Reklamacje Dm fr 3.0 Pigieło ich !!!!!!!

KOXX
Kontakt:

Post autor: KOXX »

nie ma co, sprawa dla Janusza Weissa...
http://www.pinkbike.com/photo/1254584/
normalnie o tej porze wożę się na dworze
armar
Kontakt:

Post autor: armar »

witam,
wlasnie dowiedzialem sie o tym temacie i chcialem zdementowac czesc informacji.

po 1. nie rozpatrujemy reklamacji na ramy tylko na nie patrzac, ale zawozimy do bieglego niezaleznego rzeczoznawcy, w tym konkretym przypadku poprosil nas o caly rower, aby byc pewnym postawionej opinii. wiec dlatego poprosilismy o przeslanie nam kompletnego bika.

po 2. nie jestesmy firma, ktora dziala od 2 dni. dzialamy od polowy lat 90. ubieglego wieku, wiec nie wiem skad takie watpliwosci,ze czegos nie oddamy, czy tez zniszczymy. w takim wypadku, az dziw ze przeslal nam Pan rame, a jak nie wroci... (sarkazm, jakby ktos nie wiedzial)

po 3. chcemy te sprawe zalatwic jak najszybciej, wszytko zgodnie z obowiazujacym ustawodawstwem, wiec straszenie nas Rzecznikiem i wyzywanie od najgorszych nie maja wiekszego sensu. w razie czego czekamy i jestesmy do Waszej dyspozycji.

po 4. ktos pisal a propos uszkodzonej felgii samochodowej. jezeli zachodzi podejrzenie,ze pekla w wyniku wypadku, to nie wiem co w tym dziwnego,ze rzeczoznawca chce zobaczyc caly samochod.

pozdrawiam
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

Czy w waszej gwarancji jest napisane ze istnieje taka mozliwosc iz klient bedzie musial przeslac caly rower ?

Druga sprawa , to juz czysta ciekawosc , co da rzeczoznawcy jak zobaczy jaka tam byla przerzutka , kola , amortyzator ? Rozumiem jakby uszkodzeniu ulegla np. glowka to wtedy mozna zakladac np. ze amortyzator ktory byl zamontowany nadwyrezyl glowke , ale przy tym uszkodzeniu jakie to ma znaczenie ?

Poza tym zaufanie zufanie ale z tym roznie bywa , wiec jak koledze nie dziwie sie ze nie chca wam wyslac czesci i sie obawia to chyba normalne.

Przyklad z felga moze nie do konca ukazuje o co mi chodzilo wiec az tak doslownie nie bierz tego.
www.mm-foto.pl
nokii
Kontakt:

Post autor: nokii »

W takim razie co ja mam zrobic jesli tych czesci juz nie mam
????????????
"Ride fast, yet ride smart"
www.underfr.com
!^_BYKU_^!
Kontakt:

Post autor: !^_BYKU_^! »

armar:

"po 4. ktos pisal a propos uszkodzonej felgii samochodowej. jezeli zachodzi podejrzenie,ze pekla w wyniku wypadku, to nie wiem co w tym dziwnego,ze rzeczoznawca chce zobaczyc caly samochod."

ale mu rama nie pękła w wypadku wiec o co w tym punkcie 4 chodzi??

DM próbuje go wu****jać a on sie po prostu nie podda
My bike:
http://img338.imageshack.us/my.php?image=img9516fc9.jpg
nokii
Kontakt:

Otrzymałem o godz. 16:51 :):
"Szanowny Panie
Jesli chodzi o szczegoly to pisze Pan do mnie 1 raz.
Jestem juz zmeczony dalszym wyjasnianiem dlaczego, po co i co to
daje, poza tym prosze nas nie traktowac jak potencjalnych zlodziei,
wandali, i oszustow.
Jestesmy w branzy ponad 10 lat i chyba to o czyms swiadczy ( zachecam
do przeczytania opinni na nasz temat na allegro lub zapytac
kogokolwiek bardziej doswiadczonego czy ktos mial/ma nam cos do
zarzucenia. Naszym nadrzednym celem jest zadowolony biker, ale trzeba
wykazac choc odrobine dobrej woli i pozwolic sobie pomoc.
Ze wstepnych ogledzin rzeczoznawcy (dotyczyj reklamacji konkretnie
Panskiej ramy) wynika, ze nie mozemy uznac reklamacji, dlatego
grzecznie poprosilismy o przyslanie kompletnego roweru, abysmy mogli
podjac szybka decyzje. Nikt nie jest w stanie napisac w karcie g.
wszystkiego i na kazda okolicznosc, ze jak rzeczoznawca sobie
zarzyczy to....
Jesli chce Pan w dalszym ciagu bedzie utrudniac zakonczenie tej
nieprzyjemnej sprzwy to moze rzeczywiscie spotkajmy sie u rzecznika.
Pozdrawiam.
Arkadiusz Kozłowski"

Odpisałem :
W takim razie co mam zrobić jesli juz nie mam tych czesći?"

Otrzymałem taką odpowiedz:
"W takim razie poprosze o info jakie byly zamontowane czesci tj. jaki
amor (model, skok) i jakie kola (24'' czy 26'').
Pozdrawiam."

napisałem co miałem i otrzymałem:
"Dziekuje za info, odezwe sie w poniedzialek.
PozdrA."

jest nadzieja :)
www.underfr.com
kondzik16
Kontakt:

Post autor: kondzik16 »

widze ze zarowno ty Nokii jak i Armar idziecie w zaparte:) znajdzcie jakies optymalne rozwiazanie pasujące obu stronom. widze ze juz powoli robi sie wojna armar vs. reszta swiata;]
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6080322
wookie85
Kontakt:

No i w koncu - jakby od razu nie mogli powiedziec zeby przeslac zdjecia , opis jakis tylko upierac sie.Powodzenia w zalatwieniu sprawy.

PS Ciekawe czy dostaniesz odpowiedz w stylu rama nie byla uzytkowana zgodnie z przeznaczniem....
www.mm-foto.pl
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

ale co ma wielkosc kol i amortyzatora do mocowania dampera ?? ja nie rozumiem moze jestem zbyt glupi ale to do mnie nie dociera ... rama pekla tam gdzie w sumie nie ma znaczenia czy amor mial 200 czy 100 skoku ... jedynie slaby spaw mogl to spowodowac ... tak mi sie zdaje
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
nokii
Kontakt:

-Przemooo- no niestety moze nie wielki ale ma wplyw bo od tego zalezy jakie obciazenia były
www.underfr.com
armar
Kontakt:

-Przemooo- dokladnie tak. w zaleznosci od tego jaki dasz amor i kola, roznie dzialaja sily , rowniez na damper. moze przerzutka nie jest juz tak istotna, ale pokazuje rowniez to jak rower byl uzytkowany.

oczywiscie z gory nie zakladamy, ze rower bral udzial w wypadku lub tez spadl z trzeciego pietra, ale nie mozemy wylkuczyc zadnej mozliwosci.
nokii
Kontakt:

NO ale mozna miec tez Super mietka w ramie i oba koła 24" i latac z metra :)
www.underfr.com
Michal_KRK
Kontakt:

Post autor: Michal_KRK »

Kurde co to sie już dzieje w tym kraju to przechodzi wszelkie granice.... nokii życze ci powodzenia w tej sprawie :)
wookie85
Kontakt:

Sory ale niech ktos mi wytlumaczy jak inaczej beda sie rozkladaly sily w tym miejscu w ktorym rama jest uszkodzona jesli dam kola 24" a 26" np.

z gory dzieki

armar pytalem sie , czy w waszej gwarancji jest uwzglednione iz klient moze byc zmuszony do przeslania calego roweru ?
www.mm-foto.pl
mati-biker
Kontakt:

Post autor: mati-biker »

armar Piszecie, iż maxymalny skok amortyzatora w tej ramie to 200mm...Nie podaliście minimum.....Jeżeli by chciał to mógłby i jeździc na sztywniaku.... A wtedy siły były by większe. Jeżeli nie piszecie czegoś w karcie gwarancyjnej...to nie macie prawa sobie potem tego dopisywac przez maila....Gwarancja jest umową. Dlaczego wy możecie tam coś dodawac? Może i nokii coś sobie dopisze? np, że gwarancja jest dożywotnia na ten właśnie element?

A teraz tak dodatkowo....mój znajomy JEŹDZIŁ (nie skakal! zwzg na uraz kręgosłupa) na DM FR1 (bodajże) i ta rama w przeciągu 2 lat pękła mu w 32 różnych miejscach!!!!!!!!!
hui
mati-biker
Kontakt:

Post autor: mati-biker »

armar Ja na waszym miejscu wymienił bym ta ramę jak naszybciej....w celu ratowania swojej opini...która nie wątpliwie została mocno nadszarpnięta w tym poście
hui
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

Oj nie ładnie... Niestety Armar nie ma racji i każda sprawa wytoczona o roszczenia gwarancyjna byałby przegrana - Jeżeli informacji w karcie gwarancyjnej brak, to sprzedawca może sobie powoływać nawet biegłego sądowego ... ale wtedy zdanie owej osoby trzeciej nie może być brane pod uwagę w realizacjii gwarancji . Gdyby stało czarno na biały, że ekspertyzie ma być poddany cały rower - wtedy Możecie się tego domagać... niestety Wasz błąd i Musicie sobie poradzić z samą ramką. Już pomijam, że DM-ki tam pękają, można powiedzieć masowo, bo to ich przypadłość i jeśli Dm zależałoby faktycznei na dobru bikera, to powienien się przyznać do winy i te ramki naprawiać/ wymieniać ...bo kasa to nie wszystko - liczy sie renoma firmy, kasa będzie jeśli to pierwsze też ... pewna konkurencyjna firma z Krakowa przyjęła taką politykę i gdy ich ramy masowo pękały (chodzi o pewne starsze modele ramek do fr i enduro ), to bez gadania naprawiali swoje błędy, na których się także sporo nauczyli, dzięki czemu robią teraz bardzo dobre ramy , za bardzo dobre pieniądze, jak i mają dobrą opinię... której nadszarpanie spowodowane kiepskimi wypustami w dawnych rocznikach (no jeju- każdemu się może przytrafić ) odrobili serwisem gwarancyjnym - poprostu frontem do klienta... Już nie mówie o moim przypadku gdzie rama 2 LATA PO GWARANCJI została BEZ OGLĘDZIN (na podstawie foto) wzięta pod gwarancję i wg. ceny obecnego rocznika, zrobiono mi upust na inny produkt (upust w wielkości obecnej ceny ramy , która poległa ) ...

Co do besztania Armaru -hamstwem jeszcze nikt nie wygrał ... i to nie załatwi sprawy ... jednakże wina stoi po stronie producenta ramy ewidentnie i myślę, że jeśli zależy im na opinii, to gwarancja zostanie rozpatrzona pozytywnie na warunkach PODANYCH w karcie gwarancyjnej, której według prawa musi trzymać się i sprzedawca i kupujący ...

Chciałbym jeszcze dodac tak poza samą sprawą, że samo oglądnięcie roweru wcale nie wystarczy do rzetelnej oceny ... gdyż wiele tutaj zależy od osoby jeżdżącej - Można mieć wypaśny sprzęt z rissem big footem i jeździć po bułki do sklepu ... to juz tylko zależy od osoby jeżdżącej ;)

Pozdrawiam!
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
armar
Kontakt:

nie prawda jest, ze jest to przypadlosc tych ram. z ponad 200 sprzedanych wrocilo mniej niz 10. i to dziwnym trafem wiekszosc byla jezdzona z monsterem.

mati-biker na stronie jest napisane ze skok amora to 130-200, wiec sztywniak raczej nie wchodzi w rachube.

wookie85 bedzie dziala inna sila gdyz zmiena sie kat zarowno glowki, jak i rury podiodlowej.

ponadto: nie chcemy zeby Nokii przeslal nam te komponenty w celu popatrzenia na nie, po podziwiania sprzetu czy robienia komukolwiek niepotrzenej roboty. sa nam potrzebne, gdyz chodzi nam o to, aby wszyscy byli zadowoleni, a w/w czesci moga pomoc w pozytywnym rozpatrzeniu reklamacji.

po 2. wookie85 bez paranoi, nie wszystko mozna zawrzec w karcie gwarancyjnej, bo raz mialaby ona obietosc bibli (i to obu testamentow),a poza tym wychodza takie kwiatki jak nie szuszyc kota w mikrofalowce, lub pisa nie na kawie/herbacie w mcdonaldzie, ze zawartosc jest goraca. czasem producent, po prostu liczy na rozsadek i wspolprace kupujacego.
xxxxxx
Kontakt:

Post autor: xxxxxx »

wookie85 dokladnie. jak dla mnie bezsens totalny i nic oprucz amorka i to tylko w ostatecznosci nie wyslal.
ODPOWIEDZ