CŁO? PILNE!!!
CŁO? PILNE!!!
siema.
mam pytanko i prosiłbym o pilną odpowiedź bo jutro chce zamówić amorka ze stanów z normalnego sklepu internetowego. otóż czy poza kosztami przesyłki będę musiał płacić jakieś cło czy coś? w sumie nie chce mieć zonka ;] z góry wielkie dzięki i proszę o odzew :D
pzdr
mam pytanko i prosiłbym o pilną odpowiedź bo jutro chce zamówić amorka ze stanów z normalnego sklepu internetowego. otóż czy poza kosztami przesyłki będę musiał płacić jakieś cło czy coś? w sumie nie chce mieć zonka ;] z góry wielkie dzięki i proszę o odzew :D
pzdr
matura to bzdura :)
-
- Kontakt:
A jaka forme platnosci wybrales, jakie sa dostepne, co kupujesz i z jakiego sklepu. Pytam tak tylko z ciekawosci a co z clem to najlepiej spytac sie poczty. Ostatnio na poczcie pracuja bardzo mile panie i napewno ci pomoga.
Z matki obcej; krew jego dawne bohatery,
A imię jego będzie czterdzieści i cztery.
zalezy jakim kurierem ci wysla, raczej cla nie powinienes zaplacic, ale jak bedziesz mial pecha.... jak to w polsce bywa, wiem ze jest jakas kwota zwolniona z podatku 350e czy cos, do paczek prywatnych celnicy rzadko kiedy sie przyczepiaja, moze popros zeby faktury do srodka nie wkladali- nasi cel-meni nie znaja sie na niczym
Local Swinga-Swinga
ściągam z tamtąd amorka shermana slidera i zbroje 661 PS Kuba a sklep to www.supergo.com . W sumie zajebiste przeceny tam mają, jeśli ktoś jest w temacie i sprowadzał jakieś części z podobnego sklepu niech napisze jak ejst z tym cłem.
matura to bzdura :)
z tego co wiem, to poczta jest kompletnie nieprzewidywalna... raz te chuje dojebali mi cło i podatek od mojego własnego dampera przysalnego z naprawy z włoch. A innym razem kupel przysłał mi iPod'a z USA "listem" i nie zapłaciłem nic
jeśli wyślą ci UPSem to też możesz cłozapłacić...
najlepiej, jak ktoś ci to wszystko przywiezie... powodzenia
jeśli wyślą ci UPSem to też możesz cłozapłacić...
najlepiej, jak ktoś ci to wszystko przywiezie... powodzenia
pozdro
frango
frango
W sumie ja znalazłem jeszcze tańszy sklep gdzie dj II na qr 20 kosztuje 189$ www.cambriabikes.com
-
- Kontakt:
sory www.cambriabike.com ma byc:DD:
-
- Kontakt:
no wlasnie. mi ostatnio tez chcieli dowalic clo, ale ze byla wpisana wartosc 65 dolarow to w koncu nic nie dowalili, bo ponizej 100 dolcow towar jest zwolniony z cla. musialem za to wypisac kazda czesc ile jest warta i zmiescic to wszystko w tych 65 dolarach. i sie udalo pomimo ze w srodku byl cennik z jensona ;p
-
- Kontakt:
A ja znam jeszcze lepsze sklepy w USA. Poszukajcie sobie na http://www.bestwebbuys.com/bikes tam jest wyszukiwarka i sortuje wg. ceny :-D
Z matki obcej; krew jego dawne bohatery,
graniczna kwota co do ktorej nie powinni sciagac haraczu oficjalnie jest 25 eur, tudziez 20 $, tak tez nalezy wpisac na zielonym blankiecie celnym, of koz nalezy zaznaczyc ze jest to gift, faktury/racunku/manuale/gwarancje poczta zwykla aby nie mieli podanej wartosci sprzetu (za pieprzona fakture w paczce musialem ostatnio zaplacic ostatnio 1/3 wartosci staffu i wyszlo ponad 800 zl...przy czym byly to odsluchy bliskiego pola,a wiec inna bajka), no i oczywisice nalezy zazanczyc iz jest to towar nieszkodliwy dla zrodwia.
za tydzien idzie do mnie spec w czesciach z us i szczerze mowiac modle sie aby mi go maksymalnie pobrudzili blotem i pokleili plastrami, co by wygladal na zlom, bo jak mi clo przypierdziela to chyba poloze sie w trumnie i dam zasypac dobrowolnie, i bede lezal az kontynent europejski ponownie zespoli sie z ameryka polnocna...
za tydzien idzie do mnie spec w czesciach z us i szczerze mowiac modle sie aby mi go maksymalnie pobrudzili blotem i pokleili plastrami, co by wygladal na zlom, bo jak mi clo przypierdziela to chyba poloze sie w trumnie i dam zasypac dobrowolnie, i bede lezal az kontynent europejski ponownie zespoli sie z ameryka polnocna...