AC 06' czy FR2 07'
GiantAc ale **********. Popierwsze dm 24 nigdy nie byly dobrymi obreczami. WIec sie gna. Sa napewno lepsze niz dp20. Po drugie sam mialem ac i jest to srednio dobra rama. Sprzedalem ja i teraz prawdopodobnie kupie signa. Giant Ac czesto dobija jest bardzo liniowy co juz pisalem. Sama rama pracuje bardzo ladnie natomiast uwazam, ze sign z dobrym damperem lepiej. Obie ramy bujaja tak samo i dopiero po zastosowaniu dampera z platforma problem znika. I naprawde zachowujesz sie jak dzieciak, ktory broni sie rekami i nogami zeby nie wyszlo na to ze wyjebal 4k w bloto. Ale jednak wlasnie wyjebales te kase w bloto bo rower na chujowych czesciach z rama, ktora mimo wsyzstko ma mase wad nie jest tyle wart. I na dodatek nie mozesz zniesc, ze cos tanszego co kupil ktos inny spisuje sie lepiej dokladnie tak samo jak moj 8 letni kuzyn. I tak btw znacznie bardziej balbym sie o ac niz signa. Noi wracajc do kwesti jednozwiasowobejrzyj blullita i pozniej i signa. W zasadzie ta sama rama o innych przekrojach rur. I zaznaczam, ze mialem AC bo to dla ciebie jest argument dosc powazny. Poprostu polska kazdy chwali co ma i napierdala na co innego. Zaloze sie, ze krossa nie widziales nigdy bliska, a moze widziales? W kazdym badz razie wyciagles zle wnioski. I jak kiedys chrabal pisal. Zamiast patrzec w sprzetownie pisac jakies pierdoly wystarczyloby zrobic ankiete kto co ma. Bo i tak nikt nie jest w stanei z krytykowac tego co sam kupil, a zadna opinia nie jest obiektywna. Pozdro.
Ssij pento
Sulringehhhhhh nigdy nie dobiłem damp w AC waże 69kg , skok jest ustawiony na 150pare mm ty jezdziles na ustawieniu 170mm a nie wiem czy zauwazyłes że ten skok jest zalecany do jazdy dh i ma pracowac bardziej liniowo i miękko ,/ te dmki sa lepsze od dp20 ;O ;o śnisz ja na swoich jezdze ponad rok i maja brak wgniecen 2x centrowane a dmki ludziom wysiadały po paru miesiacach.
Sulring
"ktory broni sie rekami i nogami zeby nie wyszlo na to ze wyjebal 4k w bloto. Ale jednak wlasnie wyjebales te kase w bloto bo rower na chujowych czesciach z rama, ktora mimo wsyzstko ma mase wad nie jest tyle wart. I na dodatek nie mozesz zniesc, ze cos tanszego co kupil ktos inny spisuje sie lepiej dokladnie tak samo jak moj 8 letni kuzyn"
ale z ciebie koleś , nie masz prawa porownywac mnie do jakiegos gnoja za kogo ty sie uważasz ? za encyklopedie rowerową ?? ********** , ja w moim rowerze niestety nie dostrzegam wad i nie żałuje najmniejszej złotówki jaką w niego wpakowałem oczywiście że Splice to syf i trzeba go zmienic. wiesz dlaczego sądze że Signy to g*** ? ponieważ mój AC jest w stanie idealnym a u kumpli na signach rower jest wrakiem. po roku jazdy wszystko jest w bardzo dobrym stanie , i nic mi się nie posypało .
Sign na papierze jest super , na żywo nie . praca signa strasznie mi nie odpowiada dla mnie ta rama to makrokeszówka.
Sulring
"ktory broni sie rekami i nogami zeby nie wyszlo na to ze wyjebal 4k w bloto. Ale jednak wlasnie wyjebales te kase w bloto bo rower na chujowych czesciach z rama, ktora mimo wsyzstko ma mase wad nie jest tyle wart. I na dodatek nie mozesz zniesc, ze cos tanszego co kupil ktos inny spisuje sie lepiej dokladnie tak samo jak moj 8 letni kuzyn"
ale z ciebie koleś , nie masz prawa porownywac mnie do jakiegos gnoja za kogo ty sie uważasz ? za encyklopedie rowerową ?? ********** , ja w moim rowerze niestety nie dostrzegam wad i nie żałuje najmniejszej złotówki jaką w niego wpakowałem oczywiście że Splice to syf i trzeba go zmienic. wiesz dlaczego sądze że Signy to g*** ? ponieważ mój AC jest w stanie idealnym a u kumpli na signach rower jest wrakiem. po roku jazdy wszystko jest w bardzo dobrym stanie , i nic mi się nie posypało .
Sign na papierze jest super , na żywo nie . praca signa strasznie mi nie odpowiada dla mnie ta rama to makrokeszówka.
http://filips.pinkbike.com/
No niestety żal, co tu niektórzy (taka subtelna aluzja do SeraaXa). Mi już brak słów do tych powtarzanych bezmyslnie w kółko tekstów...
Ale mimo to napisze jeszcze słówko. Wręcz zafascynowała mnie Twoja (i nie tylko) ignorancja przy porównywaniu obręczy z tych rowerów. Piszesz, ze DM24 to lepsze obręcze, bo trudniej je rozwalic. Chyba sam przyznasz rację osobom, które napisały, że co najwyżej *trochę* trudniej to zrobic i że tak naprawdę nie są to porządne, kapslowane DM24.
W moim przypadku (masa, styl) trudno rozwalić koła, więc wierzę w to - te OEM-owe DM24 być może faktycznie są trochę mocniejsze od DP20. Ale czemu głąbie zapomniałeś, że DM24 są o jakieś 230 g cięższe od DP20??? Przy tak kolosalnej różnicy (bo to w końcu masa rotująca, więc różnica będzie odczuwalna przy pierwszym depnięciu w pedały) DM24 powinny być prawie niezniszczalne, a tymczasem ich wytrzymałość jest ledwie trochę lepsza od lekkich obręczy do enduro. I które Waszym zdaniem są lepsze?
Ale mimo to napisze jeszcze słówko. Wręcz zafascynowała mnie Twoja (i nie tylko) ignorancja przy porównywaniu obręczy z tych rowerów. Piszesz, ze DM24 to lepsze obręcze, bo trudniej je rozwalic. Chyba sam przyznasz rację osobom, które napisały, że co najwyżej *trochę* trudniej to zrobic i że tak naprawdę nie są to porządne, kapslowane DM24.
W moim przypadku (masa, styl) trudno rozwalić koła, więc wierzę w to - te OEM-owe DM24 być może faktycznie są trochę mocniejsze od DP20. Ale czemu głąbie zapomniałeś, że DM24 są o jakieś 230 g cięższe od DP20??? Przy tak kolosalnej różnicy (bo to w końcu masa rotująca, więc różnica będzie odczuwalna przy pierwszym depnięciu w pedały) DM24 powinny być prawie niezniszczalne, a tymczasem ich wytrzymałość jest ledwie trochę lepsza od lekkich obręczy do enduro. I które Waszym zdaniem są lepsze?
Wooyekprzeczytaj jeszcze raz, bo czytanie ze zrozumieniem , albo przynajmniej dokładnie to Ci nie idzie
SeraaX pisze: majac ~3500zł (moze ciut więcej ale pewnie za tyle bedzie można kupić fr2 2007)
wolałbym miec całkiem sprawną i wytrzymałą ramkę (a mów sobie co chcesz, taka jest moja opinia:P ) + dobre części.
Poczekaj z osądami ze Domain to ch..nia. Osobiście wątpie aby był zły , ale czas pokaże jak ludzie zaczna na tym jeździć
Wole to niż kupic rower z ramą, którą wg mnie łatwiej złamać (podkreślam wg MNIE), damperem, w którym tak samo jak w fr2 należy zmienić sprężynę, ale przy okazji nie ma regulacji powrotu i wszystkimi slabszymi częściami z amortyzatorem na czele.
i o dm24 nie wiem co ty czytałeś mojego :>
Po prostu wychodzi na to,ze obie są słabe, ale z ac nawet gorsze.
NIe powiedziałem ze dm są dobre bo Oemowe, czy nieoemowe dmki to dla mnie kupa. Dawno temu miałem i posłużyly bardzo krótko.
I nie wiem czy obrecz lżejsza o 170 g jest od razu lepsza. Dla mnie to ma byc mocne, przede wszystkim. Lekkie to mam oponki (660g,)
czyli od kilogramowych mam prawie 400g różnicy. To po ch... mam zakładać leciutkie i słabiutkie obręcze?
a obręcz to nie jest powód dla wyboru fr2 '07.
Koszt wymiany to jakieś 200zł;]
chodzi o resztę która jest lepsza.
a "głąbie" to sobie możesz mówić do starego, albo kolegów. Tak Cie nauczyli,ze jak ktoś sie z Tobą nie zgadza to go trzeba obrażać?:)
gdzie ja Ci tu mówie,ze są lekie zajebiste i w ogóle?? co za typ.SeraaX pisze: Obręcze są nieoczkowane, ale stadardowe w ac przecież tez nie grzeszą wytrzymałoscią.
Po prostu wychodzi na to,ze obie są słabe, ale z ac nawet gorsze.
NIe powiedziałem ze dm są dobre bo Oemowe, czy nieoemowe dmki to dla mnie kupa. Dawno temu miałem i posłużyly bardzo krótko.
I nie wiem czy obrecz lżejsza o 170 g jest od razu lepsza. Dla mnie to ma byc mocne, przede wszystkim. Lekkie to mam oponki (660g,)
czyli od kilogramowych mam prawie 400g różnicy. To po ch... mam zakładać leciutkie i słabiutkie obręcze?
a obręcz to nie jest powód dla wyboru fr2 '07.
Koszt wymiany to jakieś 200zł;]
chodzi o resztę która jest lepsza.
a "głąbie" to sobie możesz mówić do starego, albo kolegów. Tak Cie nauczyli,ze jak ktoś sie z Tobą nie zgadza to go trzeba obrażać?:)
za 2500 z wysyłka za fr2 bardzo opłaca sie kupić cały rower. (a byłu niedawno po 2350)
ramę tez warto kupić samąza jakies 600zł , jesli jestes pewny ze nie chcesz mieć pike'a i chcesz składac sam rower.
07 jakby dalo sie kupić za ~3500 (jesli teraz cena katalogowa jest 2999, można kupic za 2500 to bardzo prawdopodobne)to była by tez bardzo dobra cena.
To zależy czy chcesz czekać aż pojawią sie na allegro tańsze fr2 07 i wydać te powiedzmy 3500 czy kupić teraz za 2500 06 i mieć 1000zł na ewentualne zmiany (obręcze, damper,jak chcesz- sprzedajesz pike'a i kupujesz coś innego)
osobiście jakbym miał kasę to bym poczekał i kupił 07
ramę tez warto kupić samąza jakies 600zł , jesli jestes pewny ze nie chcesz mieć pike'a i chcesz składac sam rower.
07 jakby dalo sie kupić za ~3500 (jesli teraz cena katalogowa jest 2999, można kupic za 2500 to bardzo prawdopodobne)to była by tez bardzo dobra cena.
To zależy czy chcesz czekać aż pojawią sie na allegro tańsze fr2 07 i wydać te powiedzmy 3500 czy kupić teraz za 2500 06 i mieć 1000zł na ewentualne zmiany (obręcze, damper,jak chcesz- sprzedajesz pike'a i kupujesz coś innego)
osobiście jakbym miał kasę to bym poczekał i kupił 07
GiantAc moje ac mialo na max 150 mm skoku. Wiec nie mow mi jak jezdzilem mialem taki rocznik. Damer to byl fox vanilia rx wiec raczej lepszy od twojego. Co do dm 24 to kiepska obecz sam zniszcyzlem dwie. DP 20 to juz porazka. Jezeli chodzi o kumpli twoich to albo nie szanuja sprzetu albo maja pecha. Dla ciebie pewnie w takim razie double tracki sa niezniszczalne... otoz zaskocze Cie tez zepsulem.
Matos
jezeli chcesz wsadzac takie amory to raczej odpusc sobie oba te rowery pomysl o czyms innym. Bo na signa w cenie 3,5k bedziesz czekac do listopada :)
Matos
jezeli chcesz wsadzac takie amory to raczej odpusc sobie oba te rowery pomysl o czyms innym. Bo na signa w cenie 3,5k bedziesz czekac do listopada :)
Ssij pento
Sulring[/b
weź ty człowieku nie uważaj się za mądrzejszego niż jesteś
Double wcale nie sa świetne
a dp20 oceniłem na fajne obręcze gdyż ich jeszcze nie rozwaliłem a dostawały czasami ładnie po d**pie.
a do SeraaX jestem załamany ;/
Sulring pisze:]Dla ciebie pewnie w takim razie double tracki sa niezniszczalne... otoz zaskocze Cie tez zepsulem.
weź ty człowieku nie uważaj się za mądrzejszego niż jesteś
Double wcale nie sa świetne
a dp20 oceniłem na fajne obręcze gdyż ich jeszcze nie rozwaliłem a dostawały czasami ładnie po d**pie.
a do SeraaX jestem załamany ;/
http://filips.pinkbike.com/
Dobra panowie,spokojnie.Jak mi pomożecie to możecie się obrzucać błotem jak moderator pozwoli,EOT.
Powracam do powyższego pytania:
Co najbardziej opłaca się kupić? (teraz dwie opcje)
-Cały FR2 06'
-rama FR2 06'+amorek+Double Tracki+jakieś hydrauliczne hample
A co do ciebie SeraaX nie mam słów,i najlepiej wstydu oszczędź i nic tu nie pisz bo nie będe czytał twoich głupot :)
Powracam do powyższego pytania:
Co najbardziej opłaca się kupić? (teraz dwie opcje)
-Cały FR2 06'
-rama FR2 06'+amorek+Double Tracki+jakieś hydrauliczne hample
A co do ciebie SeraaX nie mam słów,i najlepiej wstydu oszczędź i nic tu nie pisz bo nie będe czytał twoich głupot :)
[url=http://infobot.pl/r/1aIW]PinkBike[/url]
[url=http://infobot.pl/r/1aIR]Allegro[/url]
[url=http://infobot.pl/r/1aIR]Allegro[/url]