piszczące chamulce v brake
piszczące chamulce v brake
mam problem z chamulcami v brake bo podczes hamowania okropnie piszczy. czy nie da się tego jakoś zmniejszyć? aby działały ciszej a drugi problem to taki ze przedia przezutka się bardzo ciezko przekłada na wyszą tarcze z pszodu i musze dwiema rekami przekładać je na manetce to chyba wina tego ze zle je ustawiłem po tym jak malowałem rower i je sciągłem.natomiast tylna nie chce się przełozyć na mniejszą zębatke przekłada się dopiero po pewnym czasie z gury dziekuje ze pomoc
www.krisss.4.pl pozdro 4 [you]
Generalnie to v-ki zwykle piszczą a najbardziej podczas i po deszczu. Jeśli piszczą ci na sucho to zdejmij klocki i przejedź po nich pilnikiem o dużej gradacji. POtem dobrze wyczyść obręcz i powinno przestać. W ostateczosci mozesz kupic nowe klocki.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
ROwEr - http://www.pinkbike.com/photo/1147695/
najlepszym rozwiązaniem będzie jak kupisz sobie jakieś kool stopy miękkie najlepiej powinno przestać piszczeć ale generalnie klocki powinny być ustawione równolegle do obręczy jak najlepiej sie da no i oczywiście jak kasy nie masz to pilnik i jazda klocki zdzierać na równo podczas deszczu raczej nic nieporadzisz ale pewien nie jestem:)
pozdro
pozdro
Ej, panowie - "dla poczatkujacych" - oznacza ze poczatkujacy tu pytania maja zadawac, a nie poczatkujacy udzielac rad ;D
Kolega ustaw klocki rownolegle do obreczy, z tym ze minimalnie blizej (ale doslownie o ulamek milimetra) klocki maja byc po przedniej stronie kol. Bo jak jest odwrotnie - czyli jak klocek zaczyna lapac tylna strona najpierw - to pozostala czesc klocka ktora jeszcze nie przylega do obreczy wpada w bardzo szybkie drgania co odczuwa sie jako pisk.
A juz ze smarowaniem klockow to mnie kolega rozwalil xD
Kolega ustaw klocki rownolegle do obreczy, z tym ze minimalnie blizej (ale doslownie o ulamek milimetra) klocki maja byc po przedniej stronie kol. Bo jak jest odwrotnie - czyli jak klocek zaczyna lapac tylna strona najpierw - to pozostala czesc klocka ktora jeszcze nie przylega do obreczy wpada w bardzo szybkie drgania co odczuwa sie jako pisk.
A juz ze smarowaniem klockow to mnie kolega rozwalil xD
Rząd cię olewa? Straciłeś żonę? Przestań pier..... pompuj oponę :)
To niejest forum filozoficzne "tata a marcin powiedzial". Ja mowie z doswiadczenia a nie z widzimisie albo wydajemisie.
Miekkie klocki magury piszcza az milo i co ty na to powiesz? A do zbierania brudu to sobie uzyj szmatki a nie klocka, Klocek ma hamowac.
Miekkie klocki magury piszcza az milo i co ty na to powiesz? A do zbierania brudu to sobie uzyj szmatki a nie klocka, Klocek ma hamowac.
Rząd cię olewa? Straciłeś żonę? Przestań pier..... pompuj oponę :)
ja powiem tak owszem piszczą ale jak nasmarujesz obręcz lepikiem(smoła) i wtedy wydają klocki dziwne dźwięki:)a z resztą magura to szczękowy hydraulik który łapie obręcz punktowo. poprostu musisz kombinować jak sie tylko da żeby nie piszczałopitikuku pisze:Miekkie klocki magury piszcza az milo i co ty na to powiesz?
pozdro