doczego zalicza sie northshore'y?

xxxxxx
Kontakt:

Post autor: xxxxxx »

Nastała moda na SlopStyle ! Dualowki to przeszłość :-))))))))

Zalicza sie do SLOPPPP STYLLLEE :PPP 13 latki skladaja maszynki do droperki slopstyle :PP Dualówki za lekkie i za mało kozackie :PPP

A tak całkiem serio , to zawsze mi sie z F R kojażyły northshory
padix
Kontakt:

Post autor: padix »

slopestyle / fr
gg# 3594350

[s] 2 x koła 24 !!

http://tiny.pl/ddt3
kermittt
Kontakt:

Post autor: kermittt »

ns'y zaliczaja sie do ns'ow a te do FR i nie wiem po co pytanie bo tu chyba sie jezdzi a nie studiuje jakas terminologie.
[url=http://www.pinkbike.com/photo/1202554/]Mega zimowa fota:D:D:D[/url]
sebonk
Kontakt:

Post autor: sebonk »

sasquatch

a niby dlaczego nie sa uniwersalne??Nie liczac roweru bendera....
Miodożer.
mczuszu
Kontakt:

Post autor: mczuszu »

ponieważ na rowerku fr niepojeździsz na streecie z racji bytu amorów które dochodzą do skoku 300mm przód i 355mm tył sprubuj z tym skokiem zrobić abu powodzenia ci życze no to stryt odpada uniwersalne to może sobie pojeździsz na enduro,fr,dh,bo do tego można te rowery zaliczyć pozdro:)
specjalized
Kontakt:

Post autor: specjalized »

north shor to po prostu north shor, to dziedzine sama w sobie, ale należy do FR
www.sap.end.pl - "JEAN FRANCOIS GOTUJE BURRITO"
http://tiny.pl/dgjw - anlbum na PB
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

do dupy...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
łukiś
Kontakt:

Post autor: łukiś »

mczuszuhahahahahahhhahahah.... pokaz mi rowery ktore maja tyle skoku... ile znajdziesz ? 1 ? 3 ? 10 ? to tylko wyjatki... nawet w DH sie takich skokow nie stosuje....we FR to roznie... juz od 130 i sztywnym tyle mozna posmigac... wszystko zalezy od tego na czym jezdzimy....
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
mczuszu
Kontakt:

2ll2 ale ty baran jesteś piszesz zebym ci znalazł taki rower z takim skokiem a potem piszesz że znajde 1?3?10 to są rowery do droperki to co do dropów po 15metrów to będą miały skok 200mm z tyłu (tyle co w dh wystarczy) żeby ci sie damper w dupe wbił pwodzenia ci życze a na sztywnym to ty na dircie sobie poskacz przeczytaj sobie pierwsze strony katalogu rowerowego bike action tam pisze ładnie do czego zaliczamy rower fr dh itp. pozdro
KuMiK
Kontakt:

Post autor: KuMiK »

wg. mnie Northshore to jest miejsce na północ od Vancouver, miasta leżącego na zachodnim wybrzeżu Kanady.

A że tam wszystko się zaczęło i tam powstały pierwsze drabiniki, drewniane dropy i hopy to cały świat nagle zaczął to nazywać northshore. Tak wygodniej i tak się przyjęło. I to chyba tam zaczął się prawdziwy freeride.
piotrex
Kontakt:

mczuszujesli jako glowne zrodlo wiedzy uznajesz katalog bikeaction to ja Ci gratuluje z tego miejsca...
maciek987
Kontakt:

Post autor: maciek987 »

Jak dla mnie ns'y to wszelkiego rodzaju przeszkody z drewna i po cześci z ziemii. Zbudowane zazwyczaj sa w lesie :P. Jednym słowem: hardcore. Fajny ns to fajna sprawa bo zarabiste triki można montować. pozdro
mczuszu
Kontakt:

piotrex podałem tylko przykład a ty już mi gratulujesz nie no śmiech na sali
mczuszu
Kontakt:

i co piotrex chcesz i masz post pod postem ;)
piotrex
Kontakt:

i nie mogles edytowac posta,tylko musiales napisac jednego pod drugim...gratuluje.
mczuszu
Kontakt:

no i.... masz jakieś problemy bo ja nie widze żadnych
ExIsT
Kontakt:

Post autor: ExIsT »

ns-y wywodza sie z czystego FR a teraz to sa wszedzie sloppestyle redbull districk ride jest takim przykladem pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/893261/
gg:1442499
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

mczuszu
pffff dzieciak katalogow :]
nie kozacz, widac jestes nowy i udajesz fajnego... NIE nie jestes fajny.

wiedzy o rowerach do fr nie bierze sie z katalogow. a co do zaliczania nsx do Slopstajlu, to kurde troche inna sprawa - nsxy staly i jezdzono po nich raczej znacznie wczesniej nizli ludzie pojecia slopstajl uzyli z tego jak mi sie wydaje ;]

a rower do fr? ROWNIE dobrze moze byc to sztywniak i 130mm skoku, jak i full z monsterem 200/200 ;]

co kto rozumie przez fr? jeden zapierdalanie przez gory i bycie 'wolnym jezdzcem' ktorego nic nie ogranicza, dla innego spadanie z 5, 10 metrow i wyzej, a dla innego fr to moze byc latanie ze wszystkiego i po wsystkim po kolei - tutaj stairgap, tutaj bany nad porecza, tutaj drop, tutaj hopa na speed, tutaj scianka , ziemny wallride... to tez mozna nazwac FREEridem
Freeride definiujesz Ty. Rower do freerajdu ma odpowiadac Tobie.

Uniwersalny W MIARE MOZLIWOSCI rowerek? Enduro bikei :) fulle 150/150 ;-) i pojezdzisz rekreacyjnie, i pozjezdzasz ;]

daaaawno dawno temu fr kojarzylo sie wlasnie z takim enduro, a do dh zaliczano dropy ;p mowilo sie 'ale zajebiste dh' na jakiegos dropa albo wieeelka hope ;p teraz dh jest rozumiany only jako racing, wyscigi szybciutko w dol (piecykiem :P)

masz jeszcze urban - taki fr w miescie wlasnie ;-)

zreszta... to wszystko nie wazne. ide spac. dobranoc ;-)

ps Z1FR - amory mialy po 130 skoku i jakos nikt nie krzyczal 'ze nie sa do frirajdu' ;]
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
mczuszu
Kontakt:

podałem tylko przykład z tym katalogiem a wy już że jestem dzieciak katologów widać że dużo osób źle interpretuje to co inni użytkownicy tego forum piszą jednym z nich jest cszyvy i nie chce być wcale fajny dziwny jesteś a wiedzy o rowerach fr nie wziołem z katalogów nowy to ja jestem ale nie w jeździe na rowerze tylko od niedawna udzielam sie na tym forum a jeżdże już na rowerku 2 lata i co nieco wiem ty wiesz i inni wiedzą i dziwne posty piszą pozdro:)
ODPOWIEDZ