Josh Bender..komercyjne gowno

AlbiN
Kontakt:

Post autor: AlbiN »

ziele
gówno wiesz o tym sporcie i tym postem to pokazałeś :) nie ...jesteś z tych którym bardziej podobało by się zeby koleś skoczył coś 10 razy mniejszego ale przy Limp bizkit i to było by "elo".
Skoro tyle zarabia to czemu zamiast zajebistych rezydencji jak chociażby Berrecloth,Cowan czy Lunn (respect dla nich bo to też ikony) mieszka z bratem w małej chatce w górach z grupką psów? Jasne że zarabia,ale gdyby tyle ile myślisz to nie byloby skladki na jego wsparcie po upadku na ostatnim dropie.
Gdyby było by tak jak myslisz to chyba bardziej opłacałoby mu się skoczyc coś mniejszego,ustać i miec wiecej kasy.
Wyjdz sobie przed domek i poszukaj w okolicy 17metrowego czegoś :) potem pomyśl...nie bedzie Cie bolało a może i ruszy :)
Renio
Kontakt:

Post autor: Renio »

ja was proszę jedynie o jedno:zlitujcie się i piszcie w wordzie niektórzy bo mnie coś strzela, coraz więcej siedzę na tym forum i chyba nowch zasad ortografii się naucze tutaj,
Bender ma jaja, technike też ma a to że jaw dropa skakał na tylne koło to pikuś bo skakał go tylko 4 razy a kto się nauczy techniki skakania takich dropów po 4 razach, kto wogóle odważy się to skoczyć.

Dla niektórych forumowiczów mam dobrą propozycje: zmiencie zabawki na adekwatne do waszego pozimu czyli komputer na piaskownice
team www.CYKLOTUR.com
ziele
Kontakt:

Post autor: ziele »

i po co tak wszyscy sie bolwersujecie??...moze i temat nie jest adekwatny do(sytuacji) bendera... jedna osobaSpectrum90 mial jakies przykonywujace argumenty..jest jeszcze kilka osob,a wiekoszosc pisze ze ciekawe czy bym sie odwarzyl czy tam do moderatora pisza..to jest forum i kazdy moze sie wypowiedziec..jeden ze skoczylby tak,a drugi tak..wiadomo,ze bender za swoich czasow byl najlepszy i to on zapoczatkowal ten sport(podobno);p
zuku
Kontakt:

Post autor: zuku »

morthias pisze:Ja pierdole, ludzie!
Niemalze wszyscy w tym temacie pierdola bez sensu. Dlaczego? Juz tlumacze:
1. Jesli uwazacie ze Bender nie ma techniki, to zastanowcie sie, w jaki sposob mozna skoczyc tak duzego dropa, niemalze bez rozpedu (to tez ma znaczenie, przy duzej predkosci sily rozkladaja sie zupelnie inaczej, w tym przypadku wciska go pionowo w dol) i na takie ladowanie (w stosunku do wysokosci jest ono zbyt plaskie). Nie da sie inaczej niz technika "worka kartofli".
2. Nie zgodze sie ze Bender lata mocno na tylne kolo. Obejrzyjcie sobie pare filmow z Benderem, to szybko zauwazycie ze ustawia sie w locie tak, zeby jak najlepiej stlumic ladowanie. Owszem, tylne kolo dotyka czesto ziemi pierwsze, ale tylko po to, zeby jakos wykorzystac te 330 mm skoku ktore on ma z tylu.
3. I co ***** z tego ze ktos skoczyl dropa 16 metrow na gorszym rowerze? Zauwazcie ze Dunne skakal PRZYGOTOWANEGO dropa, to znaczy wszystko bylo zrobione tak, zeby go ustac (ladowanie bylo przerabiane, najazd byl profilowany itp.). Bender skacze z NATURALNYCH dropow, takich, z ktorych wiekszosc Prosow baloby sie spojrzec. A dodac nalezy ze OLBRZYMIA czesc tych dropow ustal, ale nie jest to pokazane na filmach. Dlaczego? Czysty marketing, facet ktory skacze dropa ze skaly 14 metrow i sie wypierdala sprzeda sie duzo lepiej niz ktos kto to ustoi. Powtarzam - posciagajcie np. z Mula filmy (TYLKO) z Benderem, zmienicie o nim zdanie.
4. Watpie zeby ktos z Was skoczyl kiedykolwiek cos powyzej 5-6 metrow w dol. Najezdzacie na Bendera, bo przeczytaliscie na tym forum (****** piaskownica) ze ktos inny na niego najezdza. Gratuluje. Sprobujcie skoczyc wiekszego dropa, a dowiecie sie co czuje Bender lecac takiego dropa, a jak bedziecie mieli pecha - co czuje jak sie wypierdala :/.

Jeszcze jedno, mozecie teraz po mnie pojechac, klac na mnie, usunac ten post itp. **** mnie to obchodzi, bo wiem, ze na tym forum jest pare innych osob podzielajace moje zdanie. A reszta niech przestanie czytac bzdury, a zacznie jezdzic. Bedzie z tego wiecej pozytku.

Pozdrawiam.
popieram Cie całkowicie

Edit:
aha i prosze któregos moderatora o zmiane nazwy topicu, bo jak jakiś obco krajowiec znający język polski, wejdzie na to forum, i zobaczy tą totalnie pojebana nazwe topicu, to już wogóle pogorszy sie opinia o NAS.

pozdro
Matys HIPNO
Kontakt:

Post autor: Matys HIPNO »

ziele Ty jestes komercyjnym gównem :) i nigdy nie zeskoczysz z takiego dropa :) takze patrz i powdziwiaj tego pana :P
Rufus
Kontakt:

Post autor: Rufus »

Tak, Morthias całkiem niegłupio napisał. Zresztą - neizależnie od tego jak lata Bender zasługuje na szacunek ze względu na jego wkład w historię i popularyzację sportu... podejrzewam, że wielu z was w początkowym okresie fascynowała się choć trochę jego wyczynami.
Tak przy okazji - interesujące zjawisko, gdy ktoś chce pojechać prosa to zwykle wypada na bendera. Wiecie dlaczego? Zazdrość. Niektórym największą przyjemność daje umniejszanie zasług/dokonań innych; szczególnie gdy łatwo jest się do czegoś przyczepić.
Poza tym z "postaci kultowych" Bender wydaje mi się wcale nie tak bardzo komercyjny.
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Ple ple ple
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
MAFIOISO
Kontakt:

Post autor: MAFIOISO »

i tak ja jestem najlepszy :D

MaxDamageDA tak, też tak myśle...
http://www.pinkbike.com/photo/885826/ - łower (dlaczego tu niema wolności słowa?)
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

Rufus oczywiście że nie jest komercyjny, już nawet cdric jest bardziej. zgadzam się z toba.
a propo sprzętu za 30tys bendera. to myśle że niechodzi tu o prace sprzętu lecz o wytrzymałość. więc niema co się rozpisywać, ale karpiel ma 230mm skoku przy 17 metrach to niejest dużo. hehehe. inna rama nawet z większym skokiem by niewytrzymała tego. pzdr
specjalized
Kontakt:

Post autor: specjalized »

bender jest pionierem dropów i chwała mu za to !!!
www.sap.end.pl - "JEAN FRANCOIS GOTUJE BURRITO"
http://tiny.pl/dgjw - anlbum na PB
morthias
Kontakt:

Post autor: morthias »

Lisek: Ten karpiel ma 330 mm skoku (tak mi sie zdaje, nie jestem pewien, wiem tylko ze powyzej 300 ;] ).

Pozdrawiam.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
gonzo3617
Kontakt:

Post autor: gonzo3617 »

BENDER RULEZZ-------JEST W 50 NAJTWARDSZYCH LUDZI ŚWIATA:D :D CZY JAKOŚ TAK.....................TAK CZT TAK BENDER RULEZZZZ!!!!!!
http://www.pinkbike.com/photo/1023113/
SPRZEDAM
Psyke
Kontakt:

Post autor: Psyke »

MaxDamageDA pisze:Ple ple ple
Ple ple ple
http://www.pinkbike.com/photo/1277425/ auć :/
morthias
Kontakt:

Post autor: morthias »

A teraz z innej beczki: Ma ktos moze filmik, w ktorym Bender jezdzi ze swoim bratem po gorach? Chlopaki robili tam niesamowite rzeczy (zadne tricki, ale porzadny DH/FR), mialem ten film, ale gdzies mi zaginal (najprawdopodobniej robota brata :/ ). Jak ktos moze wrzucic go na rapidshare'a, to z gory dziekuje :).

Pozdrawiam.
ziele
Kontakt:

Post autor: ziele »

Matys HIPNO hipcio uwazaj sobie..powiedz mi czy ja napisalem,ze skoczylbym z takiego dropa..wiec nie udzielaj sie na ten temat..dla mnie to glupota...wiadomo respect dla takiego goscia,ktory odwazyl by sie skoczyc z dropa o wysokosci 17m,ale dla mnie to nie ma sensu..
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

morthias mozliwe. niewiem dokładnie, ale wiem ze jeden karpiel ma 230 a dużo ich niejest. hehe. a wogole to wsuie róznicy niema bo itak się dobija. hehehehe.
ble
Kontakt:

Post autor: ble »

http://www.freeride.mocny.com/download/ ... odetwo.mov tutaj macie jakis nowy film bendera:P
owoCNIK
Kontakt:

Post autor: owoCNIK »

no w filmiku^^ widać jak bender nieUmi jeździć..haha komercyjne gówno..
Doeebany Topic.. Bender jest sobą i o to w tym chodzi wali dropy, taki ma priorytet i wielki respect za to robi..
PoZdRo
http://www.pinkbike.com/photo/3010256/
Wojt
Kontakt:

Post autor: Wojt »

morthias
Bender z bratem jezdzil w filmie "back in the saddle again"
www.frmk.prv.pl
ODPOWIEDZ