sklepy rowerowe w krk

el_oguro
Kontakt:

sklepy rowerowe w krk

Post autor: el_oguro »

więc proszę o opinie i głosy na najlepszy wg Was sklep rowerowy w krk.
Ando
Mbike
Rowmix
Maveric
Pogotowie rowerowe
Cycle Centrum
Sfera
Bikershop
WF sport
Secesja
I-sport
Wind sport

o dekatlonie nie pisze bo za wymiane pedałów powiedzieli mi 15zl więc to nie jest sklaep tylko ŻENADA!

aa , jeśli o jakimś zapomniałem to mówcie ,to zedytuje posta:D

mój wybór pada na MBIKE!!
myślałem nad Sferą- mam tam ziomali ale części to się u nich sprowadza latmi,
Pogotowiem Rowerowym, bo robią wszystko z rowerem, ale mają mało nowych części,
MBike- nigdy im nie dawałem nic do naprawy wię się skarżyć nie mogę, ale mają najwięcej części , i zawsze mają to co potrzebuje więc decyzja zapadła na nich;D

Noo teraz drodzy koledzy czekam na wasze opinie i wypowiedzi, ale piszcie dlaczego akurat ten sklep a nie iinny
POZDRO
I love my pussy...
Michal_KRK
Kontakt:

Post autor: Michal_KRK »

Ando i Pogotowie Rowerowe najlepsi , najgorszy Bikershop.
el_oguro
Kontakt:

a może jakieś uzasadnienie
I love my pussy...
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

Ando - bardzo fajny, mały sklepiek. Żadko tam bywam bo to daleko odemnie, ale Koniu to bardzo porządny gość, wiec sklepik polecam.

Mbike - bardzo równe chłopaki, w chwili obecnej najliższy mi sklep, ale zakupy u nich robiłem tylko raz. POLECAM

Rowmix - chyba największa sieć sklepów w Krakowie. Polecam tylko ten w którym pracuje Piotrek Szulc, tam zawsze idzie sie dogadać i goście znają sie na rzeczy. W innych sie tylko denerwuje.

Maverick - sklep fajny, ale ceny KOSMICZNE, widziałem tam kiedyś uszczelki do Marcocha 30mm za 120 zł (zalecany detal 98 zł, o cenie hurtowej nie wspomne, wiem bo mam je w serwisie). Pozatym przyjechałem tam od siebie z serwisu na swoim Pitbullu z boxxerem, rower mega niestandardowy, z plastikowymi pedałami za 10 zł :P po nowe pedały - koleś zapytał sie mnie czy miałem je SERYJNIE - żenua. Jakoś za nimi nie przepadam, sa mi obojętni.

Pogotowie - Nie wiem, nie byłem, raz tylko dzwoniłem i gość poświęcił mi chwile na rozmowe i udzielił dobrej rady. Za to plus. Ale podobnie jak Maverick pozostaja obojętni.

Cyclo Centrum - tam chyba wydałem najwięcej kasy, Jezus to bardzo porzadny gośc, zawsze sie z nim porządnie idzie dogadać, serwis tez mają wporządku. Polecam.

Sfera- a co to ??

BikerShop - broń mnie panie Boże jedyny przed tym zeby moja stopa kiedykowliek przekroczyła ich próg (byłem tam 3 razy i 3 razy wyszedłem rzucając kurwami na lewo i prawo, goście mają MEGA ego i TYCI wiedze) NIE NIE NIE NIE POLECAM.

WF Sport - a co to ?? :P:P

Secesja - generalnie jest miło i fachowo, zawsze jak nigdzie nie było tego co szukałem, to u nich było. Za to MEGA plus. Polecam.

I-sport - no tak ... a co to ??

Wind-Sport - znam tylko ze słuchu. Szkoda. Obojętny.

==============================================

Zapomniałeś o:

REVOR - fuck that, kolesie nie wiedza o co chodzi, wydaje mi sie ze pracują tam ludzie po gastronomiku. BYłem kilka razy, kilka razy nie mogli zrozumiec o co mi tak właściwie chodzi. Szkoda. Nie polecam.

TOMAR :P - kiedyś największy sklep w Polsce, obecnie.... podupadły sklep na zadupiu. Jednak nadal sprzedaja kupe rowerów komunijnych, zawsze mają UNIBIKA i KROSSA wiec jesli ktoś chce SIGNa albo UNDERGORUND DIRTa to uderzac do nich. POza tym to niestety nie ma tam nic.

Mud-Serwis - mała autoreklama, jeszcze jestesmy serwisem, ale jestesmy juz krakowskim dystrybutorem KRK Ochrony i Enduro Fork Seals ..... jak Bóg da (a mam nadzieje) to od marca przenosimy sie do większego lokalu i oficjalnie zostajemu MUD-SERIWS SKLEPEM.

Gdybym miał wybrac najlepszy wg. mnie sklep to byłó by to ex-equeo:

SECESJA
ROWMIX (ten konkretny)
CYCLO CENTRUM
Mbike
- KOLEJNOŚĆ DOWOLNA !!

Gdybym miał ODRADZIĆ, to odradziłbym:
BIKERSHOP
REVOR
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Najbardziej lubię Mbike i Ando. Bardzo spoko ludzie pracują i da się z nimi dogadać.
Secesja ma najlepszy asortyment, ale ludzie tam pracujący skutecznie mnie odstraszyli od dokonywania zakupów w tym sklepie.
Pogotowie Rowerowe => znają się na rzeczy, ale ceny i czas oczekiwania to dobry żart.

Z serwisu na dobrą sprawę korzystałem w mavericku i wszystko było zrobione tak jak należy, ceny niskie i było robione praktycznie od zaraz. Jednak jak jest teraz to nie wiem, bo z serwisu nie korzystałem od ponad roku :]

Co do najgorszego sklepu to oczywiście rowmix..(ul. Kalwaryjska) nie kompetencja pracowników tego sklepu powala, ale w końcu "sami testują" i wiedzą najlepiej. Nie wspominam o odmówieniu wykonania usługi przez pracownika serwisu argumentując "nie chce mi się", a innym razem przy odkręcaniu kasety zebrała się cała obsługa po czym stwierdzili idźcie do Pogotowia :]

A i zapomniałbym o Cyclo Centrum: genialnie zaplatają koła :)
Grzeniu
Kontakt:

Post autor: Grzeniu »

Oczywiscie ze SFER. Co do terminów zamawianych czesci to sie zgadzam z poprzednikami ale ziomle pracują tam theBEST.

Mbike - najlepiej zaopatrzony sklep i bardzo konkurencyjne ceny wiec, polecam.

Pozdro
BlacK :DM
Hec<JABIKES>
Kontakt:

Post autor: Hec<JABIKES> »

I-sport- zostawiłem im kiedys rower na załozenie przewodu, bo czasu nie miałem. Mowiłem że chce dłuższy zostawic, bo do barspinow potrzebuje. koles sie prawie0inteligentnie usmiechnął. Przychodze, a tu kabelek oczywiscie krutki. Zaczynam obracac kiera, żeby zobaczyć czy sie da zrobic b-spina, a koles z tekstem "..Ale tak nie wolno."
No soooryy:D

Windsport- zaplecze ok, wrazie czego można wszystko zrobić, problemow nie miałem.

Choć ja wybieram swoj osiedlowy serwis, bo i wygodniej, i prosciej, i jak trzeba to sie wszystko zrobi:D

pzdrwr
JumpintheFiRe
Kontakt:

Post autor: JumpintheFiRe »

mbike-ogolnie spoko bezproblemowy zwrot czesci bo wyniknal pewien problem ktorego nie przewidzialem, takze bardzo dobre podejscie do klienta, dosc duzy asortyment jak na tak maly sklep, mili i profesjonalni sprzedawcy, ceny-ok

secesja- duzy asortyment,ale ceny dosc wysokie, zalezy na jakiego sprzedawce sie trafi

maverick tak jak secescja+ czasem olewka danego klienta i malych zamowien

ando- duzo towaru jak na taki maly sklep, indywidualnie podchodza do klienta, ogolnie chlopaki sie staraja

rowmix-bylem raz i wiecej nie pojde
g3riders.com
http://matash.pinkbike.com/album/Freeride/
el_oguro
Kontakt:

no to jeszcze ja zjade kilka sklepów:
rowmix , byle co się zepsuje to mówią "nie nie , to już do wyżucenia ,kup nowe"
a tu najlepszy text z rowmiksu:
J- ja
O-obsługa
"J:przepraszam prosze pana, ile kosztują te mostki zooma co są na półce , bo nie ma ceny,
O:my wogóle nie sprowadzamy, i nie sprzedajemy, i nie mamy mostków zooma w sklepie,przecież to jest najgorsza firma.
J;acha , a te mostki zoma co na półce leżą to tak dla ozdoby
O;(wstaje) eeeuuuuaaaa faktycznie, po 55zl
J:(brecht) dzięki"
i to był tekst który mnie kompletnie zniechęcił do tego sklepu,

to już mówiłem ale jeszcze raz powtórze
Dekatlon(nie wiem jak to się pisze)
byłem tam z kumplem , bo sobie tam kupił platformy
pytamy czy nam dadzą klucze, ten mówi że nam może wymienić
,ale to będzie kosztowało, to się grzecznie pytamy ile(myśląc że 2-3zl)
gościu mówi noo, 15 do 20zl
a my padamy ze śmiechu;D gościu się tak zaczerwienił ze wyglądał jak burak
ale bez jaj-troszkę z cenami przesadzają

Cycle Centrum
tu tez kupiłem połowe starego sprzętu, GORRĄCO POLECAM
-gościu zna się ,poprostu wie co ma w swoim sklepie
POLECAM
I love my pussy...
NIN
Kontakt:

Post autor: NIN »

Ando - mili goście i bardzo łatwo dostać rabacik (ale sza, bo przestaną dawać! )
Wind sport - straszni drewniacy i ceny wysokie
Cyclo centrum - szukałem przerzutki front LX '98 i tylko tam była, polecam
Secesja - duży wybór
bikershop - długo tam nie chodziłem, ale jak wpadłem niedawno to mile mnie zaskoczyli asortymentem
Szczurek
Kontakt:

Post autor: Szczurek »

Vario Bike ul.Józefińska 4 Mapka

Najlepszy serwis w Krakowie - Rafał "Kali" i wszystko jasne=) W rowerach siedzi naprawdę długo na początku w Secesji, potem przez 10lat w Pogotowiu Rowerowym, spec od amortyzatorów, damperów - nie ma sobie równych. Zawsze świetna atmosfera, poprostu jak u siebie=) Zrobi wszystko, dotoczy tulejki na miejscu jakieś pierdółki itp;) Zawsze indywidualne podejście do każdego=)

Parę opinii macie TUTAJ

POLECAM!!
http://www.pinkbike.com/photo/1370736/
Wariot
Kontakt:

Post autor: Wariot »

secesja- dobry wybur a jak cos to wszystko sprowadza tylko ze to kosztuje

macerick- sporo bmx maja i malo czesci
o i tak
Villen
Kontakt:

Post autor: Villen »

secesja to dziwaki. czasami u nich kupuje, ale zdziwilo mnie, ze kumplowi odmowili podania dlugosci szprych i ewentualnego ich kupienia, bo nie chcial u nich zaplatac...

windsport taki sobie. duzo maja, nawet niezle ceny tylko obsluga masakryczna.

ale najbardziej lubie kupowac w malym sklepiku u kolesia z dlugimi wlosami na dlugiej. najblizej szkoly, konkretny kolo i niestety czesto wysokie ceny. ale nawet duzo towaru ma. jak sie ten sklepik nazywa wie ktos?
http://www.pinkbike.com/photo/1136980/

Kupie Kamere Canona MVX !!!!!!!!!
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Villen pisze:secesja to dziwaki. czasami u nich kupuje, ale zdziwilo mnie, ze kumplowi odmowili podania dlugosci szprych i ewentualnego ich kupienia, bo nie chcial u nich zaplatac...
Dokładnie to samo mnie spotkało :) Dodatkowo naprawdę olewają klientów i odstraszają zadumaniem w sobie..
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

Maverick-najwiecej rzeczy kupilem na tarlowskiej i w sumie dalej sie u nich stoluje..nawet jak czegos nie ma na sklepie,to w ciagu nastepnych dwoch dni sa w stanie to sciagnac po cenie nieco nizszej niz katalogowa (jako stalemu klientowi).
serwis w miare,ale bez rewelacji.

cyclo-duuuzy asortyment,obsluga spoko,serwis w porzadku,mozna dorwac sporo bialych krukow.

windsport-probowali mnie wychujac,wiecej tam nie pojde.asortyment w miare,obsluga do DUPY.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
skane
Kontakt:

Post autor: skane »

revor to najbardziej zalowy sklep w calej polsce na pytanie:
czy macie jakies napinacze?
odpowiadaja;
Napinacze to tylko na allegro sie kupuje, nie mamy szukaj na allegro

zal

Ando dobre, do windsportu tez raczej nic nie mam
http://www.mindistortion.net/iwantyoursoul/?i_am=skan3
Dragon-kr
Kontakt:

Post autor: Dragon-kr »

ja mogę napisać tylko o złym sklepie....oczywiście ROWMIX....brak obsługi znającej temat.....

a w sumie dobre sklepy?

Ando lubie bardzo, chociaż mnie tam daaawno nie widzieli,ale pozostały miłe wrażenia...
Cyclo-Centrum-hmmm....nooo ten sklep i serwis też lubię i to nawet bardzo...powód?? pracowałem tam :-)....co do Jarka"Jezusa" ,no fakt...zna się na sprzęcie jak nikt inny...
AdeK___
Kontakt:

Post autor: AdeK___ »

ja tam lubie:

Pogotowie Rowerowe - spoko goscie (2 Tomki:D da sie z nimi pogadac a i jak cos potrzebuje to sprowadza...

Secesja - leca w kulki, kiedys amora mi sprowadzali 3 tyg po czym jak sprowadzili to byl 40 pln drozszy:| niz mowili... a jak chcialem zaplesc kolo to powiedzieli zeby za 2 tygodnie wpasc:/

Rowmix - Na ul. Kalwaryjksiej nielubie tego sklepu - olewaja klienta i maly wybor:/ lecz na Jana Pawla tam jest spoko...

Bikershop - nieprzepadam za tym sklepem...
http://www.kfr.pl/ <- KFR [ już działa! ]

http://www.pinkbike.com/photo/1333549/
Szczurek
Kontakt:

Post autor: Szczurek »

AdeK___ kojarzysz Rafała "Kaliego" z Pogotowia?? Ma teraz swój własny serwis na Józefińskiej=) Też dawniej jeździłem na pogotowie zawsze, bo Kali to był filar tego serwisu=) A teraz jeżdżę do niego=)
http://www.pinkbike.com/photo/1370736/
ODPOWIEDZ