Niebezpieczne pedały w rowerze...

pLuTiK
Kontakt:

Post autor: pLuTiK »

ej.....Rudy probowales juz robic supermena ??????
pLuTiK
Kontakt:

ups.....sorki nie ten post..... ;]
pieniekziom
Kontakt:

Post autor: pieniekziom »

kurde wogule wezcie wy za takie pierdoly (podbicie oka itp) biezecie kase?? to wiece ile ja bym mial juz kasy??? bez kitu chyba zaraz ide na rower:)
hueheuheue
Bankier
Kontakt:

Post autor: Bankier »

[quote="Xprot"]ale napisales.........

ja tez mam 16 lat i bym zapierdalal jak sie da na pogotowie potem bym do starych zadzownil jakby juz bylo poszyte zeby nie panikowali.........

"mam juz 16 lat, wiec oczywiscie zadzowonilem do starych" czego to sie w panice nie robi...[/quote]

Xprot,to w sumie nic dziwnego... ja mam prawie 19 lat,a jak sie połamałem na agrykoli,to pierwsze co - zadzwoniłem do starego..

1. Byłem sam i nie było problemu z transportem roweru
2. Ojciec przyjechał w 5 minut... ile czasu jechało by pogotowie ?
3. Ojciec zobaczył rozjebana noge przed zszyciem i sam doszedł do wniosku ze musi mi kupic ochraniacze =]
=--> El Bankierro Loco aka. § Paragraf § <--=
www.dh-zone.com/forum/search.php
strongbikker
Kontakt:

Post autor: strongbikker »

Do ,,budka"
Mogleś od razu iść z tym do lekarza, troche byś przy szyciu pocierpiał ale szybko by sie zrosło i byś miał spokój.
A jak zostawiłeś coś takiego żeby się samo zrosło to masz problem.
Mój kumpel też tak sobie pedał wbił, noge rozwalił może na 10 cm.
Do lekarza nie poszedł a to mu ropieć zaczeło, a po 2 tyg to gorączki dostał i na pogotowie musiał jechać, noga mu spuchła jak bania.
budka
Kontakt:

Post autor: budka »

a ten kumpel ma jeszcze noge?? jak tak to super bo bym sie wkurwil, bo niedlugo bede mial rower a tu nagle papa nogo:( paranoja, chyba w poniedzialem pojde do lekarza
q[]-[]ta
Kontakt:

Post autor: q[]-[]ta »

Tylko nie wiem po *** robil te fotki:|

Noge mialem rozjebana gorzej niz, on 10 szwow 5 wewnetrzynych 5 zewnetrznych , a on jakies male drasniecie z ktoego leci kropelka krwi , lol:/

a i jeszcze te fotki ulamanego haka:/ po *** to czy zlamany hak to jakas sensacja?? wydarzenie XXI wieku???:/ ja w swojej " karierze" ujebal;em z 5 hakow:|
tomek1111
Kontakt:

Post autor: tomek1111 »

xbiker - nie rozsmieszaj mnie !! 200 zl to moze bys dostal za wyrwane mieso , ale oni olewaja to ile masz szwów , kumpel ostatnio dostal 200 zl za zerwany staw skokowy , koszty samego leczenia przekroczyly 200 zl wiec i tak zostal na minusie , ja dostalem 700 zl za peknieta kosc udowa , módl sie abys dostal byle jakie pieniadze .

Osobiscie jezdze na 661 4x4 bo juz raz suport wyrwal mi mieso z lydki : (
4x4 - dobra ochrona nogi ale praktycznie nie ma wentylacji
Kuba z Wrocka
Kontakt:

Post autor: Kuba z Wrocka »

A ty budka to jestes TEN Adam Budka??? Ten, co sie dostal do lo2 IC mat-inf? Ten, co go Maciek Siwek vel. Kosiarz Kotletów (KK) nie lubi? Ten, z ktorym to bede chodzic do klasy w lo???

Pozdrawiam
Kuba Ooo...
Z matki obcej; krew jego dawne bohatery,
A imię jego będzie czterdzieści i cztery.
Kisiel
Kontakt:

Post autor: Kisiel »

Cześć wam wszystkim!
mam podobny problem co ty!
01.07 rozciąłem sobie pinem przód łydki do piszczela na dł. 11 cm. mam 9 szwów i już złożyłem deklaracje do ubezpieczyciela (dokładnie do szkoły), ale nie spodziewam sie zbyt dużo bo jestem ubezpieczony na 9000zł - czyli mała stawka. ubezpieczenie się należy ale jeśli by było tak jak ktoś tam mówił przedtem że za 1cm 50zł to by było zajefajnie bo był dostał 550zł - hehe, ale w to wątpię. więc zostaje tylko czekać i później kwiczeć przed komisją z nogą.

a co najgorsze w najszerszym miejscu przed zszyciem miałem szer. 1,7 cm - troche dużo. po zdjęciu okazało się że miałem za słabo zciągnięte szwy i będe miał blizne szerokości 1 cm i to wszystko wygląda ch****o bo mam wszystko w strupie i czesem mam rope z rany wiec nie ciekawie!

Pozdro
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=382447
Banananan
Kontakt:

Post autor: Banananan »

Chcecie ostro pociętą nogę przez piny pedałów? No to macie - http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=231514 . :D
MistiŚ
Kontakt:

Post autor: MistiŚ »

mi sie wbil norlamny stalowy XC`owy pedal w lydke .... ponad miesiac temu ... i mam piekne 4 blizny na lydce ;P podkreslam ze nie platformowka a zwykle pedlaki stalowe do xc :)
niah, niah, niah .... +1 =]
pLuTiK
Kontakt:

yyy.....czy ktos z was wie ile dostaje sie za 1 % uszkodzenia na zdrowiu ????
( dla roznych stawek )
DubinRB
Kontakt:

Post autor: DubinRB »

Ja za złamaną rękę dostałem 1500zł. Cieszyłem się na początku ale teraz bym tak nie chciał jeszcze raz...
eeeeee.....rower...
punkers
Kontakt:

Post autor: punkers »

a ja jeszcze nigdy nic nie złamałem tak teraz myśle czy to szczęście czy pech bo może jak się mam polamać to połamie sie cały
brzydal
Kontakt:

Post autor: brzydal »

[quote="pLuTiK"]yyy.....czy ktos z was wie ile dostaje sie za 1 % uszkodzenia na zdrowiu ????
( dla roznych stawek )[/quote]

ogólnie żecz biorąc to 1% kwoty ubezpieczenia np.1% z 120000 = 1200 zł... to dośc proste :P

Ja za złamany nos z przemieszczeniem i pękniętą czaszkę, 7 dni w szpitalu 12 cm tampony w nosie dochodzące do zatok które przy wyjmowaniu wyrywaja wszystkie włosy w nosie i połowe zatok, 2 tygodnie chodzenia w gipsie na ryju (tak tak wyglądałem jak hanibal) oraz 2 miesiące chodzenia na szpilkach żeby sie tylko nie wywrócić (udeżenie kolejne w czoło mogłoby spowodować dalsze pęknięcie czaszki i wbicie jej w opony mózgowe co w 99% jest równoznaczne ze śmiercią) za to wszystko dostalem odszkodowanie w kwocie 120 zł!!!!.

Słownie sto dwadzieścia złotych 00/100

Na szczęście będzie jeszcze siano z powództwa cywilnego.
------------------
www.sklep.dirt.pl
------------------
Banananan
Kontakt:

Post autor: Banananan »

brzydal -> Uuu... To trochę za mało dostałeś... Ja za środkowy palec u lewej ręki dostałem 200 zł...
O_o
Kontakt:

Post autor: O_o »

w koncu brzydal widocznie jego twarz po wypadku niewiele sie pogorszyla od stanu przed... :P
ODPOWIEDZ