Do jeżdżących na AC Giant

Comandos
Kontakt:

Do jeżdżących na AC Giant

Post autor: Comandos »

Zastanawiam się nad tym rowerem zastosowaniem ma byc lekki FR (oglnie to chce sobie szybciej pozjezdzac z pelna amortyzacja bez koniecznosci katowania jakimis duzymi hopami ewentualnie jakis maly drop mala hopa) mam więc kilka pytań. Jak ten rower i ta rama sie sprawuje?

Jak jest z tlumieniem przy wiekszych predkosciach. I ogolnie jestem ciekaw jak dziala zawieszenie w AC.

Aha Jeżeli chodzi o rozmiar ramy to napiście ile macie wzrostu i jaki rozmiar ramy Ja mam 175 zastanawiam sie nad 17'' ale nie wiem czy nie bedzie troche za mala

Pozdrawiam Comandos
*Misiek FR*
Kontakt:

Post autor: *Misiek FR* »

Kolega ma, jezdziłem na niej troche, chodzi mieciutko lecz tylny wahacz jest okropnie wiotki, wygina sie na boki :). Co do rozmiaru to 17" styknie, jak tylko do zjazdów. Bo na jakies hopy czy fr to lepiej mniejsza.
..::Freeride i Street rulez::..
[s] piaste ns roller pod zwykla os, jak nowka!
Qba_Kona
Kontakt:

Post autor: Qba_Kona »

*Misiek FR* pisze:Kolega ma, jezdziłem na niej troche, chodzi mieciutko lecz tylny wahacz jest okropnie wiotki, wygina sie na boki :). Co do rozmiaru to 17" styknie, jak tylko do zjazdów. Bo na jakies hopy czy fr to lepiej mniejsza.
17'' to jest najmniejszy rozmiar AC. Jak chesz jezdzisz szybko wez 18''!!
GiantAc
Kontakt:

Post autor: GiantAc »

Jezdze na tym rowerze ponad rok
i jest zajebisty jednak potrzebna jest zmiana amora bo nie wytrzymuje mocniejszego katowania damper pracuje dosyc dobrze. bardzo ladnie wybiera duze nierownosci , muldy itp ja np nigdy go nie dobilem ;P
wybierz rame 17 mam podobny wzrost do ciebie i ma troche lepszy kat od 18 . ogolnie mozesz ja niezle katowac i tak wytrzyma bez obaw w koncu jeszcze nie tak dawno AC byl zjazdowa maszyna Gianta Pozdro
http://filips.pinkbike.com/
ODPOWIEDZ