Uszczelki ? czy ktos je ma ?

michal15
Kontakt:

Uszczelki ? czy ktos je ma ?

Post autor: michal15 »

Eloł wszystkim ...

chciałem sie zapytac czy ktos posiada te uszczelki '' olejowe '' , czy są dobre ? i czy mozna przy nich robic otwartą kąpiel olejową ?

http://www.allegro.pl/item151459351_bom ... 35_mm.html
*** EnDurO RiDe ***

.... Ride My Life ....

Dartmoor 4X
Furmek
Kontakt:

Post autor: Furmek »

Ja raz kupilem tego typu uszczelki, ito byl pierwszy i ostatni raz, 100 za marzocchiego ze dwa razy do roku to nie majatek, za to babranie sie z uszczelkami co 3 dni to przesada
sebonk
Kontakt:

Post autor: sebonk »

hehe,zal mi ludzi ktorzy to kupuja, takie uszczelki kosztuja 3 zl w sklepie a oni sprzedaja je kilka razy drozej, a tak btw to kompletnie nie spelniaja swojego zadania,wiem z doswiadczenia bo raz sie bawilem z takimi zamiennikami...
Miodożer.
el_oguro
Kontakt:

Post autor: el_oguro »

fajnie brzmi nazwa tematu
USzczelik, kto je ma ?

JA MAM USZCZELKI:D:D
I love my pussy...
michal15
Kontakt:

Post autor: michal15 »

el_oguro no ja wiem ze masz uszczelki ;] ale głównie chodzi mi o te co są w topicu napisane hehe
*** EnDurO RiDe ***

.... Ride My Life ....

Dartmoor 4X
MAFIOISO
Kontakt:

Post autor: MAFIOISO »

ja mam, lewa trzyma przez jakies 3 miechy a prawa zdechła po 2 dniach :]
http://www.pinkbike.com/photo/885826/ - łower (dlaczego tu niema wolności słowa?)
Yogi
Kontakt:

Post autor: Yogi »

Furmek pisze: 100 za marzocchiego ze dwa razy do roku to nie majatek,
jestes niezly kozak
wystarczy dbac o sprzęt i go systematycznie serwisować

Ja ori uszczelki mialem 4 lata, wyglądały, wyglądają i działają jak NOWE (nowy właściciel również jest mega zadowolony) ale trzeba dbać
a 200zł każdego roku za same uszczelki to chyba dawno przesiadłbym sie na samochód jakby to tyle kosztowało.
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
ak47

Post autor: ak47 »

kupiłem te uszczelki, tyle że wersje na 32mm. Od nowości puszczały olej. Po tygodniu olej zaczął spływać po goleniach na dół niemalże na hamulec:/
Kupa, kupa, kupa. U mnie w sklepie te uszczelki kosztują 4,2zł:):):)
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

http://www.mudbrothers.home.pl/serwis/s ... page=index

tutaj się panowie kupuje uszczelki :)
Furmek
Kontakt:

Post autor: Furmek »

Yogi, to zalezy co sie jezdzi, ja smigasz street no to spoko, ale jak pracujesz i tylko weekendy/urlop masz wolne, to pogoda przestaje przeszkadzac a amor po dniu w blocie jak bys o niego nei dbal bedzie upiep.. od oski po mostek.
Zeby nie bylo, po takim czyms zanim pujde do domu to pierw mycie w pralni, potem kapke brunoxa i dopiero na 4'te pietro (inaczej by mnei do domu niewpuscili)
marzocchi "zaleca" zmiane uszczelek co 100 godzin jazdy (tk wiem przeginaja zeby zaabiac na uszczelkach) ale po doswiadczeniach z z1 do ktorej sie dostlo troche piachu, powiedzialem sobie nigdy wiecej i 2 razy w roku zmieniam bez wzgledu czy puszczaja olej czy nie.
Inna sprawa ze mnei na to poprostu stac wiec klade laske i ide na latwizne ;)

PS, ta stowa za komplet do marcocha to w porownaniu z 260zl za boxxera i tak pestka :)
bielek
Kontakt:

Post autor: bielek »

Czy ktoś używał tych uszczelek co w podał do nicjh link Xxsin bo sam mam marcoka i przerażają mnie ceny może przy okazjii ktoś opisze jakieś podróbki ślizgów bo oryginalne też tanie nie są. Pozdrawiam
http://www.pinkbike.com/photo/1238478/
zuku
Kontakt:

Post autor: zuku »

bielek o podróbki ślizgów zapytaj blocha ;]

pozdro
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

Dokladnie jak pisze Xxsin, uszczelki ENDURO! Juz nie moge sie doczekac kiedy sie rozlecą moje oryginalne w Shivie zeby zamontować enduro:D <joke>
www.feel-free.pl
FreeRidersMa
Kontakt:

Post autor: FreeRidersMa »

Furmek no wiesz... Ja słyszałem , że to manitou zaleca zmiane co 100h jazdy, a marzocchi 2 raz w sezonie... No ale moge sie mylić, co do marzocchi ale do manitou raczej nie.

P.s. Jesli ja potrafie smigac ogolnie 5h-10h dziennie na bike, ale nie ciagle w terenie i itp to mial bym co miesiac kupować uszczelki w manitou... ?
bielek
Kontakt:

Post autor: bielek »

hehe wiem zuk ze sobie toczyl z teflonu ale ja chcem takie legalnie sobie kupic i zamoncić:P bo z tymi tokarzami to różnie jest czasem mogą ci spieprzyć dobry materiał a teflon tani nie jest raczej a pozatym z tego co widze i z tego co wiem to te uszczelki enduro są nawet droższe od oryginalnych marzocchi:P
http://www.pinkbike.com/photo/1238478/
sck
Kontakt:

Post autor: sck »

FreeRidersMa pisze:Furmek no wiesz... Ja słyszałem , że to manitou zaleca zmiane co 100h jazdy, a marzocchi 2 raz w sezonie... No ale moge sie mylić, co do marzocchi ale do manitou raczej nie.
hehe, ja tez slyszalem, ze manitou zaleca wymiane co 100 godzin jazdy, ale oleju, a nie uszczelek :-)