avid juicy 5 -- pomocy
avid juicy 5 -- pomocy
siema. Kupiłem Avida i jak go założyłem, to w klamce coś mi strzela, nie wraca ona do końca i od nowości ma luzy (avid z 2007). Miał ktoś coś podobnego? Jak mam sobie z tym poradzić.. pomocy...
jeśli masz luzy na klamce to musisz dokręcić 1 z śrubek znajdujących się z boku klamki, a konkretnie tą co jest dalej od kierownicy. Też miałem luzy w klamce i już nie mam. Dokręć śrubkę znajdującą się dalej od kierownicy. a co do tego strzelania i nie wracania klamki do końca to ja niestety Ci nie pomogę. pozdrawiam
-
- Kontakt:
w tej klamce jest taki system zapobiegajacy skrzywieniu klamki przy glebie i może dlatego ci strzela to jest takie klikniecie jak sie klamke oddala od kierownicy(napisałeś coś :/ napisz w jakiej fazie skoku klamki). Mam też avida 5 ale o nieodbijajacej klamce to pierwszy raz słysze.dexter pisze:amce coś mi strzela,
[S] zbroja Utika gg: 6341288
-
- Kontakt:
skane ok rozumie.. tylko powiedz mi, czy chodzi Ci o to, że klamka jak jest fabrycznie ustawiona (na max od kierownicy) to jak docisnę ją do kiery (jest klik) i potem powraca nie do końca... czyli tak ma być i potem ten moment jest wyjściowym.. ?? I jeszcze takie małe pytanko. którą śróbką reguluje się odległość klocków od tarczy(chyba to się tak nazywa :) )? tą bliżej kierownicy, czy tą dalej od niej?
Nieno masakra, same tematy ostatnio o Juicy 5 i we wszystkich ktoś ma problem....nie wiem co mozę być powodem klikania, ale jak klamka nie odbija, to znaczy ze sprzet moze być uszkodzony i tyle. I do regulacji tej odległości służy śrubka bliżej kierownicy, przeciez zresztą widać ze ta dalej jest przy osi obrotu i co może miec do reszty...
http://dhcyc.pinkbike.com
Oddaj do serwisu :P
PS. Tak to jest jak si kupuje OEM :P
Ja kupilem w rowerowy.com za 20 zł drozej ale dziala jak trzeba :D
Nic nie skrzeczy :P
PS. Tak to jest jak si kupuje OEM :P
Ja kupilem w rowerowy.com za 20 zł drozej ale dziala jak trzeba :D
Nic nie skrzeczy :P