Psylo SL vs Bomber Z1 drop off !!
-
- Lokalizacja: Wszechswiat-->Ziemia-->Europa-->Polska-->Zabrze-->Makoszowy
- Kontakt:
Prezes...Pewnie nie podobalo ci sie w psylaczu to ze taki strasznie miekki jest !!!!!!!!!!!!!
Bo jest :p.
A prace ma naprawde mega plynna skok wykorzystuje w 100% (no w sumie 99% Bo jesczez nie dobilem (ale odrazu doklalem olej bo za bardzo sie uginal :) ).
Do tego wersja na os jest bardzo sztywna.
Ogolnie polecam ale ze sprezyna hard, albo very hard bo ta medium to max na mnie jest 64 kg :) (i tak miekka)....Ps kupie hard :)
Pozdro
Bo jest :p.
A prace ma naprawde mega plynna skok wykorzystuje w 100% (no w sumie 99% Bo jesczez nie dobilem (ale odrazu doklalem olej bo za bardzo sie uginal :) ).
Do tego wersja na os jest bardzo sztywna.
Ogolnie polecam ale ze sprezyna hard, albo very hard bo ta medium to max na mnie jest 64 kg :) (i tak miekka)....Ps kupie hard :)
Pozdro
www.lancomp.pl -> Wszystko do Komputera
Te Junior T kur.wa wes spojz na stronke Timo i zobacz jakich ma sponsorow RS jest tam nadal, a jak chcesz zobaczyc kto jeszcze jezdzi na RS to lukbij www.blackboxracing.com zanim cos zlego powiesz o Rs, pewnie nie masz zielonego pojecia o ich wnetrzu tylko kolega kolegi kurw,a. ja swoj napierdalam ze o ****, niedoloty, dropy, dirt i **** wszystko w porzadku, bo to jest tak ze o amor trza dbac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A co do tematu glownego, to ja bym mial do wyboru Marzocchi i RS to bym bral RS, poza tym poczekaj moze na nowe widelce z tego co wiem choc to troche nieoficialne to zarowno RS2005 i Marzochhi2005 powinne byc w Szklarskiej ale nie dam sobie reki za RS obciac:)
A jak nie to bierz PsyloSL na oske, bedzie ci dobrze sluzyl, uwazaj tylko zeby pokretla od tlumienia powrotu nie przekrecic:)
A co do tematu glownego, to ja bym mial do wyboru Marzocchi i RS to bym bral RS, poza tym poczekaj moze na nowe widelce z tego co wiem choc to troche nieoficialne to zarowno RS2005 i Marzochhi2005 powinne byc w Szklarskiej ale nie dam sobie reki za RS obciac:)
A jak nie to bierz PsyloSL na oske, bedzie ci dobrze sluzyl, uwazaj tylko zeby pokretla od tlumienia powrotu nie przekrecic:)
Ja zawsze tu byłem nie myśl że tylko ty sie w to bawiłes
thx wszystkiem za odpowiedzi.....
co do Z1 Freeride..... ;) rzecz wygląda tak, że on jest stworzony tylko do freeride`u ....
ja jestem w sumie wszechstronny ziom :P wiec w sumie moglby nie byc odpowiedni....
Czy Z1 FR lub drop off nie bedzie za bardzo bujal na podjezdzie ?
bo czasem podjechac trzeba :D
pozdrawiam ;)
co do Z1 Freeride..... ;) rzecz wygląda tak, że on jest stworzony tylko do freeride`u ....
ja jestem w sumie wszechstronny ziom :P wiec w sumie moglby nie byc odpowiedni....
Czy Z1 FR lub drop off nie bedzie za bardzo bujal na podjezdzie ?
bo czasem podjechac trzeba :D
pozdrawiam ;)
Wiesz , za skok 150mm i wiecej przeba czyms zaplacic, buja niezle ale i na to sa sposoby, musisz sobie opatentowac swoje najlepiej, ja mam dropoff triple na 155mm , jak wroce z wakacji mam zamiar sie z sobotka zmierzyc ( podjazd os sulistrowiczek) ogolnie na mojej starej mongoose i jett c 70mm wjezdzalem w 40-45min zobaczymy jak na kolumbrynie pojdzie i czy wogule sie da- jak nie to rowerek na plecy :) , male gorki lykasz bez bolu .
Local Swinga-Swinga
Fixxer i oto chodzi w Psylo masz regulowany skok, przy czym zmiana nie wplywa na charakterystyke pracy a i jak chcesz to przeciez jest w nim jeszcze blokada, czasem przydatna.
A i zeby nie bylo ze nie lubie Marzocchi poprostu dla mnie ostatnie dobra marzoki to te z rockrecana korona rocznik '99 najlepiej a;bo Z12000 QR20 to byly amorki, az zal.
A i zeby nie bylo ze nie lubie Marzocchi poprostu dla mnie ostatnie dobra marzoki to te z rockrecana korona rocznik '99 najlepiej a;bo Z12000 QR20 to byly amorki, az zal.
Ja zawsze tu byłem nie myśl że tylko ty sie w to bawiłes
Czarnuch, palancie, a jak napisałem, naucz się czytać pało głupia. Będziesz mnie tu szmato bez szkoły wyzywać, że pisze, że Psylo złe, jak mu pisze ćwoku, żeby Psylo wziął. I napisałem, że Cowan niejeździ na Psylo, tylko DJu!! Zresztą przeczytaj jeszcze raz.
Jazda jest prosta, nie dorabiajcie do niej ideologii...
-
- Kontakt:
Czarnuch
"Fixxer i oto chodzi w Psylo masz regulowany skok, przy czym zmiana nie wplywa na charakterystyke pracy a i jak chcesz to przeciez jest w nim jeszcze blokada, czasem przydatna. "
Powiem tak zgadzam sie z wszystkim oprocz tego ze...nie wplywa na c harakterystyke.....(w sumie jesli wziasc pod uwage ze charakterystyka to krzywa twardosci) to nie moge sie zgodzic bo oprzy skreconym na maxa psyloku(80mm)...amor jest twardszy o 30%...TO DUZY PLUS :)...ulatwia podjazdy :).
Pozdrawiam Reszta to swiate slowa :P
Polecam psylo :]
"Fixxer i oto chodzi w Psylo masz regulowany skok, przy czym zmiana nie wplywa na charakterystyke pracy a i jak chcesz to przeciez jest w nim jeszcze blokada, czasem przydatna. "
Powiem tak zgadzam sie z wszystkim oprocz tego ze...nie wplywa na c harakterystyke.....(w sumie jesli wziasc pod uwage ze charakterystyka to krzywa twardosci) to nie moge sie zgodzic bo oprzy skreconym na maxa psyloku(80mm)...amor jest twardszy o 30%...TO DUZY PLUS :)...ulatwia podjazdy :).
Pozdrawiam Reszta to swiate slowa :P
Polecam psylo :]
Panowie przestancie sie wyzywac,nikomu sie nie chce 10 postw czytac ale to nie powod ... , chlopak nie potrzebuje podejrzewam pro-sprzetu takrze nie wpychajcie go w koszty zwiazane z twarda osia, niech sobie polamie na poczatek cos tanszego, drop off w zupelnosci mu starczy, zostanie mu kasa na cos innego, takie jest moje skromne zdanie.
Local Swinga-Swinga
no sie junior z toba nie zgodze ze droppoff triple jest na poziomie podtawowki, niedalego mojego domu mam dropa 1,5m ladowanego na plaskim i katuje mojego smierdziela tam ostatnio, na poczatku pare razy na ryj spadlem, nie zdarzylem kiery wyrwac - mysle ze od tego sie luzu dorobil, ja go oceniam na "ogolniak"
Local Swinga-Swinga
-
- Kontakt:
Ehhhhh stinky za bardzo bronisz swoejgo Drop offa....
Serio To ze ma luzy juz jest dziwne...Ja Na swoim z3 2001 Walilem czesto dropy na plaskie cos kolo 2,2 metra (stare czasy teraz juz raedziej katuje w takis posob sprzet)... i serio zadnego luzu nie ma...(teraz ma go kolega)...do tego zawsez tarcza hydrauliczna byla (hayesik)...wiec od hamownika tez moglby zlapac.
Popieram juniora ze ten amor to podstawowka :)..
Serio To ze ma luzy juz jest dziwne...Ja Na swoim z3 2001 Walilem czesto dropy na plaskie cos kolo 2,2 metra (stare czasy teraz juz raedziej katuje w takis posob sprzet)... i serio zadnego luzu nie ma...(teraz ma go kolega)...do tego zawsez tarcza hydrauliczna byla (hayesik)...wiec od hamownika tez moglby zlapac.
Popieram juniora ze ten amor to podstawowka :)..
dobra, a jaki skok ma z3 z 2001 roku, ma chociaz 100mm ( nie wiem a sprawdzac mi sie nie chce) zreszta czego wymagac od oem-ow, pozatym zameczylem go troche spadajac z dropow na ryj (tzn pion na przednie kolo), w cenie ok 1500pln trudno cos nowego o tych parametrach znalezc. Mi tam styka narazie.
Local Swinga-Swinga
Drop
Na podjazdach drop nie pompuje prawie wcale. Bardziej uciążliwy jest skok. Przy większych nachyleniach szkoda sił na pedałowanie lepiej uderzyć z buta strasznie dźwiga rower. Zresztą drop 2 jest na pompowanie także można sobie dobić powietrza i będzie twardy jak kamień. Zjady?Przekonasz się sam. Kupieł swojego na alegro o koleszki z opola za 1250zeta.