Trasa DH "Dzikowiec"

Borek SC
Kontakt:

Post autor: Borek SC »

Troche nieprecyzyjnie napisałem:) chodziło mi od długosc calej trasy a nie tej bandy
http://boreksc.pinkbike.com/album/old-photos/
gg:1310266
FREEBIKEDH
Kontakt:

Post autor: FREEBIKEDH »

ja też zaszalałem i odpisałem z rozpędu ;p
Trasa ma nie wiele ponad 1400 m ,a róznica poziomów miedzy startem i metą to ok 200m
Borek SC
Kontakt:

Post autor: Borek SC »

No to idealna w sam raz zeby sie dobrze pobawic a nie wypluc flaków na mecie. A jak z transportem na góre? Wyciag jest?
http://boreksc.pinkbike.com/album/old-photos/
gg:1310266
FREEBIKEDH
Kontakt:

Zależy od kondycji czy nie wyprujesz ;)
Transport jest opisany tu http://www.dh-zone.com/news/87.html
A jak to wygląda zobaczysz na stronie w galerii i nizej na głównej :)
Na "Akcje Dzik" jesteśmu umówieni z kierowcą tak,że musi być komplet na STARtreka -15 osób i jeździmy.Wjazd po 5zł i zdarza sie jakiś bonus.Ostatnim razem wwoził nas w 10min.Zjechaliśmy na dół a On zaraz za nami :D-oczywiście nie trasą ;D
Na ustawki bedziemy się umawiać na forum, jak tylko poprawią się warunki, więc przed zawodami będzie można potrenować.

Przyjeżdza do nas coraz więcej ludzi, głownie z okolic Wrocławia ,Poznania ,Leszna -pozdrowienia.Dzwonicie jak warunki ale śniegu ciągle za dużo
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

FREEBIKEDH, jak to się mówi po każdych zawodach- trase przejechać nie problem, ale przejechać ją szybko- to jest przeje*ane ;DDDDDD
http://dhcyc.pinkbike.com
FREEBIKEDH
Kontakt:

haha no właśnie.Fajnie się mówi, ale jak już przyjdzie jechać...nie jeden już na naszej trasie sprowadzał rower,omijał piony,wyzywał "i to ma być downhill dla wszystkich!"
Na trasie przejezdne są jeszcze stare odcinki,trudniejsze.
juraski
Kontakt:

Post autor: juraski »

ogladałem ten filmik i fajnie, ciekawie :)
Kamoo
Kontakt:

Post autor: Kamoo »

właśnie ściągłem ten filmik a potem mama z koleżanką oglądała i powiedziałą "no tak na pewno, downhill jasne to taki zjazd a te największe wyskoki wycieli w filmiku żeby niebyło że strasznie tam jest..." to trzeba mieć talent nie ??;]
Sprzedam koło na Dm 24 i piaście Joy Tech
FREEBIKEDH
Kontakt:

Kamooprzeczytaj sobie gdzieś na czym polega downhill.W skrócie na technicznym pokonaniu trasy,zakręty,wybieranie dziur,a nie na wielkich lotach.

cyt.z linku http://pl.wikipedia.org/wiki/Kolarstwo_zjazdowe

Kolarstwo zjazdowe zwane też kolarstwem grawitacyjnym - rodzaj kolarstwa górskiego, które uprawia się na silnie nachylonych stokach naturalnych, lub specjalnie przygotowywanych trasach sztucznych o dużym nachyleniu. Wspólną cechą wszystkich dyscyplin zjazdowych jest pokonywanie silnie nachylonej trasy obfitujące w liczne naturalne lub sztuczne przeszkody (muldy, koleiny, ostre wiraże).

>>!!Wbrew powszechnej opinii kolarstwo zjazdowe nie obfituje zwykle w skoki <<!!

oraz wykonywanie przeróżnych "tricków" w powietrzu - podobnie jak alpejskich konkurencjach narciarskich zjazdowiec musi skupić się na wybraniu optymalnej drogi, nie tracąc przy tym trakcji.

Zanim się coś napisze trzeba mieć o tym pojęcie :)
Kamoo
Kontakt:

Ta ?? dobże że mnie uświadomiłeś przeeczytałes o co w tym chodzi, ja muwie to co powiedziała moja mama bo pierwszy raz takie coś widziałą....;]
FREEBIKEDH
Kontakt:

raczej to odebrałem jako łach.
Kamoo
Kontakt:

ja napisałem to co sądzi moja mama bo ona myśli że downhill to tylko "skakanie na roweże" ......
hehe ;)
SN
Kontakt:

Post autor: SN »

hmm mało HC ?
wg mnie poziom hc zależy od prędkości, nawet głupi szuterek prosto w dół bez żadnych zakrętów może być ekstremalny.. tak przy 150km/h myślę że było by ciekawie dla wielu z Nas :) co do traski na dzikowcu czasem się tam pojawiam i jest na prawdę ciekawa. Wbrew pozorom to nei najstromsze odcinki sprawiają mi przyjemność (najbardziej pociąga mnei w tym wsyztskim prędkość, a na stromych odcinkach 'dzika' nie wyciągniesz więcej niż 20km/h - powyżej 30 jesteś guru - przy 40 nie normalny - a po 50 władcą świata :P). Najbardziej podoba mi się dolny odcinek, podchodząc się nei męczysz i idze się bardzo szybko, a na zjeżdżając prędkość na lekkim spadku oscyluje okokło 50, do tego jest co powybierać rękami i dwa fajne loty :)
takie są moje wrażenia, na pewno nie raz tam zawitam w tym roku, tymbardziej ze ma się tam pojawić wyciąg :>
Show no fear, show no pain, just ride!
www.sn.home.pl
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Umówmy sie, że dh to zjazd w celu naj najszybszego przejechania danej trasy, a to czy ktoś robi jakies stoliki, no handy czy co to inna sprawa, to tylko dodaje smaczku. I patrząc jednak na niektóre filmy z zawodów to czy loty po kilkanaście metrów nie są już pokażne? dh to dh, nie definiujmy tego, bo jest to bez sensu :]
http://dhcyc.pinkbike.com
presto
Kontakt:

Post autor: presto »

Nie no panowie, trasa jest wyczesana, co prawda pogoda niedopisala w zeszlym roku przez co i frekwencja byla marna, predkosci mniejsze..., mam nadzieje ze teraz bedzie wiecej zawodnikow w kat. HT :) . Co do samej trasy to wcale taka łatwa niejest ,kolega mial wielkie problemy na pionach, a zapewniam ze takowe sa :D.

Oby w tym roku pogoda dopisala, jesli bedzie sucho to bedzie poprostu masakra, podejzewam ze czasy znacznie sie poprawia :).

Eh no iten STARtrek, to tworzy niepowtarzalny klimat :)

Pzdr.
wisnia
Kontakt:

Post autor: wisnia »

Hmmm a może ktoś mi odpowiedzieć jak dojechac tam z popularnego "taboru" konkretnie na trase:)???
Thx.
Pozdro
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=605013
FREEBIKEDH
Kontakt:

Wisnia na początku tematu jest link, albo wejdz na strone.
Pogoda mogłaby być jak na pierwszyc zawodach :)
Fujibiker
Kontakt:

Post autor: Fujibiker »

Kurde traska wygląda na fajną i w ogole ale martwi mnie troche to że żeby wystartowac trzeba mieć 18 lat :/ Szkoda że nie jest tak że osoby niepełnoletnie muszą miec zgode rodziców. Myśle, że to by zwiekszyło liczebność uczestników a akurat u mnie w domu nie ma problemu z tym ze chce na zawody pojechać.
http://www.team.hadronsport.com/
FREEBIKEDH
Kontakt:

LUDZIE !!!!!
(dotyczy to zakręconej częsci :)
Czytacie temat cały, czy tylko ostatnie posty,bo ... się nie chce?
Fujibiker wystartujesz bez problemu

Jeszcze raz powtarzam :

STARTOWAĆ MOŻNA OD 15 ROKU ŻYCIA!!!
Trzeba mieć zgodę /oświadczenie opiekunów prawnych.Przed chwilą skończyłem je pisać i w odpowiednim czasie zostaną umieszczone na stronie DZika do ściągnięcia.
ODPOWIEDZ