falszywe 100zl :/

BikerJG
Kontakt:

falszywe 100zl :/

Post autor: BikerJG »

Mam nastepujacy problem... Bylem sobie u cingciaza wymienic 100e i wydal mi falszywa 100-ke :( Jakas babka powiedziala mi zebym poszedl do banku to mi wymienia.. poszedlem i okazalo sie ze 100zl nie odzyskam i musialem zlozyc sprawe na policje opisujac cale wydazenie. A problem w tym ze boje sie ze moge miec przez to klopoty bo babka nie chciala mnie z banku wypuscic (mowiac ze ma takie procedory) tak jak ja bym oszukiwal :/ mama oczywiscie wku****** na mnie na maxa ale dlaczego, wsumie zrobilem jak kazdy polak powinien. Mam dostac wezwanie na policje niedlogo... Czy bede ciagany po sadach itp?? Moze mial ktos taki problem?. Stwierdzilem ze nigdy wiecej uczciwosci bo moglem isc i wcisnac dalej :/ Oczywiscie nie wskaze cingciaza bo by mnie zabil i zakopal (na policji). Czekam na odp i pozdrawiam
fridge
Kontakt:

Post autor: fridge »

cingciaza ?? u kogo byłes bo nie czaje... jak sie dowiem co to ci napisze calą procedure policji...
ble
Kontakt:

Post autor: ble »

chodzi mu chyba o kantor;|
BikerJG
Kontakt:

fridgecingciaz to taki koles ktory stoi pod kantorem i daje troche wiecej niz w kantorze ... sorka taka Jelenio Górska gwara
wujekeman
Kontakt:

Post autor: wujekeman »

hahhah młodziaki.... cingciaż to nie kantor tylko tak nazywało sie za komuny gości nielegalnie kręcących walutą obcą.
Fakt nie ma co być uczciwym ( w tym wypadku ), bo tylko biedy sobie napytałeś....
https://www.facebook.com/brodacimechanicy
fridge
Kontakt:

Re: falszywe 100zl :/

zakładam ze chodzi o kantor
BikerJG pisze: Oczywiscie nie wskaze cingciaza bo by mnie zabil i zakopal (na policji). Czekam na odp i pozdrawiam
tylko ci sie wydaje ze niewskażesz... od szczału podasz wygląd i adres "kantoru" i opiszesz stytacje

jezeli im nie pomozesz to ty bedziesz oskarzony o współ udział i prube oszukania banku...

P.S. jak usiadzie przy topie policjant z dochodzeniiówki to wyśpiewasz mu wszystko nie takich hojraków "łamali" jezeli powiessz prawde to neie bedziesz mial zadnych konsekwencji...
BikerJG
Kontakt:

fridgenapisz co w moim przypadku (nie w przypadku kantoru) bede wdzieczny
emhyr
Kontakt:

Post autor: emhyr »

wedlug polskiego prawa obrot podrobiona walutą czy to nieswiadomy czy swiadomy jest PRZESTEPSTWEM , mysle ze jesli nie miales w przeszlosci porblemow z prawem to skonczy sie na wyroku w zawieszeniu lub kuratorze...
mozartt
Kontakt:

Post autor: mozartt »

BikerJG Jak nei byłeś nigdy przesłuchiwany to będziesz grubo w szoku. Zresztą fridge wszystko napisał ;]
Art. 233. § 1 KK Kto, składając zeznanie mające służyć za dowód w postępowaniu sądowym lub w innym postępowaniu prowadzonym na podstawie ustawy, zeznaje nieprawdę lub zataja prawdę,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
BikerJG
Kontakt:

ale ja nie obracalem... tylko dostalem taki banknot i poszedlem wyjasnic sprawe :/
emhyr
Kontakt:

Post autor: emhyr »

i tak naprawde sam sobie narobiles klopotow;] zamiast isc do jakiegos łachudry to trzeba bylo isc do kantoru to raz, dwa to to ze jak juz popelniles ten blad to mogles wymienic ta 100 w jakims sklepie gdzie by sie prawdopodobnie nikt nie poznal;]]]]
BikerJG
Kontakt:

ale czy do ***** bede mial problem z tego powodu ze chcialem wywalic ten banknot z obiegu?? nie kumam
fridge
Kontakt:

masz info na pw....

w świetle prawa polskiego obracałeś... a za fałszerstwo kara do lat 3... (chyba)
BikerJG
Kontakt:

fridgewydaje mi sie ze nie masz racji poniewaz (chodzi o wiad na pw) bo ja nie poszedlem do banku wcisnac im 100zl tylko wlasnie zglosic ze otrzymalem skradzione.. A jezeli wskazal bym osobe ktora mi to dala to juz mogl bym zapomniec ze wyjde z domu :/ Moze ktos z forum studiuje prawo itp?? pomocy bo mam stresa na maxa
BikerJG
Kontakt:

fridgeaha i to co napisales zgadzalo by sie jak by mnie zlapali w sklepie z ta stowa
fridge
Kontakt:

nie ponieważ mogłeś spwcjalnie pójsc do baku i wymienić... ale moge sie mylić...

napewno dotyczy to

fridgeaha i to co napisales zgadzalo by sie jak by mnie zlapali w sklepie z ta stowa

co do osoby to i tak ją wskażesz... tylko wydaje Ci sie ze nie... uwiez mi wiem co mówie
mozartt
Kontakt:

Post autor: mozartt »

Tobie jak wsypiesz kolesia nic nie grozi... Byłeś nieświadomy. Jemu za to grozi kara pozbawienia wolności do lat 25 ;]

Tak więc nie bój się i na gadach gadaj jak było i nie próbuj śeicmniać, bo specjalnie Cię uwalą.

EDIT:

Aha, nie zapomnij tez powiedzieć przed zeznaniami ze obawiasz się o własne bezpieczeństwo...
fridge
Kontakt:

dokladnie tak jak mówi mozartt
BikerJG
Kontakt:

Ale ja dostajac falszywa 100 nie rozprowadzalem jej tylko zanioslem do banku w celu wycofania z obiegu myslac ze wymienia mi na normalna.. podchodzac do okienka spytalem co mam zrobic z falszywym banknotem.... A co do kolesia to teraz go juz nie pamietam wsumie :/
Zablokowany