falszywe 100zl :/
falszywe 100zl :/
Mam nastepujacy problem... Bylem sobie u cingciaza wymienic 100e i wydal mi falszywa 100-ke :( Jakas babka powiedziala mi zebym poszedl do banku to mi wymienia.. poszedlem i okazalo sie ze 100zl nie odzyskam i musialem zlozyc sprawe na policje opisujac cale wydazenie. A problem w tym ze boje sie ze moge miec przez to klopoty bo babka nie chciala mnie z banku wypuscic (mowiac ze ma takie procedory) tak jak ja bym oszukiwal :/ mama oczywiscie wku****** na mnie na maxa ale dlaczego, wsumie zrobilem jak kazdy polak powinien. Mam dostac wezwanie na policje niedlogo... Czy bede ciagany po sadach itp?? Moze mial ktos taki problem?. Stwierdzilem ze nigdy wiecej uczciwosci bo moglem isc i wcisnac dalej :/ Oczywiscie nie wskaze cingciaza bo by mnie zabil i zakopal (na policji). Czekam na odp i pozdrawiam
Re: falszywe 100zl :/
zakładam ze chodzi o kantor
jezeli im nie pomozesz to ty bedziesz oskarzony o współ udział i prube oszukania banku...
P.S. jak usiadzie przy topie policjant z dochodzeniiówki to wyśpiewasz mu wszystko nie takich hojraków "łamali" jezeli powiessz prawde to neie bedziesz mial zadnych konsekwencji...
tylko ci sie wydaje ze niewskażesz... od szczału podasz wygląd i adres "kantoru" i opiszesz stytacjeBikerJG pisze: Oczywiscie nie wskaze cingciaza bo by mnie zabil i zakopal (na policji). Czekam na odp i pozdrawiam
jezeli im nie pomozesz to ty bedziesz oskarzony o współ udział i prube oszukania banku...
P.S. jak usiadzie przy topie policjant z dochodzeniiówki to wyśpiewasz mu wszystko nie takich hojraków "łamali" jezeli powiessz prawde to neie bedziesz mial zadnych konsekwencji...
BikerJG Jak nei byłeś nigdy przesłuchiwany to będziesz grubo w szoku. Zresztą fridge wszystko napisał ;]
Art. 233. § 1 KK Kto, składając zeznanie mające służyć za dowód w postępowaniu sądowym lub w innym postępowaniu prowadzonym na podstawie ustawy, zeznaje nieprawdę lub zataja prawdę,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
Art. 233. § 1 KK Kto, składając zeznanie mające służyć za dowód w postępowaniu sądowym lub w innym postępowaniu prowadzonym na podstawie ustawy, zeznaje nieprawdę lub zataja prawdę,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
fridgewydaje mi sie ze nie masz racji poniewaz (chodzi o wiad na pw) bo ja nie poszedlem do banku wcisnac im 100zl tylko wlasnie zglosic ze otrzymalem skradzione.. A jezeli wskazal bym osobe ktora mi to dala to juz mogl bym zapomniec ze wyjde z domu :/ Moze ktos z forum studiuje prawo itp?? pomocy bo mam stresa na maxa
Tobie jak wsypiesz kolesia nic nie grozi... Byłeś nieświadomy. Jemu za to grozi kara pozbawienia wolności do lat 25 ;]
Tak więc nie bój się i na gadach gadaj jak było i nie próbuj śeicmniać, bo specjalnie Cię uwalą.
EDIT:
Aha, nie zapomnij tez powiedzieć przed zeznaniami ze obawiasz się o własne bezpieczeństwo...
Tak więc nie bój się i na gadach gadaj jak było i nie próbuj śeicmniać, bo specjalnie Cię uwalą.
EDIT:
Aha, nie zapomnij tez powiedzieć przed zeznaniami ze obawiasz się o własne bezpieczeństwo...