padix,Wariot - znaleźli się "rycerze sprawiedliwości".
padix pisze:"jakbym kogos tak wyjebal to bym mial kask ale w lustro bym nie spojrzał" - racja ;]
interesujące... ;]
"W interesach nie ma sentymentów", zresztą sądzę, że jeśli ten koleś byłby na moim miejscu na pewno by mi nie odpuścił (ale to tylko moje odczucie). Poza tym chciałem się z nim dogadać i odkupić od niego kask za część ceny, a on dalej trzyma przy swoim, że 550zł + przesyłka, albo kasku nie wyśle. ;]
Pozdro
POwiem tak typ zawsze moze sie odwołac tym ze kasak uległ uszkodzeniu i że go nie sprzeda.Tak samo było jak wygrałem DJ 1 06 za 188.50.To tez typ powiedział ze go nie sprzeda i napisał do allegro ze Dj uległ uszkodzeniu i nie moze mi go sprzedac poniewaz nie jest to faktyczny stan opisany na aukcji.POZDR
Rower Jest Skarbonką Bez Dna,Ale Ja Tą Skarbonke Kocham
topickkoles nie wystawil tej aukcji dla konkretnej osoby tylko "tak o",co mozna bylo zobaczyc w pozostalych jego aukcjach gdzie wystawial monitor za kup teraz 1zl a w opisie napisal ze sprzeda go za 100zl.
padixjestes naiwny czy taki milosierny dla bliznich? w sumie w tej sytuacji na jedno wychodzi...
ee tam wylicytował za 1zł więc jest jego , co innego jak się 2 strony dogadają na taki układ a co innego jak jest taka cena kup teraz:P za głupote się płaci myśle że allegro przyzna tobie racje żeby eliminować ludzi nie płacących prowizje(uciekających od płacenia)
ale wy pierdzielicie z tymi sądami, przecież, to potrwa z rok, stracicie,na tym wiele wiecej kasy,
a pozatym spróbujcie zrozumieć faceta, bez jaj , trza sobie pomagać, a nie zerować na ookazje
Allegro jest platforma komercyjna, ktora w latwy sposob umozliwia sprzedaz/zakup roznosci. Chcac to robic zaklada sie konto i AKCEPTUJE PANUJACE ZASADY (regulamin), nie wspominajac,ze trzeba byc pelnoletnim. Kazda zakonczona aukcja jest zawarciem umowy kupna-sprzedazy, ktora wiaze obie strony. Jesli kupujesz cos poza allegro i podpiszesz umowe pisemna, w ktorej cena jest ustalona na 1zl za samochod, zgodnie z prawem masz sprzedac/kupic ten samochod za zeta.
Dla mnie nie ma tematu. Allegro traktuje powaznie i podobnego podejscia oczekuje od innych.
Ze niby biker bikerowi?? Pfffff, nie osmieszajcie sie piszac w ten sposob. Jakby kupil paralotnie to co?? Paralotniarz paralotniarzowi?? Za kogo sie uwazacie?? Ze sobie pomagamy jak zginie rower to inna sprawa.
Osobiscie bym nie odpuscil. Sam mialem identyczna sytuacje, tyle,ze ja sprzedawalem, daaawno temu i do tej pory sie tego wstydze, bo to jedyny komentarz negatywny na ponad 200...
Jeszcze wiekszej checi walczenia o swoje dodaje fakt, ze sprzedajacy ignoruje Kupujacego.
Aha, sprawa bedzie wygrana w sadzie, koszty poniesie Sprzedajacy. Moze to go cos nauczy. Wkladem Kupujacego bedzie tylko i wylacznie czas potrzebny do zalatwienia formalnosci (zapisuj koniecznie cala korespondencje i aukcje, rowniez ta, na ktorej wystawil przedmiot ponownie, juz za 550)
haha to chłopie kupuj odrazu ten monitor tak hurtem hehe;] moim zdaniem to jakby to był biker to by było takie same w y j e b a n i e na kase tak jakbys komus sprzedał jakis rozdupcony sprzent w 3 odbyty a napisał ze gra gitarka!! atakuj i rozwala mnie ten text "mam problem" to on ma problem;]
kocham ten bełkot:
"16.3 Ogół umownych warunków obowiązujących pomiędzy Kupującym i Sprzedającym w odniesieniu do przedmiotu danej aukcji określa, na piśmie lub w inny sposób, strona sprzedająca. Obowiązkiem Sprzedającego, a nie Allegro, jest powiadomienie o tych warunkach Użytkowników składających oferty kupna"
szczerze to ten swistak - strona cala wyglada marnie, jest kure... cholernie nieczytelna i wolno dziala ;] coz. na allegro placisz i serwis jest ok. ale wlasnie trzeba placic
typowe polskie cwaniakowanie :P ale nic nie poradzisz. od zawsze polacy chca obejsc system.
a co do samej sprawy - zalezy od kolesia. jesli jest menda i sie pluje mozna mu narobic kolo dupy, jesli jest w porzadku i chce to zalatwic to nie widze opcji zeby mu nie odpuscic i nie wystawic sobie po pozytywie.
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
zakładałem kiedyś podobny temat, bo wygrałem aukcję ze Skodą Octavią, za 22 zł ;), gość chciał sobie niższą prowizję zapłacić więc, zamiast 22 000 dał 22 zł, wygrałem aukcję, ale ku.tas, dał mi negatywa, a allegro dało dupy:|
GÓRNIK trzeba bylo do sadu podac czlowieka. Nie mialby zadnych szans wygrania sprawy a Ty mialbys skode za 22zl:) tutaj allegro juz nie ma nic do tego, tak jak napisala Pani z Allegro. w sumie fajna opcja,polookam jakies aukcje moze znajde vipera za 10zeta (tak tak czekam na zjebki od moralistow:)
piotrex Na razie nic nowego... czekam na odpowiedź szanownego sprzedawcy, bo znowu się nie odzywa, po przekazaniu mu przeze mnie wiadomości od administracji allegro. ;]
Koles bierze młot wali w kask robi sie rysa i mowi ze towar uległ uszkodzeniu i nie moze go sprzedac bo nie jest zgodny z aukcja i po sprawie wszytko z regulaminem allegro bo towar nie jest zgodny z opisem albo moze powiedziec ze mu ukradli kask i juz :)
jak był ten przypadł z jeepem to sad orzekł iz kupno/sprzedaz na allegro jest zawarciem umowy miedzy kupujacym a sprzedajacym wiec wychodzi kask za 1 zł:)) dam ci za niego 5 zł:D:D chcesz sprzedac??:PP
ktos tam gadał o biku za 10 tys... jak masz bika za 10 tys to stac Cie na prowizje itd.. a jak nie mozesz sprzedac go przez poł roku to sie sprzedaje za mniej.. dla mnie ta cała sprawa jest oczywista iz on powinien sprzedac kask za 1 zł..
zawsze moze powiedziec ze przedmiot został skradziony albo zniszczony lub cos w aukcji nie było zgodne z prawda...