wookie85 ... zauroczenie tak ale niestety :( jeszcze nie jestem włascielem tego cudu jezdze na szajsie manitou .... sorka za pomyłke nie karbonowe podkowy zamotałem troszke .... sa te gorsze tłumiki niz w 04 ...
Brak Amora
Brak funduszy
0 przyjemnosci z jazdy :((
Globi nigdy nie oceniaj amora po firmie i wyglądzie. Liczy sie to jak działa i czy będzie wytrzymałe, a nie to jakie są na nim naklejki. Jak dla mnie idiotyczne podejście do sprawy.
Mnie jr'y nowsze niz 2003 wogóle nie przekonują. Słyszalem też o problemach np z pękającymi pólkami czy niedoróbkami w lagach, a przez to pęknięciami i na lagach w tych nowszych jr'ach. Również praca średnio mi sie podoba.
Qmpel mial super t 2003 i szybko sie go pozbył ponieważ dobijał. Owszem był mięciutki i czuły, ale wymiękał na dropach i to wcale nie jakichś bardzo dużych. Miał bardzo dobre tłumienie odbicia, ale z dobiciem była *******.
Ja sam zastanawiam sie nad shermanem sliderem 05 choć zdecydowanie wolałbym boxxer'a ride'a. O Manitou trzeba troche zadbać to fakt, ale wtedy ich praca mi np sie baaardzo podoba. Owszem jest mniej czuły, ale dużo osób zapomina o tym że sherman tak nie pompuje przy jeździe co jest dużą zaletą. Po za tym da sie go bardzo dobrze wyregulować, na różne warunki w chwile i bez większych kombinacji.
Generalnie ja jestem za shermanem, choć jeśli będe miał nieco więcej hajsu to chce qpić boxxera ride'a z racji jego regulacji i wszechstronności szczególnie że mam sztywniaka i na codzień śmigam na nizinach, a tylko czasem robie wypady w góry.
redrock nie mozna dobic cuper t jesli jest wlana odpowiednia ilosc oleju :-) wiec albo mial za malo albo mu sie tylko wydawalo ze dobija, ale to nie bylo dobicie tak naprawde, on poprostu tak pracuje
redrock sory ze troche nie na temat ale nie moge sie powstrzymac zeby nie opisac glupoty redrocka.
skaczesz kompletnie bez zadnych ochraniaczy, nawet bez koszulki, ani jakis marnych rekawiczek...
pozniej wrzucasz na pinka zdjecia swoich polamanych nog...
WItam. Uwazam ze za duzo w Polsce jest riderow ktorzy naprawde nie wiedza czego chca, jezdza na Juniorach tylko dlatego ze jest miekki i fajnie sie buja. Nie przecze ze Junior to jest dobry amortyzator lecz spojrzmy na to z innej strony, czy jezdzi ktos na juniorze na w Nwd 5?? odpowiedz jest prosta--- NIE!!!. Kazdy rider chyba wie kto to jest Daren Berecloth, on wlasnie ujezdzal przez pare ladnych lat Shermana, i co i nic. Wytrzymywal jego szalenstwa. Shermana trzeba bardzo precyzyjnie ustawic, wtedy naprawde chodzi bosko. Uwazam rowniez ze porownanie Juniora i Shermana mija sie z celem. Sa to 2 rozne amory. Junior nadaje sie bardziej do zjazdu poniewaz wylapuje male nierownosci troszke lepiej od Shermana, zas Maniek jest to amor typowy dla droperki, i poterznych gapow, jest poprostu mocniejszy ;)