RIDE in PEACE - czyli czyste dh.... :)

ElTorro
Kontakt:

Post autor: ElTorro »

Dobre dopracowanie ujęć, podoba mi sie, że nie skupiliscie sie tylko na samym rowerzyscie :]

Miło sie oglądało film, bo jest zdecydowanie inny niż wiekszość :), poprostu ma klimat - NIE jest tylko zlepkiem szybkich ujęć doprawionych tandetną (nie zawsze ale jednak) muzyką.

pozdro
Pozytyw. :. zią .:.

http://tnij.org/torro
Michal G
Kontakt:

Post autor: Michal G »

Kuurcze panie początek był naprawdę dobry! Bardzo pozytywnie zaskoczyły mnie motywy przyrodnicze, ładne kolorki i wjazd do strumyczka :)
Film ma klimat od początku do końca mimo że kilka ujęć można by poprawić ale to nie psuje obrazu całości.
Też myślałem, że będzie nudny bo dość trudno jest w ciekawy sposób nakręcić sceny dh oddając jednocześnie prędkość z jaką jedzie dana osoba. Na filmie widać, że chłopaki jadą szybko a to z kolei znaczy, że musieli naprawdę nieźle zapieprzać! :)
Film świetny, oglądałem go kilka razy i ciągle mi się podoba. Oprócz "Alleluja" (też rewelacyjna produkcja duże brawa dla ekipy za jazdę i ciekawe pomysły) no i filmów Śruby, "RIDE in PEACE" jest jednym z bardzo niewielu filmów, do których wraca się chętnie.
Pozdrawiam
[url]http://www.freeride.j.com.pl[/url]
ReplaY
Kontakt:

Post autor: ReplaY »

Schodek jak zwykle popisałeś się elo-kwencją i niekoronowanym mistrzem sarkazmu i ciętej riposty. Prawie jak wujek Staszek z wodcipu. Pokazujesz że widzisz to co chcesz widzieć. Ja tam widze że Śliwa robi dziobaki czy specjalnie czy nie-nie wiem.
www.foesracing.com
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

ReplaY no ja widzialem 1. faktycznie, robi dziobaki, nie ma co.
4xowcy tez robia dziobaki, przypatrz sie.
nikom
administrator
Kontakt:

Post autor: nikom »

hm kurcze nie rozumiem o co chodzi z tym przeplotem. chodzi o czarne paski na gorze i dole ekranu? :D

a jesli chodzi o DZIOBAKA to jest to staly numer bochenka, oczywiscie nigdy nieplanowany :D

..i dziekuje na mile slowa na temat filmu. za rok z pewnoscia postaramy sie o jeszcze wieksza dawke kwintesencji DH :]

...Alleluja bracia! :D
lizzard king
Kontakt:

nikom nie, nie o te. zobacz jak jedzie ktos szybko to postac sie zamazuje jakby.

odpal sobie film np. na 4:27 i tam widac jak na dloni - postac nie jest ostra, tylko widac linie...

http://www.efix.pl/forumefix/viewtopic. ... t=przeplot
poczytaj tu

da rade to zlikwidowac zaznaczajac opcje deinterlace podczas kompresji badz progressive scan czy jakos tak, ale nie wiem czym to kompresujecie, wiec np. po polsu bedzie jakos inacej (dlatego nie lubie polskich tlumaczen programow, bo czest straszne glupoty wychodza)
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

wiekszosc ujec jest faktycznie rewelacyjna!Ten strumien na poczatki,mchy,porosty i inne listki sa mega zajebiste.
Jazde moze bym troche inaczej pomontowal,ale genralnie oprawa bardzo fajna.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
ramaz1987
Kontakt:

Post autor: ramaz1987 »

ujęcia przyrody - zgadzam się z innymi, bardzo przyjemne. ale akcja tak naprawde zaczyna się od jakiejś 5 minuty. miła produkcja, pozdrawiam
http://www.pinkbike.com/photo/1196848/
http://www.pinkbike.com/photo/1141246/
ReplaY
Kontakt:

nikom rozumiem :-) Kwestia zawodnika i jego techniki.

Film ma mało ognia w sobie ale widać potencjał. Sztywniaki nie przeszkadzają mogą przecież być to też rower i też może być w DH. Może gdyby był dłuższy i byłoby więcej czasu na nakręcenie na innych miejscówkach może w Wierchomli? Czekam na RIP II :-)
www.foesracing.com
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

ReplaY pisze:Słaba reklama roweru przez źle ustawione zawieszenie

.....??

cienko sarkazm kminisz....
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
ReplaY
Kontakt:

Schodek ................. sarkazm jest dla tych którzy.................. potrafią nim się posługiwać.................... Odłóż go może na później................................ wielokropek także.
www.foesracing.com
morthias
Kontakt:

Post autor: morthias »

Film swietny, bardzo przyjemnie sie go oglada, widac ze chlopaki potrafia jezdzic, w niektorych momentach az czuc predkosc z jaka sie poruszaja :).
hellfinger
Kontakt:

Post autor: hellfinger »

Na temat Riderów i samego filmu i realizacji to juz wszystko zostało powiedzane, mnie natomiast intryguje nastepujące pytanie:
Dlaczego nie grają w podkładzie polskie kapelki, skoro sam produkt jest krajowy? Czy wynika to z ignorancji czy niewiedzy.....? Jest kupa rodzimych zespołów z nurtu hc/punk/metal/rock itp. które doskonale pasowały by pod ten obrazek.
lizzard king
Kontakt:

hellfinger ja do swoich filmow daje polskie utowrki, ale nie zawsze. a czemu? bo ciezko dorwac jakas z fajnym tekstem i dobra muza.
hellfinger
Kontakt:

lizzard king pisze:hellfinger ja do swoich filmow daje polskie utowrki, ale nie zawsze. a czemu? bo ciezko dorwac jakas z fajnym tekstem i dobra muza.
Jest tego cała masa, tym bardziej ze niezelazne wydawnictwa prezentuja teraz naprawde wysoki poziom realizacji. Przykładem moze być
film ekipy z Sochaczewa. Co prawda to dwa kółka z silnikiem ale zajawa jest ta sama....

http://www.motox.com.pl/index.php?optio ... &Itemid=80

to tak z grubsza.
NIN
Kontakt:

Post autor: NIN »

Za całokształt 4+.
Początek GENIALNY! (o mchu mówie). Z tego co rozkminiłem to:
- Pierwszy rider to nikom- za dużo go w filmie - i nie porywa jazdą
- Zielony full to Śliwa - tego ogląda się z prawdziwą przyjemnością(to On panuje nad rowerem, a nie rower nad nim)
- Biały full to bochenek co faktycznie robi okropne "dziobaki"- (może mu krasnale tylne koło złośliwie podbijają) ale prędkości się nie boi !
Czekam na następny film takiej samej jakości.
lizzard king
Kontakt:

hellfinger eee sorry? oni tam chyba nie bardzo po polsku spiewaja... poza tym utwor taki sobie.
no albo jestem gluchy
hellfinger
Kontakt:

lizzard king pisze:hellfinger eee sorry? oni tam chyba nie bardzo po polsku spiewaja... poza tym utwor taki sobie.
no albo jestem gluchy
nie chodzi mi oto ze mają śpiewac po polsku tylko ze fajnie jak jest pokazywany polski rider na polskim sprzecie to zajebiście jest jak gra polska kapela. nie mamy sie czego wstydzić w zadnej z wyzej wymienionych rzeczy. Co do jakości kapeli i ich muzyki to niedokładnie przeczytałeś komentarz do filmu ,..... zreszta po co ja sie wypruwam cze.........
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

ReplaY[/b............. :))

To jak z tym zawieszeniem ?

...a film ma klimat !!!

POzdro i miłego Sylwka laseczki :)

...może ktoś wbija z bajem do Wiercho na pierwsze dni nowego roku ??
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
ODPOWIEDZ