Obrecz 32otw. i piasta 36otw??

prosty
Kontakt:

Post autor: prosty »

Michal_Swaj nie wyrażaj się chłopcze bo nie wiesz do kogo mówisz, wołaj sobie jak chcesz na kolegów, ale nie na mnie, ja Cię nie obrażam tylko piszę że twój pomysł jest średnio dobry, nie siedzę godzinami na 32-oma szprychami i 36 otworową piastą bo wiem że to nie może działać i nie potrzebuję godzin żeby to pojąć, tylko to wiem, a Ty zrozumiesz kiedyś jak do tego dorośniesz.

koniec tematu

człowiek chce pomóc a tu na niego z bluzgami wyskakują...
http://www.chr.Rybnik.pl
alek_fr
Kontakt:

Post autor: alek_fr »

rosa niby dlaczego?? jak dobrze zaplecie to nic sie nie stanie, a kolo bedize rownie wytrzymale jakby mial 32/32...

Michal_Swaj zaplec tak jak napisales w 1poscie "... tak zeby tworzyły "+" jak bedzie sie patrzyło na kolo z boku...", bedize dobrze.

pozdro
http://alek.pinkbike.com/album/haldy-2008/
sck
Kontakt:

Post autor: sck »

ja tez tak kiedys kombinowalem i bylo dobrze, chociaz z dlugoscia szprych mialem male jazdy. kolo trudniej jest zlozyc do kupy.
Kontakt:

Post autor: [=Groove=] »

prostyjak wiesz ze nic nie wniosles to po co piszesz. Pyta sie grzecznie i czeka na odpowiedz. Nie wiesz nie pisz. Taki jestes oburzony daj mu na nowa piaste/obrecz i po klopocie.
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

bedzie słabsze od 36 na 36 ale nie gorsze od 32 na 32 proste, panie prosty
nie ma co sie unosić
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

Kolo na 32 otworki nie jest slabsze od takiego na 36. Bo obrecz jest mniej nawiercona to po 1. A po drugie to jest moim zdaniem ******* pomysl.
Ssij pento
SeraaX
moderator
Kontakt:

Sulring to może trzeba zacząć robić jak szosa 20 , albo 24??:) to wtedy były by mniej nawiercone i mocniejsze;]
36 jest nieznacznie mocniejsze, ale nieznacznie cięższe, (malutko przy obecnym poziomie technologicznym ale zawsze)
a pomysł z braku kasy dopuszczalny, nic sie nie będzie działo.
W 2 stronę było by źle (obręcz 36 piasta 32)
SeraaX
moderator
Kontakt:

aha iwyprzedzając ewentualną odpowiedz: zaraz mi pewnie powiesz że deemaxy maja 28 szprych...
ale to akur nie czyni ich wytrzymalszymi : lepsze materiały = mozliwość obniżenia ilości szprych. Ale i tak nie wyobrażam sobie katowania takiego patentu w fr
erenes
Kontakt:

Post autor: erenes »

nie warto się w to bawic, sprzedac stara czesc kupic pasujacą...
dupa.
szczerb_
Kontakt:

Post autor: szczerb_ »

najlepiej wymienić....ale jak nie możesz to trudno - tragedia się nie stanie chociaż sam bym czegoś takiego po prostu nie zrobił (bez względu na okoliczności).

A co do sporu czy to osłabi koło to narażone są tylko kołnierze piast które będą nierówno obciążone. A jak chodzi o wytrzymałość koła w sensie tego czy obręcz sie pognie to bez różnicy.

I jeszcze chetnie sie wypowiem co do ilości szprych :) Im więcej tym lepiej. Im więcej szprych tym większa pochodna sumarycznego naciągu szprych po długości fragmentu obręczy ;] Więc takie koło musi być mocniejsze i co ważne łatwiej się centruje.

Pozdro

PS. A autor tematy mógłby sie zachowywać jak kulturalny człowiek szukający pomocy i znieść słuszną (choć ostrą) krytyke w sposób przyzwoitszy niż statystyczny dresiarz.
bot przypominający na gg o klikaniu w pajacyka:
[url]http://www.pajacyk.no-ip.pl[/url]
wujekeman
Kontakt:

Post autor: wujekeman »

Najprostsze rozwiazania sa najlepsze więc najprościej ( nie najtaniej) bedzie wymienić obręcz lub piastę.
Prosty ma 100% racji , po kiego kombinować, dla mnie takie myki sa śmieszne ...to tak jakby łańcuch spinać gwoździem , bedzie działać ale bedzie problem z doborem średnicy gwoździa :)
https://www.facebook.com/brodacimechanicy
Mąka
Kontakt:

Post autor: Mąka »

moim zdaniem niektórzy tutaj mają mało kasy i niewiedzą jak ją zarboić (znam ten ból:) i jak ktoś już kupił piaste pod 36 i obręcz pod 32 to trudno!! jak sie mu rozwali to kupi obręcz pod 36 bądźpiaste pod 32 i będzie dobrze pozdro a jak coś źle mujwie to mnie poprawdzie
Mily J-no
Kontakt:

Post autor: Mily J-no »

Mąka pisze:mujwie
Mąka pisze:to mnie poprawdzie
:)
ODPOWIEDZ