Moj GT

Krzychu_1993
Kontakt:

Moj GT

Post autor: Krzychu_1993 »

Witam! Posiadam rowerek za 1600zł kupiony w lutym 2006. Jest nim Gt Avalanche 3.0. Dokupiłem do niego na tył deorkę oraz pedały Wellgo z pinami. Mam taki problemik, który polega na tym, że coś ogólnie mi w rowerze nie pasuje: przerzutka przednia całkowicie sie rozregulowała, rower psuje sie bardzo często pomimo że na nim bardzo nie wariuję! Mam kumpla z rowerem 2x gorszym. Robi on naprawdę gorsze rzeczy niż ja i jeszcze niegdy on mu sie nie popsuł! U mnie trzeszczy już korba, manetki chodzą tak, że się z nimi muszę siłować, ogólnie napęd ma 40% zniszczenia! Piasty też nie za bardzo, hamulec(V brake) wyskakuje mi z ramy! Totalna masakra!!! Doradźcie co mam zrobić/ew. co dokupić/wymienić!! Mam już prawie depreche bo KOCHAM mój rower!! :P
Nie je się żółtego śniegu!
łukiś
Kontakt:

Post autor: łukiś »

eh... w miescie tez mam kilku gosci co mysla ze jak kupia rower za ponad 1000zł to nie bedzie trzeba dbac o n9iego.... poprostu trzeba wyuregulowac wszystko co jakis czas.... korba trzeszczy ? psyknij tam WS 50 lub WD40 i bedzie git... mozesz takze dokładnie wyplukac suport bo trzeszczy pewnie piasek i syf ktory tam zalega.... nic nie dzieje sie bez przyczyny ...
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
LinksFR
Kontakt:

Post autor: LinksFR »

idz do serwisu niech ci go przesmaruja tak na poczatek, lol
albo sam to zrob

manetki moga ciezko chodzic bo masz kupe syfu w pancerzykach
http://bodzio.pinkbike.com/
3,143k4r2
moderator
Kontakt:

Post autor: 3,143k4r2 »

Kupujac gotowy rower czyt zlozony najlepiej jest go albo rozlozyc i zlozyc samemu albo chociaz podokrecac wszystko. Najlepsza opcja bedzie zaniesienie go albo do serwisu i totalne ogledziny albo niech jakis kumpel ktory jest kumaty sie tym zajmie.
n0 ridE n0 fUN
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

idz z nim do serwisu bo sam jak widac za nic sobie nie poradisz a nikt ci nie wytlumaczy co zrobic jak sam nie wiem co jest grane

albo znajmego o pomoc popros
www.mm-foto.pl
Mikel
Kontakt:

Post autor: Mikel »

lepiej oddaj go do serwisu...
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

z pratyki wiem, że jak korba trzeszczy to jest niedokręcona. I lepiej szybko dokręć bo Ci kawdrat siądze(czy tak isis nie wiem co masz)
w piatach mogły sie kunusy poluzować.

I tak jak wieleosób powiedziało: daj na serwis.
jak się kiedys pytałem o przeglad do sezonu, czyli smarowanie i pełanregulacja to coś ponad 5 dych mówili. To jeszce nie tak dużo.
Albo jak masz chęć to zrób sam. ja np nie pozwalam nikomu pchać rąk w rower, sam wszystko robie
Tylko nie jeźdz na takim rozwalajacym się bo wszystkie częsci się szybckeij zużyją.
Nicky9
Kontakt:

Post autor: Nicky9 »

jesli nie masz o tym pojecia to lepiej idz z tym do serwisu zebys czegos nie popsul lol lol lol
każda pogoda jest dobra na rower ...
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

Krzychu_1993 Przegląd generalny, chyba że masz narzędzia to wykonaj to sam.

Trzeba zdjąć korbe, wyczyścić ewentualny brud, nasmarować to od nowa i bardzo mocno dokręcić - powinno nie trzeszczeć...
Pivoty też możesz nasmarować i popsikać pancerze żeby linki lepiej chodziły..
Reszta to kwestia regulacji, normalna sprawa w rowerach od kilkuset złotych, przez te kilkutysięczne...

Normalną sprawą jest rozregulowywanie nowego roweru - wyciąganie linek i rozkręcanie śrub.. Stąd zalecane i oferowane przez dystrybutorów i sprzedawców przeglądy darmowe po 100km albo obowiązkowe gwarancyjne dla skontrowania.

P.S. W ostateczności generał, u mnie kosztował 130pln.
TylerDurden
Kontakt:

Post autor: TylerDurden »

sprzeedaj w cholere i kup dragstara n asamemuskomponowanych cześciach i joł.. i juznie badz taki SENTYMENALNY:)
http://www.pinkbike.com/photo/1009540/
ODPOWIEDZ