Damper do eliminatora
Damper do eliminatora
Cześć zastanawiam się nad kupnem dumpera do ramki i niewiam co kupić
DHX 5.0
Progressive 5th Element Coil
Manitou Swinger 6-Way Coil
AVALANCHE DHS
I problem jest taki ze nie wiem co wziąć aktualnie siedzi w ramce dnm st8rc i chyba każdy wie jak to działa jeżdrze głównie fr ale zdarza się tez czasem pojechać na skrzyczne i problem jest w tym ze nie wiem jaki dumper wybrać bo czytałem ze ciężko wchodzą dumpery z dużym baniakiem do mojej ramki , i tez niewiem czy będą mi potrzebne te wszystkie regulacje które ma np. swinger czy to się przydaje??? morze głupie pytanie ale nigdy nie maiłem styczności z tymi dumperami
DHX 5.0
Progressive 5th Element Coil
Manitou Swinger 6-Way Coil
AVALANCHE DHS
I problem jest taki ze nie wiem co wziąć aktualnie siedzi w ramce dnm st8rc i chyba każdy wie jak to działa jeżdrze głównie fr ale zdarza się tez czasem pojechać na skrzyczne i problem jest w tym ze nie wiem jaki dumper wybrać bo czytałem ze ciężko wchodzą dumpery z dużym baniakiem do mojej ramki , i tez niewiem czy będą mi potrzebne te wszystkie regulacje które ma np. swinger czy to się przydaje??? morze głupie pytanie ale nigdy nie maiłem styczności z tymi dumperami
-=?=-
Ze swojej strony polecam Swingera Six Way lub Four Way. Zależnie od tego czy potrzeba Tobie regulacji tłumienia szybkiej i wolnej kompresji. Z własnego doświadczenia wiem że się przydają o ile odczuwasz potrzebę ustawiania roweru idealnie do profilu trasy. Avalanche też będzie dobry ale z racji braku platformy sugerowałbym jego zastosowanie tylko do freeride'u. Poza tym jest bardzo ciężki, średnio o 600-700g. od pozostałych damperów.
Życzę dobrego wyboru.
Życzę dobrego wyboru.
www.foesracing.com
I co już wszyscy się wypowiedzieli a jak to jest z pomieszczeniem tych dumperów w mojej ramie wejdą bez oporów wydaje mi się ze avy powinien ale niewiem jak z resztą ma ktoś przeciesz na pewno azonica eliminatora z jakimś lepszym dumperem na pewno nieh się wypowie niechce kupić czegoś co kosztuje powyżej tysiaka i żałować potem mojej decyzji
-=?=-
A powiedz mi czy to działa w ten sposób ze na przykład jadę sobie po średnim terenie nie zaszybko i działa sobie wolna kompresja i zawiecha wybiera wszystko nagle drop i przy lądowaniu wali w dumper większa siła i zarazem owiele szybsza siła i wtedy zadziała ta szybka kompresja i on to ładnie ztłumi to jest coś tego typu czy coś popiebszyłem bo jakby to było tak to by było świetnie mieć dumper pracujący świetnie w karzdych warunkachReplaY pisze:Zależnie od tego czy potrzeba Tobie regulacji tłumienia szybkiej i wolnej kompresji
-=?=-
Przedewszytskim ktory eliminator ? 1 czy 2 http://img504.imageshack.us/my.php?image=azoniciz7.jpg to jest jedynka, i tu 5'th czy 6-way dhx niewejdzie bez modyfikacji, jak sie przypatrzysz to bedziesz wiedzial co mi biega, za to stada dobra vanilla pasuje
Dzięki furmek wreszcie się ktoś konkretnie wypowiedział no tak widzę koleś wyciął kawałek ale tak się zastanawiałem czy jakby dać baniak dogury nogami czyli pod spodem zamiast u góry to morze by wszedł a morze i nie ale to trzeba by pokombinować mając już dumper w ręku ale pewnie jakby się dało to ten koleś by tak zrobił ciekawe czy ten dhs wejdzie tak mam taką samą wersje ciekawe czy to mocno osłabia konstrukcje ramy
-=?=-
koles, hehe, stary to moja rama :)
probowalem we wszytskie 4 sposoby, zbiornikiem do przodu wogole nie daje rady, a dogory nogami tez haczy :(
W sumie powinienem powiedziec ze to moja byla rama bo sie jej peklo i za jakis czas (jak sie zbiore do kupy) to wystawie ja na allegro.
Pekniecie jest w zupelnie innym miejscu, natomiast tam gdzie wyciachalem te trojkaciki nic podejzanego przez rok sie niestalo, a waze swoje (jakies 90kg) i zdazylo sie przychaczyc "pupa" po dropie o siodlo.
Jak zdejmiesz torche wymiarow z dhs'a to ci powiem czy wejdzie
probowalem we wszytskie 4 sposoby, zbiornikiem do przodu wogole nie daje rady, a dogory nogami tez haczy :(
W sumie powinienem powiedziec ze to moja byla rama bo sie jej peklo i za jakis czas (jak sie zbiore do kupy) to wystawie ja na allegro.
Pekniecie jest w zupelnie innym miejscu, natomiast tam gdzie wyciachalem te trojkaciki nic podejzanego przez rok sie niestalo, a waze swoje (jakies 90kg) i zdazylo sie przychaczyc "pupa" po dropie o siodlo.
Jak zdejmiesz torche wymiarow z dhs'a to ci powiem czy wejdzie
-
- Kontakt:
Przelozenie w azonicu masz podobne jak w orangu w ktorym ten damper byl, to ze jest ustawiony pod dh to tyle ze jest szybki. Nie przejmuj sie tez pierdzieleniem ze avy nie ma platformy ( platforme to my juz jedna w kraju mamy... ) Takie gowna tylko zamulaja zawieche. Avy nie buja sam z siebie, mam pod dupa 300 skoku i nie buja.
Mialem juz kilkanascie ram z avym i w kazdej tlumik ten pracowal po prostu idealnie, dla mnie lepszego zawieszenia kupic sie nie da.
Mialem juz kilkanascie ram z avym i w kazdej tlumik ten pracowal po prostu idealnie, dla mnie lepszego zawieszenia kupic sie nie da.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com