Reklamacje Dm fr 3.0 Pigieło ich !!!!!!!
witam,
wlasnie dowiedzialem sie o tym temacie i chcialem zdementowac czesc informacji.
po 1. nie rozpatrujemy reklamacji na ramy tylko na nie patrzac, ale zawozimy do bieglego niezaleznego rzeczoznawcy, w tym konkretym przypadku poprosil nas o caly rower, aby byc pewnym postawionej opinii. wiec dlatego poprosilismy o przeslanie nam kompletnego bika.
po 2. nie jestesmy firma, ktora dziala od 2 dni. dzialamy od polowy lat 90. ubieglego wieku, wiec nie wiem skad takie watpliwosci,ze czegos nie oddamy, czy tez zniszczymy. w takim wypadku, az dziw ze przeslal nam Pan rame, a jak nie wroci... (sarkazm, jakby ktos nie wiedzial)
po 3. chcemy te sprawe zalatwic jak najszybciej, wszytko zgodnie z obowiazujacym ustawodawstwem, wiec straszenie nas Rzecznikiem i wyzywanie od najgorszych nie maja wiekszego sensu. w razie czego czekamy i jestesmy do Waszej dyspozycji.
po 4. ktos pisal a propos uszkodzonej felgii samochodowej. jezeli zachodzi podejrzenie,ze pekla w wyniku wypadku, to nie wiem co w tym dziwnego,ze rzeczoznawca chce zobaczyc caly samochod.
pozdrawiam
wlasnie dowiedzialem sie o tym temacie i chcialem zdementowac czesc informacji.
po 1. nie rozpatrujemy reklamacji na ramy tylko na nie patrzac, ale zawozimy do bieglego niezaleznego rzeczoznawcy, w tym konkretym przypadku poprosil nas o caly rower, aby byc pewnym postawionej opinii. wiec dlatego poprosilismy o przeslanie nam kompletnego bika.
po 2. nie jestesmy firma, ktora dziala od 2 dni. dzialamy od polowy lat 90. ubieglego wieku, wiec nie wiem skad takie watpliwosci,ze czegos nie oddamy, czy tez zniszczymy. w takim wypadku, az dziw ze przeslal nam Pan rame, a jak nie wroci... (sarkazm, jakby ktos nie wiedzial)
po 3. chcemy te sprawe zalatwic jak najszybciej, wszytko zgodnie z obowiazujacym ustawodawstwem, wiec straszenie nas Rzecznikiem i wyzywanie od najgorszych nie maja wiekszego sensu. w razie czego czekamy i jestesmy do Waszej dyspozycji.
po 4. ktos pisal a propos uszkodzonej felgii samochodowej. jezeli zachodzi podejrzenie,ze pekla w wyniku wypadku, to nie wiem co w tym dziwnego,ze rzeczoznawca chce zobaczyc caly samochod.
pozdrawiam
Czy w waszej gwarancji jest napisane ze istnieje taka mozliwosc iz klient bedzie musial przeslac caly rower ?
Druga sprawa , to juz czysta ciekawosc , co da rzeczoznawcy jak zobaczy jaka tam byla przerzutka , kola , amortyzator ? Rozumiem jakby uszkodzeniu ulegla np. glowka to wtedy mozna zakladac np. ze amortyzator ktory byl zamontowany nadwyrezyl glowke , ale przy tym uszkodzeniu jakie to ma znaczenie ?
Poza tym zaufanie zufanie ale z tym roznie bywa , wiec jak koledze nie dziwie sie ze nie chca wam wyslac czesci i sie obawia to chyba normalne.
Przyklad z felga moze nie do konca ukazuje o co mi chodzilo wiec az tak doslownie nie bierz tego.
Druga sprawa , to juz czysta ciekawosc , co da rzeczoznawcy jak zobaczy jaka tam byla przerzutka , kola , amortyzator ? Rozumiem jakby uszkodzeniu ulegla np. glowka to wtedy mozna zakladac np. ze amortyzator ktory byl zamontowany nadwyrezyl glowke , ale przy tym uszkodzeniu jakie to ma znaczenie ?
Poza tym zaufanie zufanie ale z tym roznie bywa , wiec jak koledze nie dziwie sie ze nie chca wam wyslac czesci i sie obawia to chyba normalne.
Przyklad z felga moze nie do konca ukazuje o co mi chodzilo wiec az tak doslownie nie bierz tego.
www.mm-foto.pl
-
- Kontakt:
armar:
"po 4. ktos pisal a propos uszkodzonej felgii samochodowej. jezeli zachodzi podejrzenie,ze pekla w wyniku wypadku, to nie wiem co w tym dziwnego,ze rzeczoznawca chce zobaczyc caly samochod."
ale mu rama nie pękła w wypadku wiec o co w tym punkcie 4 chodzi??
DM próbuje go wu****jać a on sie po prostu nie podda
"po 4. ktos pisal a propos uszkodzonej felgii samochodowej. jezeli zachodzi podejrzenie,ze pekla w wyniku wypadku, to nie wiem co w tym dziwnego,ze rzeczoznawca chce zobaczyc caly samochod."
ale mu rama nie pękła w wypadku wiec o co w tym punkcie 4 chodzi??
DM próbuje go wu****jać a on sie po prostu nie podda
My bike:
http://img338.imageshack.us/my.php?image=img9516fc9.jpg
http://img338.imageshack.us/my.php?image=img9516fc9.jpg
Otrzymałem o godz. 16:51 :):
"Szanowny Panie
Jesli chodzi o szczegoly to pisze Pan do mnie 1 raz.
Jestem juz zmeczony dalszym wyjasnianiem dlaczego, po co i co to
daje, poza tym prosze nas nie traktowac jak potencjalnych zlodziei,
wandali, i oszustow.
Jestesmy w branzy ponad 10 lat i chyba to o czyms swiadczy ( zachecam
do przeczytania opinni na nasz temat na allegro lub zapytac
kogokolwiek bardziej doswiadczonego czy ktos mial/ma nam cos do
zarzucenia. Naszym nadrzednym celem jest zadowolony biker, ale trzeba
wykazac choc odrobine dobrej woli i pozwolic sobie pomoc.
Ze wstepnych ogledzin rzeczoznawcy (dotyczyj reklamacji konkretnie
Panskiej ramy) wynika, ze nie mozemy uznac reklamacji, dlatego
grzecznie poprosilismy o przyslanie kompletnego roweru, abysmy mogli
podjac szybka decyzje. Nikt nie jest w stanie napisac w karcie g.
wszystkiego i na kazda okolicznosc, ze jak rzeczoznawca sobie
zarzyczy to....
Jesli chce Pan w dalszym ciagu bedzie utrudniac zakonczenie tej
nieprzyjemnej sprzwy to moze rzeczywiscie spotkajmy sie u rzecznika.
Pozdrawiam.
Arkadiusz Kozłowski"
Odpisałem :
W takim razie co mam zrobić jesli juz nie mam tych czesći?"
Otrzymałem taką odpowiedz:
"W takim razie poprosze o info jakie byly zamontowane czesci tj. jaki
amor (model, skok) i jakie kola (24'' czy 26'').
Pozdrawiam."
napisałem co miałem i otrzymałem:
"Dziekuje za info, odezwe sie w poniedzialek.
PozdrA."
jest nadzieja :)
"Szanowny Panie
Jesli chodzi o szczegoly to pisze Pan do mnie 1 raz.
Jestem juz zmeczony dalszym wyjasnianiem dlaczego, po co i co to
daje, poza tym prosze nas nie traktowac jak potencjalnych zlodziei,
wandali, i oszustow.
Jestesmy w branzy ponad 10 lat i chyba to o czyms swiadczy ( zachecam
do przeczytania opinni na nasz temat na allegro lub zapytac
kogokolwiek bardziej doswiadczonego czy ktos mial/ma nam cos do
zarzucenia. Naszym nadrzednym celem jest zadowolony biker, ale trzeba
wykazac choc odrobine dobrej woli i pozwolic sobie pomoc.
Ze wstepnych ogledzin rzeczoznawcy (dotyczyj reklamacji konkretnie
Panskiej ramy) wynika, ze nie mozemy uznac reklamacji, dlatego
grzecznie poprosilismy o przyslanie kompletnego roweru, abysmy mogli
podjac szybka decyzje. Nikt nie jest w stanie napisac w karcie g.
wszystkiego i na kazda okolicznosc, ze jak rzeczoznawca sobie
zarzyczy to....
Jesli chce Pan w dalszym ciagu bedzie utrudniac zakonczenie tej
nieprzyjemnej sprzwy to moze rzeczywiscie spotkajmy sie u rzecznika.
Pozdrawiam.
Arkadiusz Kozłowski"
Odpisałem :
W takim razie co mam zrobić jesli juz nie mam tych czesći?"
Otrzymałem taką odpowiedz:
"W takim razie poprosze o info jakie byly zamontowane czesci tj. jaki
amor (model, skok) i jakie kola (24'' czy 26'').
Pozdrawiam."
napisałem co miałem i otrzymałem:
"Dziekuje za info, odezwe sie w poniedzialek.
PozdrA."
jest nadzieja :)
"Ride fast, yet ride smart"
www.underfr.com
www.underfr.com
-
- Kontakt:
ale co ma wielkosc kol i amortyzatora do mocowania dampera ?? ja nie rozumiem moze jestem zbyt glupi ale to do mnie nie dociera ... rama pekla tam gdzie w sumie nie ma znaczenia czy amor mial 200 czy 100 skoku ... jedynie slaby spaw mogl to spowodowac ... tak mi sie zdaje
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
-Przemooo- dokladnie tak. w zaleznosci od tego jaki dasz amor i kola, roznie dzialaja sily , rowniez na damper. moze przerzutka nie jest juz tak istotna, ale pokazuje rowniez to jak rower byl uzytkowany.
oczywiscie z gory nie zakladamy, ze rower bral udzial w wypadku lub tez spadl z trzeciego pietra, ale nie mozemy wylkuczyc zadnej mozliwosci.
oczywiscie z gory nie zakladamy, ze rower bral udzial w wypadku lub tez spadl z trzeciego pietra, ale nie mozemy wylkuczyc zadnej mozliwosci.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
armar Piszecie, iż maxymalny skok amortyzatora w tej ramie to 200mm...Nie podaliście minimum.....Jeżeli by chciał to mógłby i jeździc na sztywniaku.... A wtedy siły były by większe. Jeżeli nie piszecie czegoś w karcie gwarancyjnej...to nie macie prawa sobie potem tego dopisywac przez maila....Gwarancja jest umową. Dlaczego wy możecie tam coś dodawac? Może i nokii coś sobie dopisze? np, że gwarancja jest dożywotnia na ten właśnie element?
A teraz tak dodatkowo....mój znajomy JEŹDZIŁ (nie skakal! zwzg na uraz kręgosłupa) na DM FR1 (bodajże) i ta rama w przeciągu 2 lat pękła mu w 32 różnych miejscach!!!!!!!!!
A teraz tak dodatkowo....mój znajomy JEŹDZIŁ (nie skakal! zwzg na uraz kręgosłupa) na DM FR1 (bodajże) i ta rama w przeciągu 2 lat pękła mu w 32 różnych miejscach!!!!!!!!!
hui
-
- Kontakt:
Oj nie ładnie... Niestety Armar nie ma racji i każda sprawa wytoczona o roszczenia gwarancyjna byałby przegrana - Jeżeli informacji w karcie gwarancyjnej brak, to sprzedawca może sobie powoływać nawet biegłego sądowego ... ale wtedy zdanie owej osoby trzeciej nie może być brane pod uwagę w realizacjii gwarancji . Gdyby stało czarno na biały, że ekspertyzie ma być poddany cały rower - wtedy Możecie się tego domagać... niestety Wasz błąd i Musicie sobie poradzić z samą ramką. Już pomijam, że DM-ki tam pękają, można powiedzieć masowo, bo to ich przypadłość i jeśli Dm zależałoby faktycznei na dobru bikera, to powienien się przyznać do winy i te ramki naprawiać/ wymieniać ...bo kasa to nie wszystko - liczy sie renoma firmy, kasa będzie jeśli to pierwsze też ... pewna konkurencyjna firma z Krakowa przyjęła taką politykę i gdy ich ramy masowo pękały (chodzi o pewne starsze modele ramek do fr i enduro ), to bez gadania naprawiali swoje błędy, na których się także sporo nauczyli, dzięki czemu robią teraz bardzo dobre ramy , za bardzo dobre pieniądze, jak i mają dobrą opinię... której nadszarpanie spowodowane kiepskimi wypustami w dawnych rocznikach (no jeju- każdemu się może przytrafić ) odrobili serwisem gwarancyjnym - poprostu frontem do klienta... Już nie mówie o moim przypadku gdzie rama 2 LATA PO GWARANCJI została BEZ OGLĘDZIN (na podstawie foto) wzięta pod gwarancję i wg. ceny obecnego rocznika, zrobiono mi upust na inny produkt (upust w wielkości obecnej ceny ramy , która poległa ) ...
Co do besztania Armaru -hamstwem jeszcze nikt nie wygrał ... i to nie załatwi sprawy ... jednakże wina stoi po stronie producenta ramy ewidentnie i myślę, że jeśli zależy im na opinii, to gwarancja zostanie rozpatrzona pozytywnie na warunkach PODANYCH w karcie gwarancyjnej, której według prawa musi trzymać się i sprzedawca i kupujący ...
Chciałbym jeszcze dodac tak poza samą sprawą, że samo oglądnięcie roweru wcale nie wystarczy do rzetelnej oceny ... gdyż wiele tutaj zależy od osoby jeżdżącej - Można mieć wypaśny sprzęt z rissem big footem i jeździć po bułki do sklepu ... to juz tylko zależy od osoby jeżdżącej ;)
Pozdrawiam!
Co do besztania Armaru -hamstwem jeszcze nikt nie wygrał ... i to nie załatwi sprawy ... jednakże wina stoi po stronie producenta ramy ewidentnie i myślę, że jeśli zależy im na opinii, to gwarancja zostanie rozpatrzona pozytywnie na warunkach PODANYCH w karcie gwarancyjnej, której według prawa musi trzymać się i sprzedawca i kupujący ...
Chciałbym jeszcze dodac tak poza samą sprawą, że samo oglądnięcie roweru wcale nie wystarczy do rzetelnej oceny ... gdyż wiele tutaj zależy od osoby jeżdżącej - Można mieć wypaśny sprzęt z rissem big footem i jeździć po bułki do sklepu ... to juz tylko zależy od osoby jeżdżącej ;)
Pozdrawiam!
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
nie prawda jest, ze jest to przypadlosc tych ram. z ponad 200 sprzedanych wrocilo mniej niz 10. i to dziwnym trafem wiekszosc byla jezdzona z monsterem.
mati-biker na stronie jest napisane ze skok amora to 130-200, wiec sztywniak raczej nie wchodzi w rachube.
wookie85 bedzie dziala inna sila gdyz zmiena sie kat zarowno glowki, jak i rury podiodlowej.
ponadto: nie chcemy zeby Nokii przeslal nam te komponenty w celu popatrzenia na nie, po podziwiania sprzetu czy robienia komukolwiek niepotrzenej roboty. sa nam potrzebne, gdyz chodzi nam o to, aby wszyscy byli zadowoleni, a w/w czesci moga pomoc w pozytywnym rozpatrzeniu reklamacji.
po 2. wookie85 bez paranoi, nie wszystko mozna zawrzec w karcie gwarancyjnej, bo raz mialaby ona obietosc bibli (i to obu testamentow),a poza tym wychodza takie kwiatki jak nie szuszyc kota w mikrofalowce, lub pisa nie na kawie/herbacie w mcdonaldzie, ze zawartosc jest goraca. czasem producent, po prostu liczy na rozsadek i wspolprace kupujacego.
mati-biker na stronie jest napisane ze skok amora to 130-200, wiec sztywniak raczej nie wchodzi w rachube.
wookie85 bedzie dziala inna sila gdyz zmiena sie kat zarowno glowki, jak i rury podiodlowej.
ponadto: nie chcemy zeby Nokii przeslal nam te komponenty w celu popatrzenia na nie, po podziwiania sprzetu czy robienia komukolwiek niepotrzenej roboty. sa nam potrzebne, gdyz chodzi nam o to, aby wszyscy byli zadowoleni, a w/w czesci moga pomoc w pozytywnym rozpatrzeniu reklamacji.
po 2. wookie85 bez paranoi, nie wszystko mozna zawrzec w karcie gwarancyjnej, bo raz mialaby ona obietosc bibli (i to obu testamentow),a poza tym wychodza takie kwiatki jak nie szuszyc kota w mikrofalowce, lub pisa nie na kawie/herbacie w mcdonaldzie, ze zawartosc jest goraca. czasem producent, po prostu liczy na rozsadek i wspolprace kupujacego.