Problem Napinacz BOP
Problem Napinacz BOP
Witajcie to jeszcze raz ja .... hmmm tak jak napisałem w poprzednim temacie ze wszystko jest wpoządku to sie lekko mylilem ... moze tak musi byc ale gdy nacisne mocniej w pedał to górna rolka sie przekrzywia w strone koła czyli do srodka tak jak suport idzie .. przekzywia sie lekko łącznie z tą blachą co trzyma rolke ( gdzie jest regulacja ) czy to tak ma byc ? czy mozna temu cos poradzic ? .. ( wszystkie srubki itd są podokręcane ) prosze o wypowiedzi zgodne z tematem ... pozdrawiam
*** EnDurO RiDe ***
.... Ride My Life ....
Dartmoor 4X
.... Ride My Life ....
Dartmoor 4X
Jak dla mnie to moze masz gorna rolke za nisko. Ona raczej powinna tylko lekko dotykac lancucha bo przy naciskaniu na pedaly lancuch na gorze jest mocno naprezony przez co rzezbi kolko i stawia opory. Mialem BOP'a i niestety nie polecam. Jest wykonany z cienkiej blachy przez co sie wlasnie gnie. Ale jak juz kupiles to smigaj, tylko ustaw go dobrze.
http://www.maxxoponyrowerowe.pl
hmm dałem do góry ją i nic ... dalej wszystko sie wygina i trze o opone :/ pozatym łancuch mi spada w napinaczu :/ niewiem co mam zrobic ...
edit: czy mozna poprawic jakos jego sztywnosc :/ bo przeciez to jest jakies nienormalne :/ zeby rolka sie wyginała z blachą i tarła o koło ehh :/ prosze o jakies propozycje jezeli wógole są ...
edit: czy mozna poprawic jakos jego sztywnosc :/ bo przeciez to jest jakies nienormalne :/ zeby rolka sie wyginała z blachą i tarła o koło ehh :/ prosze o jakies propozycje jezeli wógole są ...
*** EnDurO RiDe ***
.... Ride My Life ....
Dartmoor 4X
.... Ride My Life ....
Dartmoor 4X
tzn zębatka ma bodajze 44 zęby yy jest to trzeci blat ten nawiekszy .. korba shimano deore na kwadrat hollowteh chyba model 2004 niemam zadnej instrukcji do tego dlatego sie was pytam ... moze cos wiecie na temat ... prosze o jakąs pomoc .. z góry bardzo dziekuje
edit: dokładnie to ten napinacz to jest real fota mojego napinacza oto link :
http://img211.imageshack.us/img211/4718 ... 5791sz.jpg
Moze cos mi poradzicie :( ehh ja juz niemam sił ..
edit: dokładnie to ten napinacz to jest real fota mojego napinacza oto link :
http://img211.imageshack.us/img211/4718 ... 5791sz.jpg
Moze cos mi poradzicie :( ehh ja juz niemam sił ..
*** EnDurO RiDe ***
.... Ride My Life ....
Dartmoor 4X
.... Ride My Life ....
Dartmoor 4X
ja też mam ten napinacz i wiem o co co chodzi dokładnie z tym wyginaniem się tej blachy to jest nomalne że się wygina bo ta górna rolka nie musi a nawet nie powinna się stykać z łańcuchem podczas napręzenia łańcucha (przy pedałowaniu. Ja mam niedokręcony napinacz i mogę go całego obracać (w tej płaszczyźnie co blat korby) i w ten sposób zawsze se obracam żeby mi to górne kułeczko nie dotykało podczas jazdy (kiedy mi się przekręci niechcący, ale rzadko) a przedewszystkim to radził bym zmienić na mniejszą tarczę ja mam 40 i uważam to to max i większej już do niczego nie potrzeba, a jeżdżę we wszysztkim po trochu (prubuję wszystkiego po trochu począwszy od lekkiego dh do streetu, a momentami nawet trialu hehe wiem że to może się głupie wydawać :-) i w sumie 38 też uważam że nie była by zła