Sprzedam, Oddam, SPROWADZE....

Hope
Kontakt:

Sprzedam, Oddam, SPROWADZE....

Post autor: Hope »

Czesc

Co myslicie o tym zeby zrobic nowy dział? Kazdy by pisał co ma na sprzedaz, zamiane, lub co chce kupic itp... Nie było by tez txt typu "To nie giełda".

Pozdro
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

Hope nic nowego nie piszesz, juz 100 topic na ten temat, ale jaki jest sens robiania tego jak po to jest giełda?? moze dajmy na forum giełde, na strone główną w newsach też i do kazdego działu, zeby było fajniej, nie widze sensu tym bardziej ze po lewej stronie (kilka cm od swojego postu) widzisz losowe ogłoszenia, ja przez giełde sprzedałem swój amor, i jakos nie miałem problemów...
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

ja bym wolal dzial na forum - poprostu takie cos lepiej sie sprawdza i wieksza kontrola ale jak zwykle dupa z tego bedzie...
www.mm-foto.pl
Michal_KRK
Kontakt:

Post autor: Michal_KRK »

No ja szczególnie potrzebuje "sprowadze" :D Bo chce sobie ściągnąć zbroje z USA a nie mam sam jak tego zrobic. Dh zone działajcie! :)
Magic
Kontakt:

Post autor: Magic »

no pomysł dobry - ja jestem za, ale ile byśmy nie zakładali tematów o giełdzie to i tak zawsze Paul albo nikom napiszą że nie ma mowy o czymś takim... ;/

a z drugiej strony to i tak niektórzy wrzucali by swoje tematy do innych działów i trzeba by było robić porządki ;P
Ride to die... oby jak najdłużej...
www.ldsc.yoyo.pl
tadzio-krk
Kontakt:

Post autor: tadzio-krk »

wiekszosc osob bedzie za, na ba to dobrze funkcjonuje ja wole np. dzial a nie giele taka jaka jest..
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

no chyba faktycznie łatwiej by było patrzec po giełdzie 'zintegrowanej' z forum, nie trzeba by lookać na prawo i lewo, wchodzic tu i tam, str.głowna dh-zonu i wogole... tylko miec wszystko pod ręką...
poza tym gielda jest troche nie czytelna...
a na forum dajesz opcje "szukaj" - wpisujesz daną czesc i Ci wyskakuje kto i za ile to ma...
ja jestem za przerzuceniem giełdy na forum! :)
www.feel-free.pl
nikom
administrator
Kontakt:

Post autor: nikom »

yasiuuu pisze:nie trzeba by lookać na prawo i lewo, wchodzic tu i tam, str.głowna dh-zonu i wogole... tylko miec wszystko pod ręką...
poza tym gielda jest troche nie czytelna...
nie no stary co ty piszesz jaka nieczytelna ? wchodzisz masz kategorie , ogloszenia , prosciej tego juz sie nie da zrobic... a na forum gielda odpada, chocby z tego powodu ze obciazy dodatkowo i tak juz PRZECIAZONE forum... moim zdaniem wtedy dopiero bylo by nieczytelnie ;)
gazela_bike
Kontakt:

Post autor: gazela_bike »

ja bym propnował zrobic na forum dział GIEŁDA czy tam sprzedam srpowadze kupie poniewaz mało ludzi zaglada na giełde a wiecj na forum i tak chyba bedzie lepiej wszyscy beda mieli "pod reką" giełde. Takie jest moje zdanie
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=356807489
bärt
Kontakt:

Post autor: bärt »

moim zdaniem gielda jest zupelnie nieczytelna. oprocz tego syf i bajzel. powinny obowiazywac na niej nicki z forum, opcja edytuj tez by sie przydala, a nie, ze ktos "musi zakladac drugie ogloszenie, bo w poprzednim sie pomylil w numerze telefonu". ogolnie to jestem za strorzeniem czegos na ksztalt gieldy na pinkbike'u. schludnie, przejzyscie ...
yasiuuu
Kontakt:

nikomtak nie czytelna, ze jezeli jestem zainteresowany np. rama BigHit to musze przewalkowac cała kategorie 'ramy', a bywa to żmudne, nudne, niesatysfakcjonujące, bo moze sie okazac ze szukanego przedmiotu tam nie ma:] Jak by juz chociaz opcja 'szukaj' była to nie ma problemu...

A to, że forum jest przeciążone zalezy od jakosci serwera czy od czego? Skoro tak, to zrobcie moderatorzy płatną rejestracje - wysylka sms'a za 5zł (czesc idzie na lepszy serwer, czesc na ta firme co udostepnia wysyłke sms'a, a i pare groszy wam na pivko zostanie), a i przynajmniej wiekszosc dzieciakow co glupio gada i zasmieca forum zrezygnuje bo uzna ze nie bedzie placic 5zł (np. rocznie) za składke na serwer...

No chyba ze chcesz klasc nacisk na ilosc a nie na jakosc, to zostawmy forum tak jak jest - zarejestruje sie jeszcze paredziesiąt szczylów, zrobia z forum wysypisko...

;]
www.feel-free.pl
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

trzeba zrobic rewolucje w giełdzie bo jest ekstremalnie nieprzejzysta i sam niewiem ktore ogloszenia są aktualne a ktore z przed roku.
Tak więc zrewolucjonizujcie gielde :D!
Magic
Kontakt:

Post autor: Magic »

jak nie ma mowy o giełdzie na forum to może chociaż zmiany na giełdzie?? bo niestety do ideału jej DALEKO... x/
dobrze że przynajmniej nie ma już ogłoszeń sprzed roku czy więcej... ale mimo wszystko mógłby się ktoś zajmować tym i wyrzucać np. podwójne ogłoszenia (chociaż trafiłem kiedyś też na takie 5 razy wrzucone - bez żadnych zmian...;/)

yasiuuusądze że jakby było coś w tym stylu jak ty proponujesz to mało kto by został na tym forum - sporo osób (prawdopodobnie!) wyniosłoby się na inne fora...darmowe :P
Ride to die... oby jak najdłużej...
www.ldsc.yoyo.pl
yasiuuu
Kontakt:

MagicJak by ktoś chciał być to by był - napewno by sie znacznie zredukowała liczba osob, ale skoro zarejestrowanych jest ponad 6tys userów, a maksymalnie w jeden dzien pojawilo sie ok 350 (i to ponad rok temu) to mam wrazenie, ze duzo osób weszło na dh-zone raz i juz nie wróciło...
Bylo by jak na starym forum jesli chodzi o liczbe osob... chyba ze to jest jakis wyscig miedzy forami 'kto wiecej zdobedzie czytelników':|
www.feel-free.pl
nikom
administrator
Kontakt:

Post autor: nikom »

yasiuuu pisze:nikomtak nie czytelna, ze jezeli jestem zainteresowany np. rama BigHit to musze przewalkowac cała kategorie 'ramy', a bywa to żmudne, nudne, niesatysfakcjonujące, bo moze sie okazac ze szukanego przedmiotu tam nie ma:] Jak by juz chociaz opcja 'szukaj' była to nie ma problemu...
nie moge, to tak bardzo żmudnego jest w kliknieciu w strone z kategoria ram? jezusie. poza tym opcja szukaj jest na Gieldzie, kurde ludzie wejzcie patrzcie a potem piszcie.
trzeba zrobic rewolucje w giełdzie bo jest ekstremalnie nieprzejzysta i sam niewiem ktore ogloszenia są aktualne a ktore z przed roku.
Tak więc zrewolucjonizujcie gielde :D!
jaka nieprzejszysta? przeciez masz date pod kazdym ogloszeniem!
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

jak sie chce to mozna znaleść, no problem ja znalazłem... NO ale jeśli sie nie chce..
Hope
Kontakt:

Post autor: Hope »

Spoko, looz, ja tez przez giełde sprzedałem amorka ;] Ok, to trzeba bedzie korzystac z giełdy na BA.

Pozdrawiam
Red Bull
Kontakt:

Post autor: Red Bull »

moim zdaniem gielda moze zostac tak jak jest, ale:
1. zeby dodac ogloszenie musisz byc zalogowany (tzn rejestrujesz sie, czekasz tydzien na aktywacje konta i dopiero potem mozesz sie zalogowac)
2. opcja edytuj w ogloszeniach
3. wyrzucenie dzialu "kupie - ogolne"
4. zrobienie w kazdym dziale przy dodawaniu ogloszenia wybor na kupie/sprzedam (wchodzisz np w "ramy", wybierasz "sprzedam" lub "kupie"

to by bylo na tyle :) pzdr
SzyszeQ
Kontakt:

Post autor: SzyszeQ »

Red Bull dobrze gada !!! dać mu piwo !!
ODPOWIEDZ