Malowanie ramy... Destroyer

gRegor
Kontakt:

Malowanie ramy... Destroyer

Post autor: gRegor »

Witam... Pekła mi rama destroyera w dwóch miejscach i bede ją reanimował jak sie da poprzez wspawanie jakiś wzmocnien, zeby do czasu gdy kupie nową rame mógl po bułki do sklepu smigac... Do rzeczy... Chciałbym ją po pospawaniu pomalować. Niewiem tylko jak ? mam kumpla który ma kompresor z końcowką do malowania ( chyba to sie aerograf nazywa ) przynajmiej tak jest w modelarstwie. Tylko niewiem na jakie podłoże mam położyc farbe... Czy moge położyć farbe bezpośredio na tą ? wydaje mi sie, ze nie ale sie pytam... Jezeli nie to co zrobić.. piaskowanie, podkład, farba ? Dzięki za wypowiedzi... Pozdrawiam
http://www.pinkbike.com/photo/1368698/
FR-SHOP
Kontakt:

Post autor: FR-SHOP »

raczej to leiej wypiaskowac podklad jebnac wlasciwa farbe i mozwiki czy co tam chcesz malowac aerografem
KFP_Wwa
Kontakt:

Post autor: KFP_Wwa »

jak masz na tym jezdzic przejsciowo to nie ma co ladowac duzo kasy w pozadne malowanie, matowisz dokladnie cala rame odtluszczasz i kladziesz kilka warstw lakieru + ewentualnie bezbarwny na koniec

pamietaj ze jak sie maluje to jak polozysz jedna warstwe lakieru trzeba troszke poczekac az przeschnie ale nie do konca i kladziesz nastepna warstwe (wtedy jedna warstwa dobrze zwiaze sie z druga)
20 inches isn't a crime
froger34
Kontakt:

Post autor: froger34 »

tanio i łatwo?? papier ścierny i ścierasz stary lakier az do gołego alu potem podkład w sprayu potem na to lakier moze byc tez spray i na to bezbarwnym i jest git ;]
bimbom
Kontakt:

Post autor: bimbom »

ja zawsze maluje sprayem - daje kilka warstw, nie robie zacieków - wychodzi tanio i dobrze
http://www.pinkbike.com/photo/922602/
ODPOWIEDZ