Śruby do tarczy 240mm

baloon21
Kontakt:

Śruby do tarczy 240mm

Post autor: baloon21 »

Witajcie
Mam mały problem, a mianowicie zakupiłem sobie niedawno nową tarczę o rozmiarze 240mm i teraz mam problem na jakich śrubach ją przykręcić do piasty:/ Jak uważacie czy lepiej dać torxy z tą gumą na gwincie, czy może lepiej imbusy z podkładkami amortyzującymi i też z takim klejem na gwincie jak torxy. I trzecia opcja:torx+klej+podkładka. Zależy mi na tym aby tarcza się nie odkręcała oraz żeby była bardzo mocno dociśnięta :) Z góry dziękuję za odpowiedzi, które mogą mi pomóc w rozwikłaniu problemu :)
łukiś
Kontakt:

Post autor: łukiś »

ja tam torxow juz nie używam... lepiej kupić np. sześciokątne śrubki 8.8 i napewno bedzie dobrze ;] posmarujesz je lakierem do paznokci i gwarantuje ze sie nie odkręcą.
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

ja na tyle mam śrubki ze stali hartowanej identyczne jak śrubki do mocowania bidonu. (tylko tamte są alu)
MOżna je bardzo mocno dokręcić bo są na duży imbus i się nie wyrabiają.
Na przodze tez tak miałem ,ale teraz gdy mam juniora musiałem zmienić bo były trochę za wysokie i haczyły o goleń. I mam torksy i też nie ma z nimi problemów. Wystarczy mieć dobry klucz i nie najtańsze śrubki, bo te zawsze się przekręcają zamiast mocno dokręcić
ThoRx
Kontakt:

Post autor: ThoRx »

z tego co pamietam masz tarcze 223mm - 9", a nie 240 ;]
ja jezdze na torxaxh i jestem zadowolony, mam dobry klucz, nie jakis tam topex, pozadnie dokrece i sie trzyma, nawet bez locktitow, a smaruje to stałym smarem, zeby sie nie zapiekly.
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
Zablokowany