michal15 wlej tyle oleju, żeby zakryło czubek tłoczka przy max wbiciu(musisz wyjąć obie sprężyny).
Ilość oleju nie ma nic do mulenia, tylko jego LEPKOŚĆ!!! Myśl facet!
Jak amorek dobija, to dolej strzykawką np 2ml oleju, zakręć korek i testuj. Jak będzie dalej dobijać, to znowu mu 2ml dolejesz.
kolega powiedział że smarując ślizgi zwykłym tawotem amor może się zj*bać, więc nie będę ryzykował i posmaruje ślizgi zwykłą wazeliną techniczną (tak jak mi poradził)
To wie może ktoś w końcu jaką gęstoć ma oryginalny olej wlewany to duro (od nowości) ?
ak47 dobra spoczko zrobie tak jak powiedziałes tylko u mnie bedzie ciezko ze strzykawką bo mam Duro Triple :P ii raczej niedostane ale sobie jakos poradze pozdrawiam i dzieki
Maciek 89 amor się nie *******, kolega przesadza. Co najwyżej szybciej uszczelki padną - mogą się rozpuszczać. Ja tego nie zaobserwowałem przez rok. Natomiast obecne uszczelki od shermana są bardzo wrażliwe na towot.Oryginalny olej ponoć ma gęstość 11W, ale nie bardzo mi to pasuje. Może się mylę. michal15 niestety będziesz musiał kombinować. Na czas kombinacji nie wkładać elastomeru! Łatwiej wyczuć odpowiednią ilosć oleju,.
Ja moja przygode z duro juz skonczylem. Przez caly czas smarowalem tez lagi finisch linem czerwonym z teflonem, co jakis tydzien, po tym zabiagu nawet zaczynal pracowac. Wymienilem tez olej na 5W i chodzil fajnie, szkoda tylko ze tydzien :/
dziś po raz pierwszy w życiu sam rozkręciłem całkowicie duracza i wyczyściłem na błysk wszystko (fabryka) jutro będę składał i porobiłem zdjęcia rozkręconego amorka, tych całych bebechów i jak ktoś by chciał (potrzebawał) to mogę wysłać na maila (PW) i mogę już coś doradzić jeżeli chodzi o rozkręcanie jak ktoś pierwszy raz będzie rozkręcał (tak jak ja) i się boi lub ma wątpliwości
A co mam zrobic jesli dostała mi sie do duracza woda? wymienić olej? tylko nie wiem jak to będzie w środku wyglądać bo kupiłem go od kolesia co zrobił w nim kompiel olejową
Podpowiedzcie
Sprzedam Kask 661 Dirt Lid (orzech), mało używany - 65 zł
Bieliq a jak mogła się do niego dostać woda? Jak gość miał kąpiel ,to amor jest szczelny. Od kogo kupiłeś? może to ja robilem ten tuning(jak tak, to amor szczelny)
No ale jeżeli ta woda już się dostała, to zdejmij dolne lagi, wylej cały olej i przepłucz je benzynką. Potem nalej świeżego oleju(ewentualnie jak chcesz wykorzystać stary, to wlej go do garnuszka i podgrzewaj na małym gazie ciągle mieszając - woda odparuje, ale to jest partyzancki sposób).
Oleju w kartridżu nie ruszaj, bo do niego nic się nie dostanie.
ak47 A powiedz mi czy da radę zrobić coś z seryjnymi uszczelkami(poprawić ich funkcję którą mają spełnić) i jeżeli skrócę te sprężynki to da to coś i czy w duro można je w ogóle skrócić ??
michal15 baloon21 pytał o możliwość skrócenia sprężynek na uszczelkach.Można je trochę skrócić, ale nie więcej niż 5mm. Amor bedzie trochę szczelniejszy, ale też i praca będzie słabsza, bo uszczelki stawiają większy opór. Taką sprężynkę musisz zdjąć, rozkręcić ją w miejscu łączenia i obciąć szerszy koniec(np cążkami do paznokci). Jak rozkręcisz to zrozumiesz.
Co do sprężyn negatywnych - co to ma wspólnego z uszczelkami?? No ale jeżeli juz pytasz, to odpowiadam : da się je skrócić i jest to podstawowy krok do zwiększenia skoku. Aby skrócić taką sprężynkę potrzebujesz kątówki.
wydaje mi sie ze całkiem na koncu gdzie wchodzą to podważyc lekko srubokrętem ... bedzie stawiało opór .. mysmy to z kumplem jakos sciągli i wychodziło cięzko ale wyszło ;p