amortyzator- dokladna budowa- ŚLIZGI !?!
-
- Kontakt:
amortyzator- dokladna budowa- ŚLIZGI !?!
w z/w z tym, że mam zamiar wyprodukowac mój własny amortyzator na własnym projekcie, mam jeden maly problem. Może mi ktoś dokładnie opisac kwestię ślizgów? Jak to jest? Na jakiej zasadzie to działa? Jak są one mocowane? Gdzie je można kupic? Za ile? Najbardziej interesowały by mnie ślizgi o średnicy wewnętrznej większej niż 32mm....najchętniej 36mm-34mmm....
W moim projekcie(który jeszcze jest w głowie) ślizgiem były by 4 łożyska kulkowe (na każdą goleń), takie rozwiązanie zapewniało by bardzo płynną pracę, oraz likiwidacje luzów na amortyzatorze w przeciągu 5 sekund, za pomocą zwykłego klucza ampulowego, nie stety waga.....dodatkowe 200 gram- nie wiem czy mogę sobie na to pozwolic....
Proszę się nie sugerowac projektami na mojej stronie, ma to wyglądadac zupełnie inaczej. Co do samej daty wykonania....jak najwcześniej, gdy tylko pojawią się pieniążki na materiały...
W moim projekcie(który jeszcze jest w głowie) ślizgiem były by 4 łożyska kulkowe (na każdą goleń), takie rozwiązanie zapewniało by bardzo płynną pracę, oraz likiwidacje luzów na amortyzatorze w przeciągu 5 sekund, za pomocą zwykłego klucza ampulowego, nie stety waga.....dodatkowe 200 gram- nie wiem czy mogę sobie na to pozwolic....
Proszę się nie sugerowac projektami na mojej stronie, ma to wyglądadac zupełnie inaczej. Co do samej daty wykonania....jak najwcześniej, gdy tylko pojawią się pieniążki na materiały...
hui
-
- Kontakt:
kondzik16 Co ma się powyginac? Czemu?]
bechemot20Projekt jeszcze jest w mojej głowie...nawet jeszcze nie zacząłem rysowac.... Jak coś narysuje...to moze pokaże :P tz, z pewnością pokaże wcześniej, żeby ludzie to skomentowali, może już w 3d, wtedy ktoś dojrzy jakieś błędy. Ale rysunek to dopiero za jakieś 7 dni, nie robii się go w 5 minut a ja poza tym mam malo czasu ostatnio (pomimo któregoś tam z kolei gipsu na nodze)
To czy ktoś może mi coś napisac o tych ślizgach. Proszę xD
bechemot20Projekt jeszcze jest w mojej głowie...nawet jeszcze nie zacząłem rysowac.... Jak coś narysuje...to moze pokaże :P tz, z pewnością pokaże wcześniej, żeby ludzie to skomentowali, może już w 3d, wtedy ktoś dojrzy jakieś błędy. Ale rysunek to dopiero za jakieś 7 dni, nie robii się go w 5 minut a ja poza tym mam malo czasu ostatnio (pomimo któregoś tam z kolei gipsu na nodze)
To czy ktoś może mi coś napisac o tych ślizgach. Proszę xD
hui
-
- Kontakt:
Grzesiu No mi własnie chodzi o ujęcie jednego bądz kilka rzutów.....w formie jpg.... Bez żadnych wymiarów....Tak jak pokazane jest to na mojej stronie (podpis). chodzi tylko o pokazanie rozwiązania technicznego.... w celach skonsultowania się z wami :]
Nigdy nikomu nie dam żadnego mojego projektu w 3d... :]
Miałem na myśli rzut z rysunku 3d.
Proszę o opisanie tych ślizgów...gdyż inaczej będzie to musiało "jeździc" na łożyskach kulkowych...
Nigdy nikomu nie dam żadnego mojego projektu w 3d... :]
Miałem na myśli rzut z rysunku 3d.
Proszę o opisanie tych ślizgów...gdyż inaczej będzie to musiało "jeździc" na łożyskach kulkowych...
hui
jak ty chcesz tam wpakowac lozyska ? kulkowe ? rowin ta mysl boja tego nie widze jakos
co do slizgow to w czym problem , zrobilbym takie jak robi marcoka dokladnie , nie musza byc rozcieta tuleja moze byc wciskana a od gory blokowana , tuleje mozna pokryc teflonem wiec z tym klopotu tez nie ma , musial bys tylko dokladnie zorientowac sie w zakladzie jak grupa to jest warstwa , jak wytrzymala itp itd , pozniej to uwzglednic zeby golen w ogole pracowala w slizgu
co do slizgow to w czym problem , zrobilbym takie jak robi marcoka dokladnie , nie musza byc rozcieta tuleja moze byc wciskana a od gory blokowana , tuleje mozna pokryc teflonem wiec z tym klopotu tez nie ma , musial bys tylko dokladnie zorientowac sie w zakladzie jak grupa to jest warstwa , jak wytrzymala itp itd , pozniej to uwzglednic zeby golen w ogole pracowala w slizgu
www.mm-foto.pl
-
- Kontakt:
Ja slizgow zadnych nie robilem ;] W zasadzie o ile alu wytrzyma temp teflonowania , to moga byc alumiowe , tylko pewnie nie kazde alu sie nadaje
Wiesz moze tak jak ty widzisz prace goleni w tych lozyskach ? Bo w sumie chodzi mi tylko o ciekawosc jakto widzisz , jak nie mozesz mowic to trudno
Wiesz moze tak jak ty widzisz prace goleni w tych lozyskach ? Bo w sumie chodzi mi tylko o ciekawosc jakto widzisz , jak nie mozesz mowic to trudno
www.mm-foto.pl
w bomberach ślizgi to cieńka stalowa blacha uformowana w kształt rury, z czymś w rodzaju kołnierza w górnej części. Kołnierz służy temu, aby ślizg się nie przesuwał wewnątrz goleni. Całość jest pokryta z jednej stony warstwą teflonu. Ślizg wsuwa siędo goleni dolnej, następnie na owy 'kołnierz' daje się podkładkę, potem usczczelkę olejową, nad uszczelkę coś w rodzaju sprężynki, aby uszczelka razem ze ślizgiem nie wysunęły się z goleni. Na sam koniec idzie uszczelka kurzowa.
http://dziecineo.prv.pl/