avid juicy 5 -- pomocy

dexter
Kontakt:

avid juicy 5 -- pomocy

Post autor: dexter »

siema. Kupiłem Avida i jak go założyłem, to w klamce coś mi strzela, nie wraca ona do końca i od nowości ma luzy (avid z 2007). Miał ktoś coś podobnego? Jak mam sobie z tym poradzić.. pomocy...
darek1609
Kontakt:

Post autor: darek1609 »

jeśli masz luzy na klamce to musisz dokręcić 1 z śrubek znajdujących się z boku klamki, a konkretnie tą co jest dalej od kierownicy. Też miałem luzy w klamce i już nie mam. Dokręć śrubkę znajdującą się dalej od kierownicy. a co do tego strzelania i nie wracania klamki do końca to ja niestety Ci nie pomogę. pozdrawiam
bronek1301
Kontakt:

Post autor: bronek1301 »

dexter pisze:amce coś mi strzela,
w tej klamce jest taki system zapobiegajacy skrzywieniu klamki przy glebie i może dlatego ci strzela to jest takie klikniecie jak sie klamke oddala od kierownicy(napisałeś coś :/ napisz w jakiej fazie skoku klamki). Mam też avida 5 ale o nieodbijajacej klamce to pierwszy raz słysze.
[S] zbroja Utika gg: 6341288
dexter
Kontakt:

tak.. to jest takie kliknięcie jak klamke przyciąge palcem do kierownicy o jakiś 1 cm to jest takiek kliknięcie (trzask czy jak by to nazwać) i jak pusze klamkę to pozostaje w taj pozycji.. nie powraca do początkowego stanu.. czyli blokuje się w pozycji tego "kliku" jak to rozwiązać?
bronek1301
Kontakt:

Post autor: bronek1301 »

niestety ja ci nie pomoge bo sie niespodkałem z taka usterka. najlepiej jedz na jakiś serwis
[S] zbroja Utika gg: 6341288
skane
Kontakt:

Post autor: skane »

trzeba wiedziec co sie kupuje...
avid ma system ktory podczas gleby odgina klamke aby sie nie zlamala, czyli jak robi klik to znaczy ze wraca do poczatkowego stanu przed odgieciem..
http://www.mindistortion.net/iwantyoursoul/?i_am=skan3
dexter
Kontakt:

skane ok rozumie.. tylko powiedz mi, czy chodzi Ci o to, że klamka jak jest fabrycznie ustawiona (na max od kierownicy) to jak docisnę ją do kiery (jest klik) i potem powraca nie do końca... czyli tak ma być i potem ten moment jest wyjściowym.. ?? I jeszcze takie małe pytanko. którą śróbką reguluje się odległość klocków od tarczy(chyba to się tak nazywa :) )? tą bliżej kierownicy, czy tą dalej od niej?
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Nieno masakra, same tematy ostatnio o Juicy 5 i we wszystkich ktoś ma problem....nie wiem co mozę być powodem klikania, ale jak klamka nie odbija, to znaczy ze sprzet moze być uszkodzony i tyle. I do regulacji tej odległości służy śrubka bliżej kierownicy, przeciez zresztą widać ze ta dalej jest przy osi obrotu i co może miec do reszty...
http://dhcyc.pinkbike.com
Prenrzyk
Kontakt:

Post autor: Prenrzyk »

Oddaj do serwisu :P

PS. Tak to jest jak si kupuje OEM :P

Ja kupilem w rowerowy.com za 20 zł drozej ale dziala jak trzeba :D
Nic nie skrzeczy :P
ODPOWIEDZ