Rama FR dla osób ważących powyżej 100kg

Vin
Kontakt:

Post autor: Vin »

a tak przepraszam że znów pisze ale właśnie oglądam ramki na necie i czytam co o nich ludzie myślą i mam pytanie cane corso czy presa canario????
LoooooK O.
Kontakt:

Post autor: LoooooK O. »

Cane Corso zrobiono w sumie jako sprzet do scigania sie, ale jak na race dh to mozna bylo te rame zrobic lzejsza o kilogram, co nie znaczy, ze do scigania sie nie na daje. Nie to jest jednak przedmiotem rozmowy. Cane Corso mam pod soba od konca maja, z mala przerwa na zwrot testowego roweru i otrzymanie swojej zamowionej ramy. Juz nie raz pisalem o CC i moge ja bez wyrzutow sumienia polecic. Nie wymaga dampera z platforma - sam mam u siebie Roco RC i ciesze sie swietnie dzialajacym zawieszeniem, bez uposledzania go roznej masci platformami. Z Presa mialem raczej krotki kontakt - skladalem ja kumplowi, pare razy pojechalem na niej i tyle. Plusem jest niedobijalne zawieszenie, duzo skoku z tylu, ale za to tlok jest krotki i wymaga relatywnie twardej sprezyny, no i sama rama wazy 6kg z damperem (jak nie lepiej). Presa to taki czolg maly i jesli chcesz zlozyc czolg, to wtedy OK. Cane Corso lyka w siebie damper o dlugosci 240mm, ma 210mm skoku, wiec przelozenie jest nikle. Przypomne, ze waze ponad 90kg i jezdze na sprezynie 400x3.0.

Co zas sie tyczy RM7, widzialem na zywo dwie takie ramy, a w necie kilka, ktore pekaly na glownej osi obrotu tam, gdzie jest bardzo malo materialu. Z pewnego zrodla wiem, ze to niestety czesta przypadlosc w tyhc ramach i jesli ma gdzies walnac, to tylko tam.
http://tiny.pl/786k
Bike Action
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

froger34 np ja by wolalbym monstera 02 niz 04. Tez nowe wala chujem i sa strasznie ciezkie. a taki monster 2002 wazy 4kg czyli nei wiele wiecej od juniora ,a dziala przepieknie i wyglada ladnie ;]

Co do ramek mozesz spokojnie jeszcze poaptrzec a big hitem, s8 itp
Ssij pento
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Karpiele sa bardzo drogie i maja duze przelozenie skoku co przy twojej masie wymuszaloby uzycie bardzo twardej sprezyny i najlepiej avy

Big Hit bylby naprawde fajny, te ramki sa bardzo mocne, maja dobra prace i duuzo ustawien. Jak dla mnie w przedziale do 2500-2700zl niszcza konkurencje

S8 jest super, ale nie jest juz tak uniwersalna jak big hit no i pracuje gorzej, nie czuc takiej glebi skoku

Big Hit + Monster 02/03 jesli ci waga nie przeszkadza to byloby bardzo ciekawe zestawienie w rozsadnej cenie
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

moja masa to 92kg + szpeje....głównie śmigam FR (po lesie a nie po szlakach )....obecnie większość markowych ram wytrzyma Twoja masę....bez obaw....jesli szukasz roweru optymalnego to nie pakuj się w Bansziory i Karpiele....z Monsterami....szkoda potu i kasy....
..Każda markowa ramka wydoli i JuniorT na froncie zabezpieczy Cię bez problemu....masa całego roweru koło 20kg w zupełności gwarantuje bezpieczeństwo....TECHNIKA PODSTAWĄ W JEZDZIE
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Vin
Kontakt:

jak co patrzyłem na cane corso ale co myślicie o big hitcie 2003 z foxem? a z przodu juniorek bo tak mniej kasy wydam a techniki trzeba nabyć. a miałby ktoś juniorka pod 20 na sprzedaż??
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Nie no bez przesady z juniorkiem, to jest juz zabaweczka prawie bez tlumienia :)
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
Vin
Kontakt:

no to może boxxer lub 888vf
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

MaxDamageDA....heheh heheh jak na początek to spoko zabaweczka....i nie ma co pitolić że musi być lepsza....bo i tak nim pojmie niuanse sprzętowe to miną 3 sezony...

po co płacić więcej jak ma się to samo...za mniej....mam Juniora i nie braknie mi nigdzie ....a amor kompletnie bezproblemowy
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
3,143k4r2
moderator
Kontakt:

Post autor: 3,143k4r2 »

Vinwszystko zalezy co chcesz robic na rowerze. Ja waze ciut mniej ale jezdzilem i na sztywniakach i na fulach, ktore wcale nie byly pancerne i dawaly rade. Raz udalo mi sie zlamac konkretnie rame na moscie w miejscu gdzie mocuje sie damper. Ostatnio jezdzilem na Giantcie ac z romic'iem 650lbs + 66rc z przodu i naprawde bylo swietnie. Na przyszly sezon rowniez bede myslal o zlozeniu jakiejs maszyny waham sie jednak miedzy lekkim a pancernym. Ja zasugerowalbym : ( wersja lekka / ciezka)
Spec big hit / Demo ,Santa bullit / vp-free, Giant AC/ Feith, Banshee chapparal /Scream DC tosa/ Corso

Tak naprawde wszystko zalezy tylko od pojemnosci portfela.
n0 ridE n0 fUN
Vin
Kontakt:

bo jak tak patrze na ramki to bullit wydaje mi sie słabszy od big hita pod wzgledem konstrukcyjnym a za giantem nie przepadam wiec tak mysle nad big hitem i szukam ludzi co chca sprzedac go z dumperem tak z 03 i nowsze. Spec w połączeniu z kolkami na double trackach i juniorkiem i 2x hfx9 powinien byc w sam raz na poczatek przygody z fr. Wiec co sadzicie o tym pomysle??? Kasa moze poczekac na fajny sprzet na nastepny sezon a po co psuc sprzet z braku doswiadczenia???
LoooooK O.
Kontakt:

Post autor: LoooooK O. »

Moj kumpel tak zrobil. W praktyce po miesiacu mial inny rower, bo czul sie ograniczany i obecnie smiga na Presa Canario. Jak planujesz kupic cos tlustszego i masz teraz na to fundusz, to mysle, ze nie ma co zwlekac i bawic sie w polsrodki.
http://tiny.pl/786k
Bike Action
ODPOWIEDZ