CŁO? PILNE!!!

amoeb
Kontakt:

CŁO? PILNE!!!

Post autor: amoeb »

siema.
mam pytanko i prosiłbym o pilną odpowiedź bo jutro chce zamówić amorka ze stanów z normalnego sklepu internetowego. otóż czy poza kosztami przesyłki będę musiał płacić jakieś cło czy coś? w sumie nie chce mieć zonka ;] z góry wielkie dzięki i proszę o odzew :D
pzdr
matura to bzdura :)
Kuba z Wrocka
Kontakt:

Post autor: Kuba z Wrocka »

A jaka forme platnosci wybrales, jakie sa dostepne, co kupujesz i z jakiego sklepu. Pytam tak tylko z ciekawosci a co z clem to najlepiej spytac sie poczty. Ostatnio na poczcie pracuja bardzo mile panie i napewno ci pomoga.
Z matki obcej; krew jego dawne bohatery,
A imię jego będzie czterdzieści i cztery.
Stinky
Kontakt:

Post autor: Stinky »

zalezy jakim kurierem ci wysla, raczej cla nie powinienes zaplacic, ale jak bedziesz mial pecha.... jak to w polsce bywa, wiem ze jest jakas kwota zwolniona z podatku 350e czy cos, do paczek prywatnych celnicy rzadko kiedy sie przyczepiaja, moze popros zeby faktury do srodka nie wkladali- nasi cel-meni nie znaja sie na niczym
Local Swinga-Swinga
amoeb
Kontakt:

ściągam z tamtąd amorka shermana slidera i zbroje 661 PS Kuba a sklep to www.supergo.com . W sumie zajebiste przeceny tam mają, jeśli ktoś jest w temacie i sprowadzał jakieś części z podobnego sklepu niech napisze jak ejst z tym cłem.
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

z tego co wiem, to poczta jest kompletnie nieprzewidywalna... raz te chuje dojebali mi cło i podatek od mojego własnego dampera przysalnego z naprawy z włoch. A innym razem kupel przysłał mi iPod'a z USA "listem" i nie zapłaciłem nic
jeśli wyślą ci UPSem to też możesz cłozapłacić...
najlepiej, jak ktoś ci to wszystko przywiezie... powodzenia
pozdro

frango
Smol@
Kontakt:

Post autor: Smol@ »

W sumie ja znalazłem jeszcze tańszy sklep gdzie dj II na qr 20 kosztuje 189$ www.cambriabikes.com
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Mnie na dnmy dowalili clo juz 2 razy, nigdy wczesniej nie bylo, a ostatnio 2 razy pod rzad qrwa! , jestem na minus ;/
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
Smol@
Kontakt:

Post autor: Smol@ »

sory www.cambriabike.com ma byc:DD:
amoeb
Kontakt:

az sie kurwa wstrzymałem z zamówieniem :( luuudzie to ejst nienormalne. z tamtąd ślą fedexem, komuś kiedyś słali fedexem? aha i jakie cło to jest? piszcie proszę bo już nie wiem co robić :(
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

clo 3.5% + VAT 22% ...

samo clo to moglbym placic i nic bym nie piszczal, ale pierdolony chory vat calkowicie jebie caly interes...
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
amoeb
Kontakt:

******* :/ ale i tak mi sie opłaca w sumie tyle że amora innego będę musial wziąć :) dobra temat zamknięty, dzieki wszystkim za wypowiedź
xuserx
Kontakt:

Post autor: xuserx »

no wlasnie. mi ostatnio tez chcieli dowalic clo, ale ze byla wpisana wartosc 65 dolarow to w koncu nic nie dowalili, bo ponizej 100 dolcow towar jest zwolniony z cla. musialem za to wypisac kazda czesc ile jest warta i zmiescic to wszystko w tych 65 dolarach. i sie udalo pomimo ze w srodku byl cennik z jensona ;p
Kuba z Wrocka
Kontakt:

Post autor: Kuba z Wrocka »

A ja znam jeszcze lepsze sklepy w USA. Poszukajcie sobie na http://www.bestwebbuys.com/bikes tam jest wyszukiwarka i sortuje wg. ceny :-D
Z matki obcej; krew jego dawne bohatery,
A imię jego będzie czterdzieści i cztery.
inishi
Kontakt:

Post autor: inishi »

graniczna kwota co do ktorej nie powinni sciagac haraczu oficjalnie jest 25 eur, tudziez 20 $, tak tez nalezy wpisac na zielonym blankiecie celnym, of koz nalezy zaznaczyc ze jest to gift, faktury/racunku/manuale/gwarancje poczta zwykla aby nie mieli podanej wartosci sprzetu (za pieprzona fakture w paczce musialem ostatnio zaplacic ostatnio 1/3 wartosci staffu i wyszlo ponad 800 zl...przy czym byly to odsluchy bliskiego pola,a wiec inna bajka), no i oczywisice nalezy zazanczyc iz jest to towar nieszkodliwy dla zrodwia.
za tydzien idzie do mnie spec w czesciach z us i szczerze mowiac modle sie aby mi go maksymalnie pobrudzili blotem i pokleili plastrami, co by wygladal na zlom, bo jak mi clo przypierdziela to chyba poloze sie w trumnie i dam zasypac dobrowolnie, i bede lezal az kontynent europejski ponownie zespoli sie z ameryka polnocna...
ODPOWIEDZ