Niebezpieczne pedały w rowerze...

GoomiŚ
Kontakt:

Post autor: GoomiŚ »

Jak nie macie ochraniaczy na przód i tył razem to zmontujcie sobie takie z dwóch par takich na piszczele. niezłe nie?
...a na zimę zaczynam łamanie makrokesza:D Będzie ślisko :D
Maciek_08
Kontakt:

Post autor: Maciek_08 »

Ja na goleniach mam sznitów i dziur pełno. Nie raz ci się jeszcze trafi ale raczej nie aż tak zmasakrować noge
Qcor
Kontakt:

Post autor: Qcor »

ja pierdole no to niezly hardkor, az mnie noga rozbolala jak to czytalem
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1075066
KorreS
Kontakt:

Post autor: KorreS »

Yeah... zamontuj sobie takie: http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=250129

wtedy twoja noga będzie wyglądała jak pole Leppera po bronowaniu...
KorreS
Kontakt:

Post autor: KorreS »

Maciek_08
Kontakt:

Post autor: Maciek_08 »

Chirurg będzie miał po takich pedałach prace ułatwioną bo zamiast zrytej nogi wbiją się w kość.
punkers
Kontakt:

Post autor: punkers »

nie powiem nie przyjemnie masz kurwa strach jeździc
Xprot

Post autor: Xprot »

ale napisales.........

ja tez mam 16 lat i bym zapierdalal jak sie da na pogotowie potem bym do starych zadzownil jakby juz bylo poszyte zeby nie panikowali.........

"mam juz 16 lat, wiec oczywiscie zadzowonilem do starych" czego to sie w panice nie robi...
FixXxeR
Kontakt:

Post autor: FixXxeR »

no a jakbys nie mial za duzo kaski ;) to zapraszamy na www.xwear.pl
mamy foxy za 100 zł (ale nie na całą łydkę dookoła:)

pozdrawiam :)))))

PS...a odszkodowanie jak najbardziej Ci sie nalezy... :P
strongbikker
Kontakt:

Post autor: strongbikker »

A odnośnie tego odszkodowania to sie jeszcze dzisiaj jak byłem na zmianie opatrunku dowiedziałem,że jeszcze do tego wszystkiego miałem ścięgno zszyte. To też ma chyba jakieś znaczenie.
xbiker
Kontakt:

Post autor: xbiker »

hey, ja jutro ide na komisje z odszkodowania (mialem na piszczelu 7 szfow po pinie z pedala :P) zobacze ile mi dadza....licze na 200 zlotych :)
Jay
Kontakt:

Post autor: Jay »

ja dostalem 400 za naderwane wiazadlo w kolanie... ale to bylo akurat przy grze w kosza nie przy jezdzie na rowerze, ale i tak bylem wykluczony na 2 i pol miesiaca wogole z jazdy a skakac nie powinienem do konca sierpnia ( zonk wydazyl sie 03.04 )
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=241042
Junior T
Kontakt:

Post autor: Junior T »

Dainese Freestyle, mają gruby materiał z tyłu.
Jazda jest prosta, nie dorabiajcie do niej ideologii...
Granat
Kontakt:

Post autor: Granat »

Ja wlaśnie wróciłem ze szpitala z nogą w gipsie, bo pedał zajebał mi w tył łydki i kostka mega napuchła od tego, zlekceważyłem to bo myślałem, że to jakiś siniak, ale kumpel mnie namówił na pójście do szpitala i poszedłem, bo w sumie nie mogłem chodzić, no i właśnie siedzę z gipsem na nodze z doliną na maksa :-(((((((((((

Muszę mieć ochraniacz na całą łydkę !!!!!!!! Jaki jest najlepszy tego typu ? W "JiB`ie" widziełem jak kolesie mieli jakieś takie dobre lizard skiny, ale nie widziałem ich na 7anna.com - tam są tylko jakieś gówniane. A te 661 4x4 ochraniają choć trochę tył łydki ?
Trauer
Kontakt:

Post autor: Trauer »

Odszkodowanie napewno dostaniesz tylko smigaj albo niech mama smiga do firmy gdzie jestes ubezpieczony i dokladnie popyta wezmie odpowiednie formularze i wypelniac i oddawac a potem na komisje. Na komisji wylicza procent uszczerbku na zdrowiu, a potem juz tylko czekac na kaske.

Nawet szkolne ubezpieczenie obejmuje cie przez caly rok (nie tylko szkolny).
Wiec idz i domagaj sie tego co ci sie nalezy.

Ja za podbite oko w meczu koszykowki dostalem 120 zeta. Niby nic a jednak...
zbiq
Kontakt:

Post autor: zbiq »

Stary masz przewalone. Kiedys skakalem sobie na hopkach i wybillem sie zbyt mocno. Przestraszylem sie wyskokosci i zsunela mi sie noga z pedala. Mialem na sobie jeansy ale tak mocno zadarlem ze skora zeszla tak czy tak.
o(^_^)o
HellboY_
Kontakt:

Post autor: HellboY_ »

hmm jak ja kiedys sobie rozwalilem kolano i mialem dwa czy trzy szwy to dostalem 100zl ale to bylo juz dawno wiem ze oni to kiedys tak zliczali ze za 1 cm blizny sie dostawalo 50 zl duzo tez zalezy na ile jestes ubezpieczony ja niedawno dostalem z skrecenie stawu skokowego 450zl no to tyle pozdro i powrotu do zdrowia
http://tiny.pl/h9dh - Mój rower
http://tiny.pl/slr - Moje aukcje
Junior T
Kontakt:

Post autor: Junior T »

Napisałem przecież=> Dainese Freestyle. Cena to inna sprawa, ale łydke chronią. Tylko ważna, żeby dobry rozmiar dobrać, bo jak za mały, to całej lydki nie obejmie!!
Jazda jest prosta, nie dorabiajcie do niej ideologii...
budka
Kontakt:

Post autor: budka »

ja mam na obu lydkach blizny od pedalow wellego, na prawej 5 byczych dziur a na lewej 4 dziury. Na dodatek na piszczelu prawym mialme do kosci sznyte od pina na dlugosz tak na oko 20 cm. Juz sie to zaroslo, ale caly czas ropa leci i cholernie boli, na dodatek sine sie zrobilo i napuchlo, chyba z tym do lekarza pujde ale mi sie nie chce
ODPOWIEDZ