Straciłem połowe zęba-odszkodowanie? Ile

wiew
Kontakt:

Straciłem połowe zęba-odszkodowanie? Ile

Post autor: wiew »

Witam
Straciłem zeba przez glupote....

Miałem leczenie kanalowe dziś= uśmiercenie zęba...
Będe mial zakąłdaną korone porcelanową około 390zł bądź ceramiczną około 600zł.

Zastanwiam sie nad wyborem...ale chodzi mi glównie o odszkodowanie. Jestem ubespieczony w szkole, może wiecie jaki moge mieć zwrot kosztów za leczenie?

Dochodziło by do tego dzisiejsze leczenie kanałwoe 120zł

Pozdrawiam
Kondzio
Duży kiedy chcesz, mały keidy tzraba?
Kizi mizi mam i nie dam wam:P
Francuz
Kontakt:

Post autor: Francuz »

Ja bylem ubezpieczony kiedys w Euro 26 i nie dostalem odszkodowania ... za zeba zaplacilem okolo 1ooo zl ... i to bez korony ... za korone krzykneli kolejne 1ooo zl wiec nie zrobilem :)
Wiec podejrzewam ze narazie masz koszt 12o zl a pozniej Ci dojdzie odbudowa zeba ... bo korone sie zaklada na odbudowanym zebie ... przynajmiej tak mi sie wydaje. A za odbudowe zeba to moga krzyknac do tych 8oo zl ... wiec koszty ogromne niestety :/

Pozdrawiam :)
http://www.e-wypoczynek.pl/dewajtis/
Tanie noclegi w centrum Zakopanego !!
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Jak mój kumpel fiknał koziłka na mache na chodnik to dwie jedynki bodajże górne mu sie w połowie ciachnęły...niał jeszcze wstrząs mózgu, ale koszty związane z leczeniem zebów były nieporównywalnie większe niż o co dostał z odszkodowania, można powiedzieć gów.no dostał bo i tak wywalił na uśmiech z 3 razy wiecej, a dostał nie za same zeby w końcu...co sie tak wszyscy teraz psujecie ;P
http://dhcyc.pinkbike.com
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

Hihi - liczysz na jakieś niewiadomo jakie $$ ?

Mnie pchnęli w szkole w 5 klasie podstawówki i wyrżnąłem na posadzkę i też straciłem połowę zęba - jedynki. Nie był to ząb mleczny, tylko stały. Od PZU dostałem odszkodowania 70 zł za to ubezpieczenie, co w szkole. Wtedy miałem 12 lat, teraz mam prawie 15 i mam koronę nadlaną czymś w stylu pląby, bo lekarka mi powiedziała, że nie ma sensu robić korony porcelanowej, bo za droga i nie ma sensu, a to się będzie trzymać. I się trzyma. Moim zdaniem jak nie masz ponad 18 lat, to nie ma co inwestować i porcelanki, tylko zrób sobie to co ja - mnie to kosztowało chyba 230 zł, czy coś podobnego. A fajnie wygląda, nic nie widać łączenia i ogólnie polecam. I polecam też iść do jakiejś klimiki dentystycznej, albo chirurga dentystycznego, mi to robił chirurg i jestem happy :D
xxxxxx
Kontakt:

Post autor: xxxxxx »

Dostaniesz kupe kasy, mojego taty znajoma była ubezpieczona to za zeba którego straciła podczas wypadku samochodowego ( nie zjej winy) ukruszyła sie jej kawałek 1-ki, to 5000zł dostała za tego zęba.
wujekeman
Kontakt:

Post autor: wujekeman »

już dostanie pięć tysi..uważaj !......może ona była konkretnie ubezpieczona , bo odszkodowanie przecież zależy od tego ile składki płacisz ....
https://www.facebook.com/brodacimechanicy
xxxxxx
Kontakt:

Post autor: xxxxxx »

wujekeman zeby to bardzo ważna rzecz, są takie firmy które egzekwują za 10% odszkodowania, i nawet z byle odszkodowania potrafią wziąść kase. Ona załatwiała to sama, no ale czekała troche na tą kase...
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

No niestety tez jestem posiadaczem koronki. Dalem po znajomosci 600zl, odszkodowania z tego tytulu nawet nie probowalem uzyskac...

Moim zdaniem gra nie warta swieczki!
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
wiew
Kontakt:

Z uwagi ze mam wyjazd w góry to chiciałbym jak najwięcej...kurde...żal mi dupe ściska przez moją głupote;(:(

Dziś ide do PZU pogadać co można osiągnąć.
wujekeman
Kontakt:

Post autor: wujekeman »

xxxxxx pisze:wujekeman zeby to bardzo ważna rzecz, są takie firmy które egzekwują za 10% odszkodowania, i nawet z byle odszkodowania potrafią wziąść kase. Ona załatwiała to sama, no ale czekała troche na tą kase...
no tak , ale ja na przykład mam za jeden % uszczerbku na zdrowiu 280 zeta, a płacę 50 zeta miesięcznieskładki. Wiec musiałbym za złamanego zęba dostać prawie 20% uszczerbku na zdrowiu, a to mało możliwe jak na ząb.
Dodam że w zeszłym roku wyglebiłem na 4X w Białym i za obrazenia :złamanie kompresyjne kregosłupa(!), pęknięta potylica, złamane dwa żebra i kośc śródrecza ......dostanę około 25% uszczerbku....więc z tym zębem to może być róznie;)

aaa i tez jestem ubezpieczony w PZU , wiec najlepiej właśnie iśc i sie dowiedziećdo firmy ubezpieczeniowej. Zresztą ostateczną stawke odszkodowania ustala komisja lekerska .
https://www.facebook.com/brodacimechanicy
wiew
Kontakt:

Byłem, mam przyjśc w piątek z orzeczeniem lekarskim i wtedy mi powedzą co i jak<co>..
ehh
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

xxxxxx hahahahha mzoe 50 złotych wezzzz, chyba że to nie polska była, albo płaci 1000 składki na miesiąc...może sobie same jedynki ubezpieczyła bo to częsta strefa uderzeniowa lol kabaret...

wujekeman, nie wiedziałem ze można się tak potłuc na zwykłym 4x :|
http://dhcyc.pinkbike.com
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

wiew Ja też byłem ubezpieczony w szkole - chyba na 5% dlatego dostałem tak mało.. Jak ktoś jest ubezpieczony na 100% no to 70x20 = 1400 zł za stracony kawałek zęba. A uszczerbek na zdrowiu aż taki nie jest bo ja normalnie jem nawet jabłka i jest wszystko ok i czasami nawet o tym nie pamiętam i wszystko jest normalnie - uszczerbek góra 3 - 5 % bo od zęba się nie umiera :P
ODPOWIEDZ