Składanie roweru
Składanie roweru
Witam wszsytkich.
Chce złożyc rower i mam pytania.
Jakie narzedzia bede mi potrzebne i co smarowac i czym i :
-Jak zalozyc support i korbre
-Amortyzator dj 3 20mm i rama Street Fighter i co ze sterami - jak sie to cos skalda :)
-Lancuch i wolnobieg na piaste
-hamulce avid bb5 przod i tyl. Jak tarcze to wiem ale jak hamulce
Sorki ale jestem nowy w tym wszystkim i dlatego sie pytam, bo nie wydam 60 zł na skladanie roweru :)
Chce złożyc rower i mam pytania.
Jakie narzedzia bede mi potrzebne i co smarowac i czym i :
-Jak zalozyc support i korbre
-Amortyzator dj 3 20mm i rama Street Fighter i co ze sterami - jak sie to cos skalda :)
-Lancuch i wolnobieg na piaste
-hamulce avid bb5 przod i tyl. Jak tarcze to wiem ale jak hamulce
Sorki ale jestem nowy w tym wszystkim i dlatego sie pytam, bo nie wydam 60 zł na skladanie roweru :)
-
- Kontakt:
wiesz są takie domowow-warsztatowe metody zeby cos zrobic któych nie polecam ale sam z nich korzystam, np nabijanie sterów gwiazdki, to sam robie bo nei bede płącił a mi dobrze wychodzi, a do wkrecania np wolnobiegu, suportu musisz miec specjalne kluicze-do suportu i wolnobiegu, albo tam kasety;p i tyle ale najlepiej jak nie znasz sie na tym daj do serwisu albi dz do kumpal co ci to zrobi z piwko albo za darmo i tyle
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
-
- Kontakt:
Ja nie mając zielonego pojecia jak co zrobić, dałem do serwisu stery, ramę, korbę i suport żeby mi to sklecili, a resztę zamontowałem sam, to jest coś a la dokręcanie różnych śróbek i tyle, a kasetę dokręciłem bez kluczy i się trzyma :D (koła kupowałem w całości). Ogólnie jak masz jakąś część to najpierw looknij gdzie ma być zamontowana, popatrz, zrozum zasadę działania i spróbuj zamontować, co do narzędzi mi wsytarczyły ampule i smar do łożysk.
Pozdro.
Pozdro.
idź z tym do serwisu bo coś spieprzysz....smar daje się nie wszystkie połączenia gwintowane + w stery......co do montowania wolnobiegu,potrzebne Ci będą..........ręce(to jest nakręcane) do montarzu kasety potrzebujesz już klucza....z tego co piszesz to sam zakup narzędzi potrzebnych do złożenia roweru to już jest ok 100zł(licząć najgorsze narzędzia)
REASUMUJąC========>>>> idź z tym do serwisu bo sam sobie coś jeszcze zpieprzysz
REASUMUJąC========>>>> idź z tym do serwisu bo sam sobie coś jeszcze zpieprzysz
A ja powiem inaczej.
Wierzysz w swoje możliwości to rusz głową i pomyśl. Ja rower poskładałem sam, nie za bardzo znając się na tym. Na narzędzia dałem około 50zł (ściągacz do korb+rozczepiacz do łańcucha), a z tym czego nie umiałęm zrobić, czy nie miałem do tego narzędzi to szedłem do serwisu i za grosze mi to robili.
Wierzysz w swoje możliwości to rusz głową i pomyśl. Ja rower poskładałem sam, nie za bardzo znając się na tym. Na narzędzia dałem około 50zł (ściągacz do korb+rozczepiacz do łańcucha), a z tym czego nie umiałęm zrobić, czy nie miałem do tego narzędzi to szedłem do serwisu i za grosze mi to robili.
Tylko sie boje,ze np. w serwisie zaloza mi inny support niz ja bede mial.