Giant AC 06 jako maszynka do enduro ?
Ech, rece opadaja... Po pierwsze, nikt tu nie mowi o zadnym Krossie! A po drugie - skad masz informacje na temat jakosci obecnych produktow tej firmy?Amator DH pisze:Mnie się ten Kross nie podoba.Osprzęt ma tylko lepszy ale rama pewnie lżejsza nie jest.No i w temacie jest do lekkiego FR a ten Kross to jakośćią też nie grzeszy.
Odnosnie Schwinna to polecam jego test porownawczy z Giantem Pistolem 2 w aktualnym (juz niedlugo) numerze bikeBoardu - "Duzy skok za mala kase". Generalnie ocenili go niezle, jako rower pomiedzy XC a enduro (Pistol byl bardziej FR/enduro).
A jednak ktoś wspomniał.Czytaj dokładnie!Sulring pisze:http://www.kross.pl/pl/rowery/porownani ... hwinn&r1=2 bardzo przyjemny rower na dobrym osprzecie. Zmienisz amor za kase ktora Ci zostanie i wypas bike. Mowie o Comp.
Mnie się wydaje,że dyskusja już zamknięta.
Gratuluje uwagi i znajomosci rynku - ten link prowadzi do roweru marki *Schwinn*, ktorej Kross jest w Polsce *dystrybutorem*. Wciaz pozostaje zagadkowe stwierdzenie odnosnie jakosci rowerow tej firmy - moze jednak wyjasnisz mi, co miales na mysli?Amator DH pisze:A jednak ktoś wspomniał.Czytaj dokładnie!Sulring pisze:http://www.kross.pl/pl/rowery/porownani ... hwinn&r1=2 bardzo przyjemny rower na dobrym osprzecie. Zmienisz amor za kase ktora Ci zostanie i wypas bike. Mowie o Comp.
Mnie się wydaje,że dyskusja już zamknięta.
Przyznaje racje Wooyku,musnąłem tylko ten link a na foto i specyfikację nie zwracałem uwagi,moja wina.
Test w BikeBoard już się ukazał ale nie chce rozwijać tematu Pistola ani Schwinn-a bo temat dotyczył AC i jeśli chodzi o tego ostatniego to ja już się wypowiedziałem.
PS: Schwinn bardzo mi się podoba-wizualnie.
Wooyek-odnoszę wrażenie,że bardzo bronisz Kross-a,coś w tym jest?
Test w BikeBoard już się ukazał ale nie chce rozwijać tematu Pistola ani Schwinn-a bo temat dotyczył AC i jeśli chodzi o tego ostatniego to ja już się wypowiedziałem.
PS: Schwinn bardzo mi się podoba-wizualnie.
Wooyek-odnoszę wrażenie,że bardzo bronisz Kross-a,coś w tym jest?
Dlatego tez napisalem o aktualnym numerze.Amator DH pisze:Test w BikeBoard już się ukazał
Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, zeby odpowiadajac na pytanie "czy bedzie dobry do enduro" wskazac ewentualne alternatywy.Amator DH pisze:ale nie chce rozwijać tematu Pistola ani Schwinn-a bo temat dotyczył AC
Po czesci masz racje. Jest tak dlatego, ze dopiero co wybieralem dla siebie tani rower XC i zwrocilem uwage m.in. na ta firme. Ogladalem Krossy w sklepie, przymierzalem sie, testowalem - czyli przygladalem sie im powaznie, a nie tylko na zasadzie "ladnie wyglada w katalogu i na zjeciach, ale jakosc na pewno jest kiepska". Porownywalem modele takie jak Hexagon V6 (mniej), czy Level A2/A4 (bardziej) z produktami innych firm (Kellys, Author, Merida, Kona, GT, Giant...) i jesli chodzi o jakosc - nie widzialem zadnej roznicy (a w wiekszosci przypadkow wolalbym Krossa zamiast np. Meridy za ta sama kase). Rowniez uzytkownicy starych Krossow nie narzekaja - a jakby na to nie patrzec, troche sie ostatnio w tej firmie na plus zmienilo. Dlatego zapytalem tylko, dlaczego piszesz, ze jakosc Krossow jest kiepska - bo odnioslem wrazenie, ze z zadnym nowym Krossem nie miales do czynienia nawet na mniejsza skale (czyt. nie jezdziles na zadnym), a przypinasz mu etykiete tylko za to, ze to firma polska i ze nazwa nie jest tak kultowa, jak np. Kona.Amator DH pisze:Wooyek-odnoszę wrażenie,że bardzo bronisz Kross-a,coś w tym jest?
Bo nie jest....(tak kultowa).Wooyek pisze:przypinasz mu etykiete tylko za to, ze to firma polska i ze nazwa nie jest tak kultowa, jak np. Kona.
Bardzo Cię proszę: nie cytuj mnie więcej i nie czepiaj się każdego wyrazu.
Ja wiem,że Ty musisz mieć zawsze ostatnie,filozoficzne zdanie i niech tak zostanie.:-I
1. Nie można dłuższego beż specjalnego kitu, nie do dostania w Polsce.3,143k4r2 pisze:Ja mam pytania.
1 Standardowo damper jest 7,5" = 190mm. Mozna tam zaladowac cos dluzszego ? powiedzmy 200-210mm ?
2. Jaka sprezyna powinna byc pod ok 90 kg ?
3. Jaki dobry a w miare tani damper mozna do niego kupic ?
2. Myślę że około 800 - 850lbs
3. Manitou Metel (w dowolnej wersji).
Pozdrawiam.