Kilka pytań o składaniu roweru
Kilka pytań o składaniu roweru
Cześć.
Jestem nowy na forum, więc mam kilka pytań.
Mianowicie w zime będe chciał złożyć nowy rower z części i mam już na oku dwie ramy Duncon Tosa Inu (cena ok. 2600 zł) albo Author A-Zone Pro (w cenie ok. 2250 zł) i do tego przedni amortyzator RST Omega SL (w cenie ok. 550 zł). Na razie nie myślałem o reszcie osprzetu, ale część przełoże ze starego rowca.
Która rama jest lepsza do downhillu?
Czy ten amortyzator będzie pasował do tych ram?
Może zaproponujecie coś lepszego w tej samej cenie?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Wojtek.
Jestem nowy na forum, więc mam kilka pytań.
Mianowicie w zime będe chciał złożyć nowy rower z części i mam już na oku dwie ramy Duncon Tosa Inu (cena ok. 2600 zł) albo Author A-Zone Pro (w cenie ok. 2250 zł) i do tego przedni amortyzator RST Omega SL (w cenie ok. 550 zł). Na razie nie myślałem o reszcie osprzetu, ale część przełoże ze starego rowca.
Która rama jest lepsza do downhillu?
Czy ten amortyzator będzie pasował do tych ram?
Może zaproponujecie coś lepszego w tej samej cenie?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Wojtek.
-
- Kontakt:
nie polecam duncona nie dosc ze bedziesz czekał pół roku na rame to pewnie dostaniesz z nie tym damperem co chciales.
kup a-zona a ten rst ma za mało skoku definitywnie do takiej ramy musisz wstawić cos powyżej 130 skoku bo inaczej bedziesz miał szosową geometrie
poszukaj czegos taniego w epicentrum www.sklep.dirt.pl popytaj kolesi tam w sklepie cos ci doradzą
kup a-zona a ten rst ma za mało skoku definitywnie do takiej ramy musisz wstawić cos powyżej 130 skoku bo inaczej bedziesz miał szosową geometrie
poszukaj czegos taniego w epicentrum www.sklep.dirt.pl popytaj kolesi tam w sklepie cos ci doradzą
tylko jest jedno podstawowe ALE w ramce DC Tosa Inu nie moze być zamontowany amortyzator z mniejszym skokiem niz 130 mm, a RST OMEGA Sl ma skoku 101 mm wiec na starcie odpada.
Ale z 2 strony nawet jakby pasował to chyba nie włożysz do DC albo do Author A-Zone Pro amorka z RST !!
Pisze dlatego ze moj kolega był wczoraj w sklepie Duncona zamowic rame Amstaff i jak zapytam co mysla w tym skalepie aby wpakować do niego RST to widać było uśmiech na twarzach sorzedajacych,a sklep niczego sobie i fachowcy tez wporzo, wiec wiedza o co biega!!
No ale jak ty jeszcze piszesz ze to ma być do downhillu do RSt nie powinno przejśc ci przez głowe !! Na twoim miejscu za to kase jesli nie masz wiecej to juz bym wolał kupić np jakiegos pseudo Marzocchi-go za 550 zeta z serii MZ-COM lub MZ-RACE
POzdro 4 you and all !! takie jest moje zdanie na temat tego topicu, ale zrobisz jak chcesz .....
Ale z 2 strony nawet jakby pasował to chyba nie włożysz do DC albo do Author A-Zone Pro amorka z RST !!
Pisze dlatego ze moj kolega był wczoraj w sklepie Duncona zamowic rame Amstaff i jak zapytam co mysla w tym skalepie aby wpakować do niego RST to widać było uśmiech na twarzach sorzedajacych,a sklep niczego sobie i fachowcy tez wporzo, wiec wiedza o co biega!!
No ale jak ty jeszcze piszesz ze to ma być do downhillu do RSt nie powinno przejśc ci przez głowe !! Na twoim miejscu za to kase jesli nie masz wiecej to juz bym wolał kupić np jakiegos pseudo Marzocchi-go za 550 zeta z serii MZ-COM lub MZ-RACE
POzdro 4 you and all !! takie jest moje zdanie na temat tego topicu, ale zrobisz jak chcesz .....
Wplyw gumki recepturki na zycie seksualne ciastka z kremem !
Ja bym brał tosie, już troche było o niej na forum i mi sie ona zajefajnie podoba, chociaż za dużo sie na fulach nie znam bo na koshmarku jeżdże :]
A co do amora to weź suntoura duro! Ma 130 skoku i lagi 32 mm a rst 101 skoku i lagi 28,6 bodajże. Pamiętam że widziałem fote czyjejś tos'y inu z wedgem który też ma 130 skoku. Poszukaj tego kogoś i sie popytaj jak tam z geometrią.
A co do amora to weź suntoura duro! Ma 130 skoku i lagi 32 mm a rst 101 skoku i lagi 28,6 bodajże. Pamiętam że widziałem fote czyjejś tos'y inu z wedgem który też ma 130 skoku. Poszukaj tego kogoś i sie popytaj jak tam z geometrią.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=12452
-
- Kontakt:
[quote="bender666"]Pisze dlatego ze moj kolega był wczoraj w sklepie Duncona zamowic rame Amstaff i jak zapytam co mysla w tym skalepie aby wpakować do niego RST to widać było uśmiech na twarzach sorzedajacych,a sklep niczego sobie i fachowcy tez wporzo, wiec wiedza o co biega!!
No ale jak ty jeszcze piszesz ze to ma być do downhillu do RSt nie powinno przejśc ci przez głowe !! Na twoim miejscu za to kase jesli nie masz wiecej to juz bym wolał kupić np jakiegos pseudo Marzocchi-go za 550 zeta z serii MZ-COM lub MZ-RACE[/quote]
Dziwne bo ja po pierwsze nie nazwałbym ludzi z DC fachowcami uśmiech na ich twarzy to pogarda a nie fachowe doradztwo. RST w amstaffie jak ktos nie ma siana to dlaczego nie? w amstafie to akurat geometrii nie zniszczy. Zato w tosie i authorze zmienią się kąty i cała geometria legnie w gruzie
No ale jak ty jeszcze piszesz ze to ma być do downhillu do RSt nie powinno przejśc ci przez głowe !! Na twoim miejscu za to kase jesli nie masz wiecej to juz bym wolał kupić np jakiegos pseudo Marzocchi-go za 550 zeta z serii MZ-COM lub MZ-RACE[/quote]
Dziwne bo ja po pierwsze nie nazwałbym ludzi z DC fachowcami uśmiech na ich twarzy to pogarda a nie fachowe doradztwo. RST w amstaffie jak ktos nie ma siana to dlaczego nie? w amstafie to akurat geometrii nie zniszczy. Zato w tosie i authorze zmienią się kąty i cała geometria legnie w gruzie
kalasznikow >>tzn jesli chodzi o ten sklep to oni powiedzieli wprtost ze RST wogole nie polecaja a jesli chodzi o ten usmiech to moze przesadzilem !!
a dlatego pisze o RST zeby rower ktory ma miec przeznaczenie w DH sie nie rozpadło na pierwszym zjezdzie tzn amor !!
a dlatego pisze o RST zeby rower ktory ma miec przeznaczenie w DH sie nie rozpadło na pierwszym zjezdzie tzn amor !!
Wplyw gumki recepturki na zycie seksualne ciastka z kremem !
A myślicie że z tym amorkiem by przeszło?
http://www.cyklotur.pl/?id=36311
http://www.cyklotur.pl/?id=36311
bender... nie zawsze sluchaj co gadaja kolesie w sklepach... a szczegolnie w DC. Goscie usmiechaja sie na RST bo udaja znawcow. Jakos pol polski smiga na rst i jakos daja rade. Nie jest to moze sprzet marzen ale nie zawsze stac ludzi na inne.. Do amstafa to chyba nie ma roznicy czy wstawimy tam rst czy magure :-) oczywiscie ze rozsadnym skokiem :-) A moze oni mysla ze ich firma (DC) jest za dobra na amorki rst? :-) LOL nie wypada wkladac to zajebistych ram DC amorkow rst ... tai z tego wniosek :-) LOL !!!!
ehh no ale rower do dh z rst ;) nawet z suntourem... balbym sie na traske smignac ;) jueden duuzy kamien i duuupa
hmm moze mozo? on ma 140 mm i jest wysoki.
hm a jak nie stac cie na fulla za 2500 i amroa za 1000 to kup sztywna rame ultra zajebista i do tego juz sensownego amora ;)
rama 1500 albo i mniej i amor 1500 :]
hmm moze mozo? on ma 140 mm i jest wysoki.
hm a jak nie stac cie na fulla za 2500 i amroa za 1000 to kup sztywna rame ultra zajebista i do tego juz sensownego amora ;)
rama 1500 albo i mniej i amor 1500 :]
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
No to ja tylko dodam, ze jak tosa, to nie 130 tylko minimum 150, zeby bardzo nie haczyla. Zreszta poszukaj sobie watku o tosach, a przekonasz sie, ze amor do tosy to jednak blizej 1500 a nie 500. Czyli zostaje Azon. Ostatnio ktos z Tychow chcial sprzedac taka rame, chyba prawie nowke, te swinsko rozowa.
A amor to inna sprawa. Najtaniej by Ci wyszedl rst ale nie sigma tylko delta hl - co prawda niedawno sie pokonczyly, ale chyba jest jeszcze pare sztuk malo lub wogole nie jezdzonych. Nawet jak z ciebie strasznie zedra, to zaplacisz 650 zeta i masz prawie 130 skoku. To optymalne cenowo rozwiazanie dla bujaka. A takie z przyszloscia to chyba faktycznie naprawde dobry amor + tani sztywniak. Jak uzbierasz wiecej to zepchniesz sztywniaczka i kupisz fajnego bujaczka.
A amor to inna sprawa. Najtaniej by Ci wyszedl rst ale nie sigma tylko delta hl - co prawda niedawno sie pokonczyly, ale chyba jest jeszcze pare sztuk malo lub wogole nie jezdzonych. Nawet jak z ciebie strasznie zedra, to zaplacisz 650 zeta i masz prawie 130 skoku. To optymalne cenowo rozwiazanie dla bujaka. A takie z przyszloscia to chyba faktycznie naprawde dobry amor + tani sztywniak. Jak uzbierasz wiecej to zepchniesz sztywniaczka i kupisz fajnego bujaczka.
hmm azone. co jeszcze? jezdzilem na azonie z blackiem, jak i na azonie z boxxerem :] jedzilem - znaczy sie przysiadlem. i powiem ci nie kupuj do azona rst z blackiem juz bylo kiepsko (tym 120) a co by bylo przy 70?!;]
hm co do tosa inu z wedgem to pytaj sie ziqa. on bodajrze takowa konfiguracje posiadal
hmm a co wy na o zeby wziac azona i widelec od destroyera?? HEHEHE.
hm w sumie nigdy nie jezdzilem na sztywnaiku z przodu i fullu z tylu. tak ot mowiac - jezdzil ktos ;)?
hm co do tosa inu z wedgem to pytaj sie ziqa. on bodajrze takowa konfiguracje posiadal
hmm a co wy na o zeby wziac azona i widelec od destroyera?? HEHEHE.
hm w sumie nigdy nie jezdzilem na sztywnaiku z przodu i fullu z tylu. tak ot mowiac - jezdzil ktos ;)?
www.bikeaction.pl
nie jezdziłem co prawda na fullu z twardym przodem ale myśle ze pokombinuje ktoby tu sie zgodził monstera (uśmiecham sie do hcfr'u) albo inną dwópułkę do mojego bmx'a użyczył. Jak uda mi sie to złożyć to dam fote na pinka :)
zajebiscie sie na tym bedzie musiało robić manuala :)
zajebiscie sie na tym bedzie musiało robić manuala :)
------------------
www.sklep.dirt.pl
------------------
www.sklep.dirt.pl
------------------
o jezu wuja jest pener :)
jestem pewien ze gdyny dh rowery miały takie geometrie to jezdziło by sie (rower względem poziomu bezwzglednego) poziomo co umożliwiałoby nowy nurt w świecie rowerowym tzn downhill turystyczny
i każdy downhilowiec wreszcie bedzie mógł iść na trase z mamą :)
jestem pewien ze gdyny dh rowery miały takie geometrie to jezdziło by sie (rower względem poziomu bezwzglednego) poziomo co umożliwiałoby nowy nurt w świecie rowerowym tzn downhill turystyczny
i każdy downhilowiec wreszcie bedzie mógł iść na trase z mamą :)
------------------
www.sklep.dirt.pl
------------------
www.sklep.dirt.pl
------------------