Kona Stinky ile powinienem zaplacic?

Pinngwin
Kontakt:

Kona Stinky ile powinienem zaplacic?

Post autor: Pinngwin »

Witam,
Mam zamiar kupić nową ramkę Kone Stinky jest niestety mały problem.
a)Ile powinienem zapłacić za tą ramę, dzwoniłem na razie do jednego sklepu to jest możliwośc z demontowania z roweru i koszt z damperem Fox Vanilla DHX 3.0 wynosi 3200 zł rocznik 2006
b)Który rocznik najlepiej brać 2005 ,06 czy 07?
c)Czy ten damper jest dobry czy może kupić coś lepszego jak fox Dhx 5.0?
d)czy może jakąś inną ramę z damperem do kwoty 4000zł?
Pozdrawiam i czekam na wasze odpowiedzi.
PS. Mam na sprzedasz 3 miesięczną ramę reborna z napinaczami tylniego kola za 450zł.
Pinngwin
Kontakt:

pp

pp
Bomber_GD
Kontakt:

Post autor: Bomber_GD »

No chlopie jesli masz 4000zl to napewno nie kupuj kony stinky :) za ta kase mozesz miec karpiela disco volante z 6wayem albo cos w tym kierunku generalnie jesli masz czas to radzilbym sciagnac cos ze stanow wiem ze Radacz i Max sie tym zajmuja.

Powiem krotko:
Za 4000zl to poszukaj w santa cruzach, karpielach, rocky mountainy czy specialized.

z sant to v10, vp free
z karpieli to mysle ze na disco volante powinno wystarczyc
rocky mountain to chyba rmx a specialized to big hit albo demo 9
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

za 4000zł mozesz kupic rame o niebo lepszą od Stinkacza --> Giant DH Team, Norco VPS Team DH, IronHorse SGS Team, Cannondale Gemini DH Team... mozna by dużo wyliczać tych ram, ofcourse biore pod uwage używki, bo wyżej wymienione ramy jako nowe przekraczają granice 4tys. I osobiscie kupiłbym jakas używke, a nie Stinkacza, który co jak co zaczyna sie robić pospolity niemal jak DragStar (moze przesadzam)... Może technicznie jest fajną ramą, ale... osobiście bym tej ramy nie kupił, jakoś nie mam zaufania do Kony...
www.feel-free.pl
pitbul
Kontakt:

Re: Kona Stinky ile powinienem zaplacic?

Post autor: pitbul »

zgadzam sie z moimi przedmówcami za 4k dostaniesz nieporownywalnie lepsza rame . Pozatym zaduzo stinkaczów juz widzialem peknietych aby ja kupowac.
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

4k za ta rame lol musialo by mnie zdrowo jebnac zeby tyle dac nawet z anowa :D
www.mm-foto.pl
benek
Kontakt:

Post autor: benek »

hehe stinkacz za 4200...dobry joke, naprawde udal Ci sie..:D Daj chlopie spokuj z ta rama->za tyle do fr mozesz miec np rmx czy cos zagadaj do mr. Maxa

a tak apropo to nie polecam montowac damperow pokroju 6way w karpielach....:D
http://nuestro-mundo.pl/
Tassadar
Kontakt:

Post autor: Tassadar »

a jak już brać stinkacza to tak za 2k max
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Prawda co do 6waya w karpielu :) Zreszta nawet nie wejdzie, bo wali baniakiem w wachacz

Ja oczywiscie polece disco, bo moim zdaniem to nadal jedna z najlepszych ram do dh, bardzo lekka z boska praca i dobra regulacja, geometria cudowna, dla mnie ideal

Mam tez teraz turnera dhr i ten turner wazy centralnie z kilo wiecej niz karpiel ! ( a to jest jedna z flagowych amerykanskich scigalek ) Prace tez ma bardzo fajna :)

A jak jestes dzieckiem nwd to poszperalbym za gemini ;>
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
czajnik dh
Kontakt:

Post autor: czajnik dh »

pitbul,,Pozatym zaduzo stinkaczów juz widzialem peknietych aby ja kupowac'' a wiesz ile na Pinku mozna zobaczyc np giant'ów SantaCruz'ów itd polamanych??! Twoje twierdzenie jest troszke glupie!! Tassadarza 2k to dm fr 3 mozesz sobie kupic:P Co do tej ceny to zgadzam sie ze sie troszke nie oplaca, ale to nie znaczy ze kona ma slabe ramy. Jesli juz to rocznik 06 wypada najgorzej.Wlasciwie do czego jest ci ta rama potrzebna? Zawodnicze Dh,fr,slopestyle?? Bo jak sobie chcesz kupic karpiela albo v10 do slopestyle to pozdro!
Pinngwin
Kontakt:

Przede wszystkim chcę ramę 4 zawiasową i mocą do FR.Najchętniej brałbym karpiela tylko nawet nie wiem gdzie mozna zakupić tą ramę. Nie zdawałem sobie sprawy że za taką kwotę można kupić aż tak dobre ramy a i ten karpiel jest sprzedawany z damerem ?
Ps Benek naucz się czytać ze zrozumieniem jak napisałem mogę kupić za 3200 z damperem Vanilla DHX 3.0
ODPOWIEDZ