Co zrobić zeby dostać sponsora czy wy...

Szerszu
Kontakt:

Co zrobić zeby dostać sponsora czy wy...

Post autor: Szerszu »

Tak jak w temacie:PP jakie triki trzeba umieć...
jak sie umie backflipa to mozna juz sie starac??
napiszcie wszystko co wiecie na temat to trzeba umiec zeby dostać sponsora plisss WAZNE
tralalala:D sijjjcie mi zal.pl
gwarek
Kontakt:

Post autor: gwarek »

cza umieć sie dobrze sprzedać
Szerszu
Kontakt:

ej no to jest bardzo wazne!!! prosze was!!!
FreeRidersMa
Kontakt:

Post autor: FreeRidersMa »

Musisz miec dobra gadke, startowac w zawodach i wogole byc trendy i cool .

gwarek ma racje <cwaniak2>

www.duncon.pl i tam masz sponsoring, niby nic specjalnego, ale zawsze cos.
slazak
Kontakt:

Post autor: slazak »

trzeba jezdzic DUZO!!!!!! cwiczyc DUZO!!! i potrafić DUZO!!! a najlepiej umieć trika którego sie samomemu wymyslilo:) i z takim mysleniem do niczego nie dojdziesz wez jezdzij moze kiedys ktos Cie zauwazy pozdrower!
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

Hej.

Takie tematy juz były.

Zeby w polsce zostać sponsorowanym trzeba sie pokazać, jeździć na zawody, kręcić filmy i pokazywać je na festach, pisać do róznych firm - np. DC ma program sponsorski w którym dają Ci taniej sprzet w zamian ze udziałw w zawodach i przesyłanie im zdjęć i relacji. Trzeba zaistnieć.

Udzielać sie na forach, zostac rozpoznawanym, tak zeby taki głupi Motomysza jak ja mógł powiedzieć do kumpla w serwisie "ej widziałeś ten ostatni filmik by Szerszu ?? miazga nie"

I to tyle, poszukaj sobie bo takich tematów było duzo.

Pozatym na sponsoring nie może liczyćkazdy kto dobrze jeździ, bo takich ludzi jest coraz wiecej - trzeba być wybitnym riderem.
Szerszu
Kontakt:

a jak bym umiał Backflipa???
Durf
Kontakt:

Post autor: Durf »

teraz backflip to już raczej nie jest nic nadzwyczajnego. mysle, że wielu ludzi go robi na luzie, a nie ma sponsora. musisz sie gdzies pokazac, pojechac na jakies zawody i tam cos zrobic, moze akurat ktos cie zauwazy.
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg
Wojtazx15
Kontakt:

Post autor: Wojtazx15 »

Szerszu backflipa możesz zrobic na hopce po kilku godzinach skakania w gąbki ;) Szklarska byla tego przykładem, bardzo dużo ludzi klei ten trick.
www.NS-bikes.com
www.PJFR.pl
gwarek
Kontakt:

Post autor: gwarek »

jakbys umial flipa z o handem albo no footem to tak, zauważ teraz dużo ludzi już umie ten trik, tak jak napisali wyżej musisz sie pokazac być w czołówce jakiś zawodów dirtoeych itp
Szerszu
Kontakt:

heh szkoda:( a to niechodzilo o mnie tylko o kumpla bo wiesz umie backflipa i ine fajne triki a jak robi no footera to robi szpagat w powierzu ale ma ******* rower i myslalem zeby mu zalatwic sponsora zreszta zobaczcie se na zdjecie w podpisie na czym musi skakac:(
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

http://www.pinkbike.com/photo/966670/ a ten twoj ? to mu go oddaj :D

niech napisz do DC moze cos z tego wyniknie dla niego korzystanego ale na cuda nie licz stary...
www.mm-foto.pl
Szerszu
Kontakt:

niestety ten co dales w linku to mojego kumpla moj rower to ten http://www.pinkbike.com/photo/960698/
tez zabardzo ni mam sie czym chwali:/
jeszcze do tego korba mi sie zjebala i nie mam na czym jezdzic!!!!
Kryzys1989
Kontakt:

Post autor: Kryzys1989 »

no to i tak ten twoj kumpel ma duzo lepszy rower niz wielu moich...
Spectrum90
Kontakt:

Post autor: Spectrum90 »

ej, nie wystarcza np w zawodach wygrywać w klasach low-endowych (beginner czy sport, przykłady z usa, nie wiem jakie są w polsce), ale w klasach high-endowych. I zazwyczaj nie licz się, że przyjdzie sponsor do ciebie z otwartymi rękami. Muszisz najpierw cos zacząć wygrywać w wyżych klasach a potem ładnie napisać do jakiegoś producenta w prośbie o sponsorswo i co możesz dać mu w zamian, i może dostaniesz zniszke 40% na jego części (tak jest tutaj najczęściej w usa) i potem jak sponsor jak będzie z ciebie zadowolony to ci tą zniszke podniesie, aż kiedyś dostaniesz zadarmo części i może jakieś prototypy i tyle.

Muszisz sobie wbić do głowy, że dzisiaj w świecie exMTB wogólne nie ma pięniędzy, kiedyś były ale się zmyły, co jest trochę śmieszne, o ile wiem tylko kilka nielicznych czołowych race-erów zarabia trochę kasy, ale to nie są sumy nawet z rzędu 1 miliona tylko znacznie mniej ;/ a w świecie fr wogólnie nie ma pieniędzy

Jak chcesz mieć szybko jakąś zniszke to znajdź sponsorowaną drużynę (o ile takie są w polsce), co znaczy, że sponsor jest na wszystkich zawodników tyle.

Sponsora nie dostaniesz w jeden dzień, muszisz wyrobić sobie drogę do tego ...
LinksFR
Kontakt:

Post autor: LinksFR »

prosta sprawa - niech w necie dowiaduje sie o zawodach dirtowych i niech startuje... moze i coraz wiecej ludzi cisnie flipy, ale jezeli jest dobry to napewno cos z tego wyjdzie - jezeli nikt go odrazu nie zauwazy, ma przynajmniej szanse na jakas nagrode rzeczowa, mniejsza lub wieksza
http://bodzio.pinkbike.com/
FreeRidersMa
Kontakt:

Post autor: FreeRidersMa »

Spectrum90 heh... wielu zawodnikow zarabia na tym sporcie... ale w polsce chyba nikt. Gwiazdy mtb wystepuja w filmach, promuja firmy rowerowe, ale wszystko za granica, u nas nic.
_miCz_
Kontakt:

Post autor: _miCz_ »

proboj, proboj i jeszcze raz proboj... tyle
*Misiek FR*
Kontakt:

Post autor: *Misiek FR* »

Zrób frontflipa, moze ktos cie zauważy :D
..::Freeride i Street rulez::..
[s] piaste ns roller pod zwykla os, jak nowka!
ODPOWIEDZ