Oszust z Tarnowskich Gor [allegro]
Koleś już Cie może udupić za podawanie jego danych osobowych na forum publiczne.
Jeb w łeb - kolejna sprawa która może skończyć się dla niego korzystnie $
Na allegro - żadko kiedy oddają kase, mają mnóstwo weryfikacji co do takich zdarzeń więc nie dość że trwa to długo to zazwyczaj i tak nici z tego
Policja - wątpie... :|
Jeb w łeb - kolejna sprawa która może skończyć się dla niego korzystnie $
Na allegro - żadko kiedy oddają kase, mają mnóstwo weryfikacji co do takich zdarzeń więc nie dość że trwa to długo to zazwyczaj i tak nici z tego
Policja - wątpie... :|
http://www.pinkbike.com/photo/922602/
-
- Kontakt:
Eh, podawanie danych nie jest w zaden sposob karane. Nie namawiam przeciez nikogo zeby mu cos zrobił. Jedynie uprzedzam, by nie kupować nic od tego człowieka bo mnei oszukal. Opisuje jedynie nieudana transakcje, niechaj bedzie dla was przestroga.
Wybralem juz najlepsza metode, w razie czego mam taka małą tajną broń - asa w rękawie ;)
W zadne grozenie czy jeb w leb nie bede sie angazowal bo skonczyloby sie to zle dla mnie, poza tym to po prostu nie moje metody.
Na dzialanie policji tez nie licze, chodzi tylko o zaswiadczenie o wszczeciu sledztwa. Po pierwsze ono pozwala dzialac z allegro, po drugie jest juz wystarczajacym elementem przetargowym. Poza tym moze byc pomocne w dalszych dzialaniach.
Wybralem juz najlepsza metode, w razie czego mam taka małą tajną broń - asa w rękawie ;)
W zadne grozenie czy jeb w leb nie bede sie angazowal bo skonczyloby sie to zle dla mnie, poza tym to po prostu nie moje metody.
Na dzialanie policji tez nie licze, chodzi tylko o zaswiadczenie o wszczeciu sledztwa. Po pierwsze ono pozwala dzialac z allegro, po drugie jest juz wystarczajacym elementem przetargowym. Poza tym moze byc pomocne w dalszych dzialaniach.
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
-
- Kontakt:
Sprawa wygląda tak ze ten koles to dzieciak 15-16 lat, kupił amor od takiego jednego z Tg, po czym pilnie go sprzedał bo potrzebował kasy- tak słyszałem bo gadałem z nim, ale jak oglądałem ten amor to mi sie cos robiło, bo był zajechany. A jezeli napisał ze amor nówka i ideał to jego wina, mogł sie nie znac, ale przynajmniej opisac co i jak.
http://www.pinkbike.com/photo/809268/ new foto w galeri PB
-
- Kontakt:
dlaczego tymianie uwazasz ze tylko gadam? Otoz sie mylisz. A pisze bo oszustow trzeba eliminowac ostrzegajac przed nimi innych.tywonek pisze:Rufus tak sobie myśle, że pisząc publicznie o tym, że straszysz gościa policją a nie faktycznie dobierasz mu sie do dupy a jednocześnie umieszczasz to na forum, może spowodować iż on to przeczyta i całkowicie cie zleje ?
:-)
-
- Kontakt:
300.Inur pisze:jesli zglosisz na policje, dostaniesz odszkodowanie od allegro. moze nie duze ale zawsze te 100-200zlRufus pisze:Zastanawiałem się nad tym. Pomysl jednak... czy zrobią coś poza przyjęciem zgłoszenia? Oczywiście zgłosić można, co pewnei zrobię, ale szans praktycznie nie ma.
Teraz to jednak nie ma znaczenia, bo otrzymam spowrotem całą kasę.
http://www.allegro.pl/item104997143_wsp ... kazja.html
to wygloąda jak kolejna pruba sprzedazy tylko na innym koncie
to wygloąda jak kolejna pruba sprzedazy tylko na innym koncie