Rama FR dla osób ważących powyżej 100kg
-
- Kontakt:
Cane Corso zrobiono w sumie jako sprzet do scigania sie, ale jak na race dh to mozna bylo te rame zrobic lzejsza o kilogram, co nie znaczy, ze do scigania sie nie na daje. Nie to jest jednak przedmiotem rozmowy. Cane Corso mam pod soba od konca maja, z mala przerwa na zwrot testowego roweru i otrzymanie swojej zamowionej ramy. Juz nie raz pisalem o CC i moge ja bez wyrzutow sumienia polecic. Nie wymaga dampera z platforma - sam mam u siebie Roco RC i ciesze sie swietnie dzialajacym zawieszeniem, bez uposledzania go roznej masci platformami. Z Presa mialem raczej krotki kontakt - skladalem ja kumplowi, pare razy pojechalem na niej i tyle. Plusem jest niedobijalne zawieszenie, duzo skoku z tylu, ale za to tlok jest krotki i wymaga relatywnie twardej sprezyny, no i sama rama wazy 6kg z damperem (jak nie lepiej). Presa to taki czolg maly i jesli chcesz zlozyc czolg, to wtedy OK. Cane Corso lyka w siebie damper o dlugosci 240mm, ma 210mm skoku, wiec przelozenie jest nikle. Przypomne, ze waze ponad 90kg i jezdze na sprezynie 400x3.0.
Co zas sie tyczy RM7, widzialem na zywo dwie takie ramy, a w necie kilka, ktore pekaly na glownej osi obrotu tam, gdzie jest bardzo malo materialu. Z pewnego zrodla wiem, ze to niestety czesta przypadlosc w tyhc ramach i jesli ma gdzies walnac, to tylko tam.
Co zas sie tyczy RM7, widzialem na zywo dwie takie ramy, a w necie kilka, ktore pekaly na glownej osi obrotu tam, gdzie jest bardzo malo materialu. Z pewnego zrodla wiem, ze to niestety czesta przypadlosc w tyhc ramach i jesli ma gdzies walnac, to tylko tam.
http://tiny.pl/786k
Bike Action
Bike Action
-
- Kontakt:
Karpiele sa bardzo drogie i maja duze przelozenie skoku co przy twojej masie wymuszaloby uzycie bardzo twardej sprezyny i najlepiej avy
Big Hit bylby naprawde fajny, te ramki sa bardzo mocne, maja dobra prace i duuzo ustawien. Jak dla mnie w przedziale do 2500-2700zl niszcza konkurencje
S8 jest super, ale nie jest juz tak uniwersalna jak big hit no i pracuje gorzej, nie czuc takiej glebi skoku
Big Hit + Monster 02/03 jesli ci waga nie przeszkadza to byloby bardzo ciekawe zestawienie w rozsadnej cenie
Big Hit bylby naprawde fajny, te ramki sa bardzo mocne, maja dobra prace i duuzo ustawien. Jak dla mnie w przedziale do 2500-2700zl niszcza konkurencje
S8 jest super, ale nie jest juz tak uniwersalna jak big hit no i pracuje gorzej, nie czuc takiej glebi skoku
Big Hit + Monster 02/03 jesli ci waga nie przeszkadza to byloby bardzo ciekawe zestawienie w rozsadnej cenie
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
moja masa to 92kg + szpeje....głównie śmigam FR (po lesie a nie po szlakach )....obecnie większość markowych ram wytrzyma Twoja masę....bez obaw....jesli szukasz roweru optymalnego to nie pakuj się w Bansziory i Karpiele....z Monsterami....szkoda potu i kasy....
..Każda markowa ramka wydoli i JuniorT na froncie zabezpieczy Cię bez problemu....masa całego roweru koło 20kg w zupełności gwarantuje bezpieczeństwo....TECHNIKA PODSTAWĄ W JEZDZIE
..Każda markowa ramka wydoli i JuniorT na froncie zabezpieczy Cię bez problemu....masa całego roweru koło 20kg w zupełności gwarantuje bezpieczeństwo....TECHNIKA PODSTAWĄ W JEZDZIE
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
-
- Kontakt:
MaxDamageDA....heheh heheh jak na początek to spoko zabaweczka....i nie ma co pitolić że musi być lepsza....bo i tak nim pojmie niuanse sprzętowe to miną 3 sezony...
po co płacić więcej jak ma się to samo...za mniej....mam Juniora i nie braknie mi nigdzie ....a amor kompletnie bezproblemowy
po co płacić więcej jak ma się to samo...za mniej....mam Juniora i nie braknie mi nigdzie ....a amor kompletnie bezproblemowy
http://www.gravitycamp.pl
Vinwszystko zalezy co chcesz robic na rowerze. Ja waze ciut mniej ale jezdzilem i na sztywniakach i na fulach, ktore wcale nie byly pancerne i dawaly rade. Raz udalo mi sie zlamac konkretnie rame na moscie w miejscu gdzie mocuje sie damper. Ostatnio jezdzilem na Giantcie ac z romic'iem 650lbs + 66rc z przodu i naprawde bylo swietnie. Na przyszly sezon rowniez bede myslal o zlozeniu jakiejs maszyny waham sie jednak miedzy lekkim a pancernym. Ja zasugerowalbym : ( wersja lekka / ciezka)
Spec big hit / Demo ,Santa bullit / vp-free, Giant AC/ Feith, Banshee chapparal /Scream DC tosa/ Corso
Tak naprawde wszystko zalezy tylko od pojemnosci portfela.
Spec big hit / Demo ,Santa bullit / vp-free, Giant AC/ Feith, Banshee chapparal /Scream DC tosa/ Corso
Tak naprawde wszystko zalezy tylko od pojemnosci portfela.
n0 ridE n0 fUN
bo jak tak patrze na ramki to bullit wydaje mi sie słabszy od big hita pod wzgledem konstrukcyjnym a za giantem nie przepadam wiec tak mysle nad big hitem i szukam ludzi co chca sprzedac go z dumperem tak z 03 i nowsze. Spec w połączeniu z kolkami na double trackach i juniorkiem i 2x hfx9 powinien byc w sam raz na poczatek przygody z fr. Wiec co sadzicie o tym pomysle??? Kasa moze poczekac na fajny sprzet na nastepny sezon a po co psuc sprzet z braku doswiadczenia???
-
- Kontakt: