Nadajnik do roweru
Napisalem do roznych operatorow i to sa odpowiedzi :
Era:
Witam
,
uprzejmie informuję, że aby usługa Radar działała, osoba lokalizowana musi mieć
zalogowany do sieci telefon i przebywać w zasięgu sieci Era.
Warunkiem zalogowania się karty SIM do sieci Era jest posiadanie ważnego konta w
systemie Tak Tak. Ważność konta może Pan przedłużyć poprzez doładowanie konta kwotą
minimum 20 zł.
Zatem do korzystania z usługi Radar niezbędne będzie przedłużanie ważności konta
poprzez doładowywanie go kuponami o odpowiedniej wartości.
z pozdrowieniami
Jolanta Kamoń-Gos
Orange:
Witam,
Dziękuję za przesłaną korespondencję i zainteresowanie naszymi usługami.
Uprzejmie informuję, że Orange nie świadczy aktualnie takiej usługi jak namierzanie
telefonu przez numer IMEI aparatu.
W opisanej sytuacji proponuję inne rozwiązanie. Mogą Państwo skorzystać z takiej
usługi jak GDZIE JESTEŚCIE. Pozwala ona na zlokalizowanie wskazanego numeru telefonu
Orange.
Warunkiem dostępu do usługi jest wcześniejsza aktywacja usługi Co, gdzie, którędy?
czyli - wysłanie bezpłatnego SMS-a o treści ZGODA pod numer 500.
Usługę Gdzie jesteście? można włączyć poprzez wysłanie SMS-a o treści: GRUPA_numer
telefonu który ma być lokalizowany, Np: GRUPA 510100100. Jeżeli chce Pan włączyć do
grupy większą ilość numerów wysyłać należy SMS-a o treści: GRUPA_numer
telefonu_numer telefonu które mają być lokalizowane Np: GRUPA 510100100 501000000
na numer 7204. Koszt wysłania SMS-a to: 2,44 zł brutto.
Osoby, których numery znalazły się w wysłanej wiadomości, otrzymują SMS z zapytaniem
o zgodę na przystąpienie do grupy, a tym samym na sprawdzanie ich położenia. Aby
wyrazić zgodę należy wysłąć SMS-a o treści ZGODA 50xxxxxxx pod numer 4446, gdzie
50xxxxxxx jest numerem telefonu osoby zapraszającej do grupy (opłata za wysłanego
SMS zgodna z planem taryfowym Abonenta).
Po stworzeniu grupy i wyrażeniu zgody na lokalizację dowolnego jej członka można
przystąpić do lokalizacji takowej osoby. W tym celu należy wysyłać komendę o treści
ZNAJDZ [numery_telefonów]. Jednorazowo można zlokalizować od 1 do 2 numerów
wysyłając komendę na numer 7004 lub od 3 do 5 na numer 7104. W odpowiedzi system
wyśle SMS z opisem położenia. Ilość komunikatów będzie zależna od ilości
lokalizowanych numerów. Jeżeli odpowiedź o lokalizacji od 1 do 5 numerów , ma być
przesłana w formie MMS-a , należy przesłać komendę SMS na numer 71004.
Przykład: ZNAJDZ 501000001 501000003.
Po stworzeniu
Mam nadzieję, że informacje te okażą się pomocne.
Pozdrawiam,
Anna Janik
Jest na to jakis sposob. Nie trzeba policji i rower mozna zlokalizowac w ciagu 2 min. Wystarczy 20 zl miesiecznie. Nie wiem jak wy ale ja jestem w pelni przekonany do tego patentu. Kupie telefon i bede sie z tym bawil. Jak cos napisze z jakim skutkiem.
Pozdro
Era:
Witam
,
uprzejmie informuję, że aby usługa Radar działała, osoba lokalizowana musi mieć
zalogowany do sieci telefon i przebywać w zasięgu sieci Era.
Warunkiem zalogowania się karty SIM do sieci Era jest posiadanie ważnego konta w
systemie Tak Tak. Ważność konta może Pan przedłużyć poprzez doładowanie konta kwotą
minimum 20 zł.
Zatem do korzystania z usługi Radar niezbędne będzie przedłużanie ważności konta
poprzez doładowywanie go kuponami o odpowiedniej wartości.
z pozdrowieniami
Jolanta Kamoń-Gos
Orange:
Witam,
Dziękuję za przesłaną korespondencję i zainteresowanie naszymi usługami.
Uprzejmie informuję, że Orange nie świadczy aktualnie takiej usługi jak namierzanie
telefonu przez numer IMEI aparatu.
W opisanej sytuacji proponuję inne rozwiązanie. Mogą Państwo skorzystać z takiej
usługi jak GDZIE JESTEŚCIE. Pozwala ona na zlokalizowanie wskazanego numeru telefonu
Orange.
Warunkiem dostępu do usługi jest wcześniejsza aktywacja usługi Co, gdzie, którędy?
czyli - wysłanie bezpłatnego SMS-a o treści ZGODA pod numer 500.
Usługę Gdzie jesteście? można włączyć poprzez wysłanie SMS-a o treści: GRUPA_numer
telefonu który ma być lokalizowany, Np: GRUPA 510100100. Jeżeli chce Pan włączyć do
grupy większą ilość numerów wysyłać należy SMS-a o treści: GRUPA_numer
telefonu_numer telefonu które mają być lokalizowane Np: GRUPA 510100100 501000000
na numer 7204. Koszt wysłania SMS-a to: 2,44 zł brutto.
Osoby, których numery znalazły się w wysłanej wiadomości, otrzymują SMS z zapytaniem
o zgodę na przystąpienie do grupy, a tym samym na sprawdzanie ich położenia. Aby
wyrazić zgodę należy wysłąć SMS-a o treści ZGODA 50xxxxxxx pod numer 4446, gdzie
50xxxxxxx jest numerem telefonu osoby zapraszającej do grupy (opłata za wysłanego
SMS zgodna z planem taryfowym Abonenta).
Po stworzeniu grupy i wyrażeniu zgody na lokalizację dowolnego jej członka można
przystąpić do lokalizacji takowej osoby. W tym celu należy wysyłać komendę o treści
ZNAJDZ [numery_telefonów]. Jednorazowo można zlokalizować od 1 do 2 numerów
wysyłając komendę na numer 7004 lub od 3 do 5 na numer 7104. W odpowiedzi system
wyśle SMS z opisem położenia. Ilość komunikatów będzie zależna od ilości
lokalizowanych numerów. Jeżeli odpowiedź o lokalizacji od 1 do 5 numerów , ma być
przesłana w formie MMS-a , należy przesłać komendę SMS na numer 71004.
Przykład: ZNAJDZ 501000001 501000003.
Po stworzeniu
Mam nadzieję, że informacje te okażą się pomocne.
Pozdrawiam,
Anna Janik
Jest na to jakis sposob. Nie trzeba policji i rower mozna zlokalizowac w ciagu 2 min. Wystarczy 20 zl miesiecznie. Nie wiem jak wy ale ja jestem w pelni przekonany do tego patentu. Kupie telefon i bede sie z tym bawil. Jak cos napisze z jakim skutkiem.
Pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/1399733/
Co do Orange to tą usługę sprawdziłem. Na numerze 'namierzanym' nie musi być ważne konto. Byle można było odbierać połączenia. Niestety jest tu problem z dokładnością. Będąc na obrzeżach Zgorzelca dostałem odpowiedź że telefon znajduje się w okolicy miejscowości Zgorzelec, niedaleko Zielonej Góry...
...::: http://ridebike.pl :::...
http://www.pinkbike.com/photo/2213008/
http://www.pinkbike.com/photo/2213008/