Trasa DH "Dzikowiec"
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Zależy od kondycji czy nie wyprujesz ;)
Transport jest opisany tu http://www.dh-zone.com/news/87.html
A jak to wygląda zobaczysz na stronie w galerii i nizej na głównej :)
Na "Akcje Dzik" jesteśmu umówieni z kierowcą tak,że musi być komplet na STARtreka -15 osób i jeździmy.Wjazd po 5zł i zdarza sie jakiś bonus.Ostatnim razem wwoził nas w 10min.Zjechaliśmy na dół a On zaraz za nami :D-oczywiście nie trasą ;D
Na ustawki bedziemy się umawiać na forum, jak tylko poprawią się warunki, więc przed zawodami będzie można potrenować.
Przyjeżdza do nas coraz więcej ludzi, głownie z okolic Wrocławia ,Poznania ,Leszna -pozdrowienia.Dzwonicie jak warunki ale śniegu ciągle za dużo
Transport jest opisany tu http://www.dh-zone.com/news/87.html
A jak to wygląda zobaczysz na stronie w galerii i nizej na głównej :)
Na "Akcje Dzik" jesteśmu umówieni z kierowcą tak,że musi być komplet na STARtreka -15 osób i jeździmy.Wjazd po 5zł i zdarza sie jakiś bonus.Ostatnim razem wwoził nas w 10min.Zjechaliśmy na dół a On zaraz za nami :D-oczywiście nie trasą ;D
Na ustawki bedziemy się umawiać na forum, jak tylko poprawią się warunki, więc przed zawodami będzie można potrenować.
Przyjeżdza do nas coraz więcej ludzi, głownie z okolic Wrocławia ,Poznania ,Leszna -pozdrowienia.Dzwonicie jak warunki ale śniegu ciągle za dużo
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Kamooprzeczytaj sobie gdzieś na czym polega downhill.W skrócie na technicznym pokonaniu trasy,zakręty,wybieranie dziur,a nie na wielkich lotach.
cyt.z linku http://pl.wikipedia.org/wiki/Kolarstwo_zjazdowe
Kolarstwo zjazdowe zwane też kolarstwem grawitacyjnym - rodzaj kolarstwa górskiego, które uprawia się na silnie nachylonych stokach naturalnych, lub specjalnie przygotowywanych trasach sztucznych o dużym nachyleniu. Wspólną cechą wszystkich dyscyplin zjazdowych jest pokonywanie silnie nachylonej trasy obfitujące w liczne naturalne lub sztuczne przeszkody (muldy, koleiny, ostre wiraże).
>>!!Wbrew powszechnej opinii kolarstwo zjazdowe nie obfituje zwykle w skoki <<!!
oraz wykonywanie przeróżnych "tricków" w powietrzu - podobnie jak alpejskich konkurencjach narciarskich zjazdowiec musi skupić się na wybraniu optymalnej drogi, nie tracąc przy tym trakcji.
Zanim się coś napisze trzeba mieć o tym pojęcie :)
cyt.z linku http://pl.wikipedia.org/wiki/Kolarstwo_zjazdowe
Kolarstwo zjazdowe zwane też kolarstwem grawitacyjnym - rodzaj kolarstwa górskiego, które uprawia się na silnie nachylonych stokach naturalnych, lub specjalnie przygotowywanych trasach sztucznych o dużym nachyleniu. Wspólną cechą wszystkich dyscyplin zjazdowych jest pokonywanie silnie nachylonej trasy obfitujące w liczne naturalne lub sztuczne przeszkody (muldy, koleiny, ostre wiraże).
>>!!Wbrew powszechnej opinii kolarstwo zjazdowe nie obfituje zwykle w skoki <<!!
oraz wykonywanie przeróżnych "tricków" w powietrzu - podobnie jak alpejskich konkurencjach narciarskich zjazdowiec musi skupić się na wybraniu optymalnej drogi, nie tracąc przy tym trakcji.
Zanim się coś napisze trzeba mieć o tym pojęcie :)
-
- Kontakt:
hmm mało HC ?
wg mnie poziom hc zależy od prędkości, nawet głupi szuterek prosto w dół bez żadnych zakrętów może być ekstremalny.. tak przy 150km/h myślę że było by ciekawie dla wielu z Nas :) co do traski na dzikowcu czasem się tam pojawiam i jest na prawdę ciekawa. Wbrew pozorom to nei najstromsze odcinki sprawiają mi przyjemność (najbardziej pociąga mnei w tym wsyztskim prędkość, a na stromych odcinkach 'dzika' nie wyciągniesz więcej niż 20km/h - powyżej 30 jesteś guru - przy 40 nie normalny - a po 50 władcą świata :P). Najbardziej podoba mi się dolny odcinek, podchodząc się nei męczysz i idze się bardzo szybko, a na zjeżdżając prędkość na lekkim spadku oscyluje okokło 50, do tego jest co powybierać rękami i dwa fajne loty :)
takie są moje wrażenia, na pewno nie raz tam zawitam w tym roku, tymbardziej ze ma się tam pojawić wyciąg :>
wg mnie poziom hc zależy od prędkości, nawet głupi szuterek prosto w dół bez żadnych zakrętów może być ekstremalny.. tak przy 150km/h myślę że było by ciekawie dla wielu z Nas :) co do traski na dzikowcu czasem się tam pojawiam i jest na prawdę ciekawa. Wbrew pozorom to nei najstromsze odcinki sprawiają mi przyjemność (najbardziej pociąga mnei w tym wsyztskim prędkość, a na stromych odcinkach 'dzika' nie wyciągniesz więcej niż 20km/h - powyżej 30 jesteś guru - przy 40 nie normalny - a po 50 władcą świata :P). Najbardziej podoba mi się dolny odcinek, podchodząc się nei męczysz i idze się bardzo szybko, a na zjeżdżając prędkość na lekkim spadku oscyluje okokło 50, do tego jest co powybierać rękami i dwa fajne loty :)
takie są moje wrażenia, na pewno nie raz tam zawitam w tym roku, tymbardziej ze ma się tam pojawić wyciąg :>
Show no fear, show no pain, just ride!
www.sn.home.pl
www.sn.home.pl
Umówmy sie, że dh to zjazd w celu naj najszybszego przejechania danej trasy, a to czy ktoś robi jakies stoliki, no handy czy co to inna sprawa, to tylko dodaje smaczku. I patrząc jednak na niektóre filmy z zawodów to czy loty po kilkanaście metrów nie są już pokażne? dh to dh, nie definiujmy tego, bo jest to bez sensu :]
http://dhcyc.pinkbike.com
Nie no panowie, trasa jest wyczesana, co prawda pogoda niedopisala w zeszlym roku przez co i frekwencja byla marna, predkosci mniejsze..., mam nadzieje ze teraz bedzie wiecej zawodnikow w kat. HT :) . Co do samej trasy to wcale taka łatwa niejest ,kolega mial wielkie problemy na pionach, a zapewniam ze takowe sa :D.
Oby w tym roku pogoda dopisala, jesli bedzie sucho to bedzie poprostu masakra, podejzewam ze czasy znacznie sie poprawia :).
Eh no iten STARtrek, to tworzy niepowtarzalny klimat :)
Pzdr.
Oby w tym roku pogoda dopisala, jesli bedzie sucho to bedzie poprostu masakra, podejzewam ze czasy znacznie sie poprawia :).
Eh no iten STARtrek, to tworzy niepowtarzalny klimat :)
Pzdr.
-
- Kontakt:
Kurde traska wygląda na fajną i w ogole ale martwi mnie troche to że żeby wystartowac trzeba mieć 18 lat :/ Szkoda że nie jest tak że osoby niepełnoletnie muszą miec zgode rodziców. Myśle, że to by zwiekszyło liczebność uczestników a akurat u mnie w domu nie ma problemu z tym ze chce na zawody pojechać.
http://www.team.hadronsport.com/
-
- Kontakt:
LUDZIE !!!!!
(dotyczy to zakręconej częsci :)
Czytacie temat cały, czy tylko ostatnie posty,bo ... się nie chce?
Fujibiker wystartujesz bez problemu
Jeszcze raz powtarzam :
STARTOWAĆ MOŻNA OD 15 ROKU ŻYCIA!!!
Trzeba mieć zgodę /oświadczenie opiekunów prawnych.Przed chwilą skończyłem je pisać i w odpowiednim czasie zostaną umieszczone na stronie DZika do ściągnięcia.
(dotyczy to zakręconej częsci :)
Czytacie temat cały, czy tylko ostatnie posty,bo ... się nie chce?
Fujibiker wystartujesz bez problemu
Jeszcze raz powtarzam :
STARTOWAĆ MOŻNA OD 15 ROKU ŻYCIA!!!
Trzeba mieć zgodę /oświadczenie opiekunów prawnych.Przed chwilą skończyłem je pisać i w odpowiednim czasie zostaną umieszczone na stronie DZika do ściągnięcia.