przykład albo jakies Gorilla. Większość serwisówużywa właśnie takich, są proste i niezawodne.
A z rozkuwacza naprawde często nie korzystasz.. blaszki w formie łyżek, po co ?? mały nożyk...hahaha
zastanówmy się po co...
A z rozkuwacza naprawde często nie korzystasz.. blaszki w formie łyżek, po co ?? mały nożyk...hahaha
zastanówmy się po co...
konex ata_jg święte slowa. Takie multitoole to dobre na wielokilometrowe maratony gdzie kazdy gram sie liczy... ja osobiscie chyba bym kurw**y dostal mając zrobic cos takimi narzedziami zabawkowymi rodem z kinder niespodzanki. Osobiście nie rozstaję sie z moją skrzynką na narzędzie gdzie mam doslownie wszystko czego potrzebuje.
Wiem ze skrzynki ze sobą wozić niesposob ale najwazniejsze narzedzia dobrze spakowane wcale nie ważą i nie zajmują tak wiele.
Wiem ze skrzynki ze sobą wozić niesposob ale najwazniejsze narzedzia dobrze spakowane wcale nie ważą i nie zajmują tak wiele.
karwos Też niestety ale mój topeak się uszkodził. Posiadałem taki model za 49zł. Dość podstawowy, same ampule (imbusy) + śrubokret płaski i gwiazdka.
Byłem bardzo zadowolony, służył mi w pracy około 5 miesięcy, póki nie wziąłem się do odkręcania trochę zapieczonej śruby w mostku..w dziecięcym rowerku ;P
"Piątka" pękła i klucz złamany, ten najwazniejszy...;/
Dzisiaj chciałem upiłować to złamanie i jest zrobione z tak twardego i sztywnego materiału że złamałem zmęczone ostrze w brzeszczocie..ee
Dzięki tej twardości klucze się nie obrabiały, ale za to jak widać pękają od sztywności.
Pozdrawiam.
Byłem bardzo zadowolony, służył mi w pracy około 5 miesięcy, póki nie wziąłem się do odkręcania trochę zapieczonej śruby w mostku..w dziecięcym rowerku ;P
"Piątka" pękła i klucz złamany, ten najwazniejszy...;/
Dzisiaj chciałem upiłować to złamanie i jest zrobione z tak twardego i sztywnego materiału że złamałem zmęczone ostrze w brzeszczocie..ee
Dzięki tej twardości klucze się nie obrabiały, ale za to jak widać pękają od sztywności.
Pozdrawiam.
BBB jest spoko gdyby nie fakt że po dwuch latach urzytkowania ściągło mi gwint przy rozkówaczu łańcucha(tak to jest jak sie łączy stalowy wzmacniany wyciskacz z aluminiowym korpusem:/ ) i płaski klucz pękł ale to trochę z mojej winy
pozatym to git,imbusy twarde i można urzywać plastikowej zakładki jako łyżki do opon
pozatym to git,imbusy twarde i można urzywać plastikowej zakładki jako łyżki do opon
konexAjzata_jg a ja mam zupełnie zdanie. Nie wiem jak jest naprawde ale wydaje mi sie że> Zielony <ma w domku zestaw wszsytkich narzedzi jakie mu sa potrzebne w "odpowiednim" rozmiarze a taki scyzoryk potrzebny mu jest żeby go zabierac ze sobą. Sam tak mam z reszte ze bez 4 podstawowych imbusów nie wsiadam na rower i tez mi sie to wydaje uciązliwe a taki scyzoryk by załatwił sprawe.
http://www.pinkbike.com/photo/6739274/
http://www.skiteam.pl/?off=lato&open=of ... roduktu=62
Ja mam ten klucz, dostałem go z rowerem, używam blisko rok - opinie? poległ rozkuwacz (urwały się ząbki które trzymaja łańcuch) ale mysle ze to moja wina była bo krzywo złapałem łancuch. Poza tym wytrzymuje wszytsko co nim robiłem a robie nie mało, co chwila coś przykręcam zdecydowanie go polecam mimo wysokkkiej ceny.
Ja mam ten klucz, dostałem go z rowerem, używam blisko rok - opinie? poległ rozkuwacz (urwały się ząbki które trzymaja łańcuch) ale mysle ze to moja wina była bo krzywo złapałem łancuch. Poza tym wytrzymuje wszytsko co nim robiłem a robie nie mało, co chwila coś przykręcam zdecydowanie go polecam mimo wysokkkiej ceny.