Witajcie
Mam mały problem, a mianowicie zakupiłem sobie niedawno nową tarczę o rozmiarze 240mm i teraz mam problem na jakich śrubach ją przykręcić do piasty:/ Jak uważacie czy lepiej dać torxy z tą gumą na gwincie, czy może lepiej imbusy z podkładkami amortyzującymi i też z takim klejem na gwincie jak torxy. I trzecia opcja:torx+klej+podkładka. Zależy mi na tym aby tarcza się nie odkręcała oraz żeby była bardzo mocno dociśnięta :) Z góry dziękuję za odpowiedzi, które mogą mi pomóc w rozwikłaniu problemu :)
Śruby do tarczy 240mm
ja na tyle mam śrubki ze stali hartowanej identyczne jak śrubki do mocowania bidonu. (tylko tamte są alu)
MOżna je bardzo mocno dokręcić bo są na duży imbus i się nie wyrabiają.
Na przodze tez tak miałem ,ale teraz gdy mam juniora musiałem zmienić bo były trochę za wysokie i haczyły o goleń. I mam torksy i też nie ma z nimi problemów. Wystarczy mieć dobry klucz i nie najtańsze śrubki, bo te zawsze się przekręcają zamiast mocno dokręcić
MOżna je bardzo mocno dokręcić bo są na duży imbus i się nie wyrabiają.
Na przodze tez tak miałem ,ale teraz gdy mam juniora musiałem zmienić bo były trochę za wysokie i haczyły o goleń. I mam torksy i też nie ma z nimi problemów. Wystarczy mieć dobry klucz i nie najtańsze śrubki, bo te zawsze się przekręcają zamiast mocno dokręcić