MK BIKE OSZUŚCI ??? CO Z TYM ZROBIĆ ????

siwylbkoo
Kontakt:

MK BIKE OSZUŚCI ??? CO Z TYM ZROBIĆ ????

Post autor: siwylbkoo »

Witam
Ponad miecha temu wysłałem do nich połamane duro na gwarancje do tej pory nie dostałem żadnego odezwu od nich a jak sam się upomniałem to dostałem odpowiedz śmieszną zresztą "reklamacja jest w toku"
Mają na to 14 dni a mineło już jakieś 37
Miał ktoś już taki przypadek ? Co z tym zrobić ??
http://www.pinkbike.com/photo/848849/
cyc

Post autor: cyc »

1,5 mies czekalem na zrobienie piasty,wkoncu ja dostalem na szczescie zrobiona ale bez szpilki.
ACextreme
Kontakt:

Post autor: ACextreme »

Nie daj się zbywać, męcz ich mailami, dzwoń i nie daj sobie wmówić takich pierdół. Jeśli oznajmili iż reklamacje uznają w ciągu 2tygodni to musza tego dotrzymać. Można postraszyć trochę. Ja tak zrobiłem w przypadku extreme-shopu i dopiąłem swego.
http://www.endura.pl
ble
Kontakt:

Post autor: ble »

no wczoraj jak u nich bylem to ktos przyslal piaste i ze na reklamacje to szef powiedz zeby odeslac:)
siwylbkoo
Kontakt:

a moze ktos cos z tym zrobil federacja praw konsumenta czy cos bo ja walsnie nad tym mysle
Kuzyn_fr
Kontakt:

Post autor: Kuzyn_fr »

hejo, jak chcesz moge dac ci na to super sposob... zagadaj do mnie na gg 2656705, tez mialem podobnie, ale wyszedlem na tym na duzym plusie:]
No risk no fun....
cyc_ling
Kontakt:

Post autor: cyc_ling »

no wczoraj jak u nich bylem to ktos przyslal piaste i ze na reklamacje to szef powiedz zeby odeslac:)
o to żes mnie teraz powaznie przestraszyl bo ja do nich wyslalem piaste z reklamacja ... w sumei to cale kolo wyslalem ale uszkodzona jest tylko piasta.
Musze powiedziec ze piasty REBORNA na tył sa strasznie gowniana u mnie np po niecalym roku bebenek caly popekal.
A z gwara to jest takie cos jak federacja konsumenta czy jakos tak ale jak wysylasz paczke to tez musisz zachowac pewne procedury. Poprostu zajdz do nich i pogadaj
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

moim zdaniem oni wcale nietrzymają tego duro długo. ty je wysłałeś (około 3 dni) potem oni do producenta (producent ma 14dni) puxniej producent odsyła zwykłą paczką (ponad 7 dni) i na końcu mk bike tobie odsyłają. według mnie to tak wygląda. troche wyrozumiałości, wkońcu to tez zapracowani ludzie są. ja nic niemam do nich. kupiłem oponki i doszly za 2 dni. pozdrawiam.
R@F@Ł
Kontakt:

Post autor: R@F@Ł »

Kuzyn_fr to napisz moze na forum :) moze sie innym przydac.
<o_O>
]---|---[
.._/\_..
http://www.skradzione-rowery.prv.pl/
corny
Kontakt:

Post autor: corny »

siwylbkoo czemu piszesz oszusci? ze zwlekaja dlugo? zastanow sie co piszesz... nie wiesz na czym polega proces uznawania/nie uznawania gwarancji to nie pisz *******...
gg:3347295
siwylbkoo
Kontakt:

a co to obrońcy uciśnionych czy co?
Paczke wyslalem dokladnie 19.05 to juz ponad miesiac temu oni maja na to 14 dni takie jest prawo i sami to pisza a jak do nich pisze to pisza "reklamacja jest w toku" tyle to i ja wiem wiec nie pier.dol mi ze mam ich zrozumiec ile mozna czekac?. W nastepnym tygodniu ide do rzecznika obrony praw czlowiek zobaczymy co to da.
A co do procesu gwarancji to wiem na czym polega rodzice mieli sklep.
gwarek
Kontakt:

Post autor: gwarek »

eee tam placzecie bo prze zmiecha niejezdziliscie na swoim rowerze mi w armarze gware uznawali 4 miechy, wiec niemacie zle
eschen
Kontakt:

Post autor: eschen »

siwylbkoo przesadziles deczko, odzywaja sie to znaczy, ze sa oki, a nikt nie jest w stanie przepchnac szybciej reklamacji to nie jest zalezne od sklepu, dystrybutor jest za to odpowiedzialny, troszke rozsadku, zawsze mogli ci powiedziec reklamacja odrzucona, a jak masz tak dlugo tzn ze raczej bedziesz mial reklamacje uznana
Dragon-kr
Kontakt:

Post autor: Dragon-kr »

siwylbkoo zadzwoń do nich i ich postrasz.....nie mogą tak długo trzymać towaru na reklamacji.....ktoś tam wspomniał,że wysłali to zwykłą pocztą(gówno prawda)...nie spotkałem się jeszcze ze sklepem który by wysyłał paczkę do przedstawiciela w ten sposób(wysyłają kurierem)
ble
Kontakt:

Post autor: ble »

cyc_lingnie w paczce przyszla sama piasta:)
SzyszeQ
Kontakt:

Post autor: SzyszeQ »

siemka :) jestem nieco doswiadczony juz co do tego sklepu:) otuz robia tam wałki kurwa jakich mało!!! ci ktrzy mieszkaja w poblizu wiedza ze istnieje tzw. krecha :) mialem na niej jakies 30 zł z agripy :0 przychodze po zimie zeby oddac dlog a tu nagle pierdul ponad 500zł :O *** wi za co jak sie pytalem własciciela MKbiku Zbigniewa.N za co mam ten dlog to powiedzial ze sam powinienem wiedziec :[ poprostu jakis chory człek =/ dobra ale nie o tym mialem pisac... powalilem tom kreche i niesplacalem jak nie moj dlug.. w koncu doszedl taki moment ze klikla mi ramka =/ i musialem oddac na gware :) na gwarancji pisalo wyraznie " do 2 tyg roboczych" czyli 3 tyg normalne bez sobut i niedziel :) rama lezala tam hohohoh a potem ja wyslali... spoko tylko mijal juz miesiac a ja jej dalej nie mialem :)mijal kolejny miech wtedy zainteresowal sie ta sprawa moj łojciec :D <koks> :P poszedlem tam z nim i zaczelo sie :P postraszyl pokrzyczoł i.... ramke spowrotem dostalem tylko ze inny rozmiar .. ale sam tak chcialem... poczym dowiedizalem sie ze on nie chcial jej oddac bo mialem ten dlug <chyba w rozliczenie brał><LOL> jeszcze jak by ktos sie wachal upominac o swoje prawa prosze sie powolac na praw akonsumeta :) http://prawo.hoga.pl/poradnik/prawa_konsumenta.asp
ja to moglem zrobic bo mam znajomego w sadzie ale jakos niepomyslalem o tym wczesniej:) a wiec powiem na koniec tyle
WALCZCIE O SWOJE PRAWA BRACIA BIKERZY !!!! nie dajcie sie robic w chhhhhuuuuuuu********aaaaaa
idolek
Kontakt:

Post autor: idolek »

Ludki ...bierzcie potwierdzenia,wszeliego typu papierki,jezeli w ciagu 14 dni roboczych reklamacja nie zostanie rozpatrzona to wniosek zostaje zaakceptowany. Oprocz gwarancji dotyczacej dystrybutora macie prawo (poszukajcie sobie w internecie) do rekojmi i ona juz obejmuje sklep. Roznica polega na tym ze w momencie oddania wadliwego sprzetu mowicie ze chcecie go zareklamowac w ramach rekojmi...prosicie o papierek na to i wtedy to nie jest problem dystrybutora tylko problem sklepu bo nie rzadacie wymiany/naprawy sprzetu od dystrybutora ale od sprzedawcy.
dj2
Kontakt:

Post autor: dj2 »

Silwobkoo.Mieszkam w Gdan blisko mnie jest ten sklep,mialem z tymi chujami do czynienia.

ZNajdz u siebie biuro dzialu i konsumentow,zostaw tam skarge dostana oni 5tys kary....
http://img403.imageshack.us/my.php?image=img2147ue3.jpg
kolanko20
Kontakt:

Post autor: kolanko20 »

kto extremalnie jezdzi musi sie pogodzic z reklamacjami wszytko sie lamie, i nie ma tak ze od reki od razu ci wymienia wszytko, 14 dni roboczych jest na rozpatrzenie reklamacji, natomiast w przepisach nic nie pisza jak dlugo ma trwac wymienienie wadliwego towaru, zreszta w gwarancjach jakie na pewno macie z rowerami czy ramami jest napisane, ze okres oczekiwania nieram moze sie przedluzyc do 3 czy tez co neiktorzy daja sbie i 6 miesiecy, ja raczej nie ryzykowal bym tematu rekojmi na sklepie, jezeli ma sklep wziasc na siebie odpowiedzialnosc za towar, na pewno by ci taka reklamacje orzucili (ja bym tak zrobil bedac na miejscu jakiegokolwiek sklepu), wszyscy wiedza jak sie jezdzi i co sie robi na rowerze, to na pewno w przypadku duro mialbys reklamacje odrzucona( w kazdej gwarancji, a mialem i manitou i marcocha jest jasno napisane reklamacja nie obejmuje jazd akrobatycznych skokow na rampach itd ) dystrybutor jeszcze ma mozliwosc roszadnego potraktowania, zna realia producenta i jak ma dobra wole moze sie starac o zalatwienie pozytywne, natomiast sklep.. moim zdaniem nie ma interesu by szczegolnie dbac o opinie na temat jakiejkolwiek czesci ktora sprzedaje i brac na siebie odpowiedzialnosc finansowa z pominieciem dystrybutora. Kto reklamowal cos w giancie, marzochu, treku czy ostatnio glosno o cmp, wie ze tam jest to prawie niemozliwe zeby jakakolwiek reklamacje uznali, ci sie trzymaja sztywno terminow, 14 dni masz odpowiedz i to zawsze negatywna.
Trzeba sie uzbroic w cierpliwosc, i po prostu czekac
ODPOWIEDZ