Duro DJD 2007 z tłumieniem powrotu

cinasek
Kontakt:

Duro DJD 2007 z tłumieniem powrotu

Post autor: cinasek »

http://www.allegro.pl/item156380172_sr_ ... rotu_.html
u góry podałem link do tego duracza. Zainteresowała mnie ta aukcja chciałbym sie spytać czy ktoś miał może styczność z tym sprzętem jeżeli tak to prosiłbym o jakiś krótki opis. Najbardziej interesuje mnie czy w tym modelu został zlikwidowany problem który tyczył się poprzednich wersji tego widelca mianowicie "zmulona" praca :D POZDRAWIAM

*Jeżeli temat się nie podoba to proszę powstrzymać się od zbędnych komentarzy
http://www.pinkbike.com/photo/1082026/ maybe POD funny :P
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

czytając opis widać, ze to to to samo co duro E na 2006, tylko nowe golenie dolne.
Góra chyba ta sama bo druo E już wcześniej miały mocniejszą koronę niż D
Za 389 zł warte zakupu, to taniej niż Duro E 2006, a do tego ma ciut lepsze golenie
Nowe tanie duro na którym ludzie będą jeżdzić;)

(no moze nie wyszyscy, bo część myślących inaczej kupi kupowate duro triple, bez tłumienia, a co mówić o jego regulacji, z mniejszym skokiem, z anorektyczną górną półką, no ale to "DWUPÓŁKA" hehe)

I już nie trzeba bedzie robić "tjuningu", oprócz mocniejszej korony i więcej miejsca na opone to kolejny duży plus.

tylko ta nazwa Duro Dj D hehe no nic nie nazwa sie liczy
BTW: wkur... mnie że Pan Tadek nie zamówił ruxów 150;]będą tylko dalej 130,czemu?
cinasek
Kontakt:

Na zdjęciach duro prezentuje się super :D ciekawe tylko czy będzie się sprawdzał w praktyce.
emhyr
Kontakt:

Post autor: emhyr »

wyglada tak ze jakbym nie mial kasy to bym chetnie takie cos kupil, za 400zl nie znajdzie sie nic lepszego ;] chyba ze 5 letniego marcoka;]
Magic
Kontakt:

Post autor: Magic »

I jeszcze to Duro DJD ma golenie 30mm zamiast 32 :P (w aukcji jest błąd).
Ktoś już o nim pisał na forum jak jeden ze sklepów sprzedawał dwie sztuki takiego Duro jakiś czas temu :] (ale nie chce mi sie tego szukać xd)
Ride to die... oby jak najdłużej...
www.ldsc.yoyo.pl
MaJjCin
Kontakt:

Post autor: MaJjCin »

A i jeszcze to duro ma sterowke z STKM.. nic dziwnego ze sie gna... gdyby nie ta rura to to byl by napewno lapszy model.... Na aukcji jest kolejny blad... bo na stronce prducenta duro D na gorne lagi z tez z STKM a nie z CR-MO czyli wychodzi nam XCR za 400zł... Chyba nie warto... co z tego ze ma tlumienie powrotu jak to sie po prostu pognie.Duro 2006 moim zdaniem bylo o wiele lepsze jesli chodzi o material.. Szkoda..
MaJjCin
Kontakt:

Suntour jest poryty zeby robic nowy rocznik jeszcze slabszy niz poprzedni... Ehh.. Zeby nie bylo jestem duzym zwolennikiem Duro ale jak zobaczylem specyfikacje to juz prawie napewno tego nie kupie.... Tobie tez odradzam. PoZdro
ak47

Post autor: ak47 »

korona mocniejsza na 100%. golenie dolne też - mają szerszy booster, ale stal STKM to pomyłka.
Mogli tylko dorzucić nową koronę i tłumienie powrotu......... Ale jakoś chcieli zejść z ceny,szkoda że w ten sposób:(
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

Górne golenie to takie sliskie marcokowe :D czy taka porazka jak w 06'? bo na zdjeciach sa jakies gładkie i blyszczace :D
Jozef
Kontakt:

Post autor: Jozef »

Czyli co wychodzi na to ze bebechy i dolne golenie od '07 a reszta stara i w tedy bedzie dobre Duro ... kurcze znów "tuningować" ;D , ale ale zapomniałem o koronie że nowa jest leprza , czyli tuning nie wyjdzie
MaJjCin
Kontakt:

MLYNoBIKER mysle to bedzie to samo co rocznik 2006... zwykla anoda... ja Ci zalezy zawsze mozesz ja zetrzec drobnym papierem wodnym... Szkoda tego duro... zapowiadalo sie tak ladnie..
ak47

Post autor: ak47 »

Jozef no właśnie nie, bo:
2007 - mocna korona, słabe lagi i sterówka
2006 - słaba korona, mocne lagi, mocna sterówka.
Trzeba się nad tym zastanowić.
Na pewno dolne golenie i bebechy są do wykorzystania:)
cinasek
Kontakt:

Patrzyłem ostatnio na oficjalną strona sr suntour i zobaczyłem że duro jednak ma sterówke ze stali cro-mo tylko że nie jest to model DJ D ale duro DJ E stwierdziłem, że jest o wiele lepsze (pod względem użytych materiałów) od wersji D . Niestety dalej nie wiem czy poprawiła się praca duro jeżeli ktoś miał styczność z tym amorkiem proszę o krótką recenzje. Z góry dziękuje :D
Magic
Kontakt:

Post autor: Magic »

cinasekodkad Duro istnieje to Duro E to jest WYŻSZY czyli LEPSZY model od Duro D ;P

moge jeszcze tylko przekazac to co ktoś tu pisał jak sie pierwsze egzemplarze 2007 pojawiły: oba modele można odmulić (regulacja odbicia), wersja D działa sporo lepiej od tych z poprzednich lat ;]
Ride to die... oby jak najdłużej...
www.ldsc.yoyo.pl
ODPOWIEDZ