Dzisiaj wyciągnełem opaske i złożyłem duracza ale coś stuka w lewej goleni co z tym zrobić!!!! Takie pukanie może doprowadzić do szału ;x
I czy nalać 10W czy 15W bo nie chce żeby odbijał za szybko ale też nie mulił za bardzo HELP
Teraz pszysłuchałem sie lepiej i okazolo sie że pukanie odchodzi prawdopodobnie z prawej goleni!!??? Jesli ktoś zna sposób wyeliminowania pukania stukania z obu goleni prosze o pomoc!
shacky są dwie możliwosci : albo lewe sprężyna przy uginaniu wali w goleń, albo tłumik jest trochę krzywo wsadzony i tłoczek stuka o wnętrze tłumika.
Aby rozwiązać problem wyjmij z prawej lagi wszystkie wnętrzności czyli tłumik ze sprężyną. Wtedy pouginaj amorka i zobacz czy dalej będzie stukać. Jak się okaże że po wyjęciu tłumika przestało pykać to odezwij się do mnie na gg 2257872.Natomiast jeżeli pukała lewa sprężyna, to sposób jest prosty - tez pisz na gg
Aha, olej polecam 15W. Mam 10 i z jedną spręzynką jest ok, ale z dwiema już niektórzy narzekają że im odbija za szybko.
Witam, interesujący temat. mam pytanie do ak47: zrobisz moze ten poradnik jak zrobic otwarta kapiel w duro? co dokladnie trzeba zrobic, gdzie, ile i jakiego oleju trzeba wlac. btw. slyszalem tez ze mozna wiercic tlumik, aby uplynnic prace amora, czy to prawda?
btw. po zdjeciu opaski i wlaniu oleju do 4/5 kartridża od razu widac roznice - amortyzator duzo lepiej odbija i plynniej chodzi. czekam jeszcze tylko na dokladny opis jak zrobic otwartą kąpiel.
k|_esk71^ Niestety na razie nie mam na to czasu. Jutro jadę na giełdę na cały dzień, we wtorek załatwiam sprawy ze studiami i ciężko coś wykombinować. Teraz mam na warsztacie XCP 75 LO i XC60(kupa pełna rdzy i wody). Potem jakieś duro będzie ale nie wiadomo czy bede mieć dostep do cyfrówki i tak w kółko. Jakby ktoś był z okolic zielonej góry to mogę mu za darmo zrobić tuning i wtedy byśmy porobili fotki i opisy.
ej sorry ale spytam tak z ciekawosci .... ak47 jak zwiekszyłes skok nie dodajac na dole podkładek ze srubek ? jaki jest inny sposob ? odpisz bo poprostu mnie to ciekawi :P
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
2II2 po prostu dałem krótsze sprężyny negatywne. A do pozytywnych dorzuciłem podkładki. Dzięki temo amor ma większy skok i jest miększy do spręż. pozyt. są luźniej ściśnięte,
witam
ztuningowałem mojego NS według tego poradnika
pracuje o niebo lepiej ale zastanawiam sie po jakim czasie szlag go trafi ;/ Wiadomo po coś tą opaske tam założyli ;) i na pewno wiedzieli po co ;)
Może ktoś powiedzieć ile dokładnie w ml wlewa sie oleju do tłumika bo wcale mi sie nie chce wyciągać durczaka i kombinować (mam olej z amortyzatora samochodowego) PoZdRo
ej..a jesli nie chcę wyciągać tego tych lagów o ten 1cm poprzez danie tych nakretek to poprostu zrobić to wszystko co w poradniku tlyko ominać ten punkt ta??