Straciłem połowe zęba-odszkodowanie? Ile
Straciłem połowe zęba-odszkodowanie? Ile
Witam
Straciłem zeba przez glupote....
Miałem leczenie kanalowe dziś= uśmiercenie zęba...
Będe mial zakąłdaną korone porcelanową około 390zł bądź ceramiczną około 600zł.
Zastanwiam sie nad wyborem...ale chodzi mi glównie o odszkodowanie. Jestem ubespieczony w szkole, może wiecie jaki moge mieć zwrot kosztów za leczenie?
Dochodziło by do tego dzisiejsze leczenie kanałwoe 120zł
Pozdrawiam
Kondzio
Straciłem zeba przez glupote....
Miałem leczenie kanalowe dziś= uśmiercenie zęba...
Będe mial zakąłdaną korone porcelanową około 390zł bądź ceramiczną około 600zł.
Zastanwiam sie nad wyborem...ale chodzi mi glównie o odszkodowanie. Jestem ubespieczony w szkole, może wiecie jaki moge mieć zwrot kosztów za leczenie?
Dochodziło by do tego dzisiejsze leczenie kanałwoe 120zł
Pozdrawiam
Kondzio
Duży kiedy chcesz, mały keidy tzraba?
Kizi mizi mam i nie dam wam:P
Kizi mizi mam i nie dam wam:P
Ja bylem ubezpieczony kiedys w Euro 26 i nie dostalem odszkodowania ... za zeba zaplacilem okolo 1ooo zl ... i to bez korony ... za korone krzykneli kolejne 1ooo zl wiec nie zrobilem :)
Wiec podejrzewam ze narazie masz koszt 12o zl a pozniej Ci dojdzie odbudowa zeba ... bo korone sie zaklada na odbudowanym zebie ... przynajmiej tak mi sie wydaje. A za odbudowe zeba to moga krzyknac do tych 8oo zl ... wiec koszty ogromne niestety :/
Pozdrawiam :)
Wiec podejrzewam ze narazie masz koszt 12o zl a pozniej Ci dojdzie odbudowa zeba ... bo korone sie zaklada na odbudowanym zebie ... przynajmiej tak mi sie wydaje. A za odbudowe zeba to moga krzyknac do tych 8oo zl ... wiec koszty ogromne niestety :/
Pozdrawiam :)
http://www.e-wypoczynek.pl/dewajtis/
Tanie noclegi w centrum Zakopanego !!
Tanie noclegi w centrum Zakopanego !!
Jak mój kumpel fiknał koziłka na mache na chodnik to dwie jedynki bodajże górne mu sie w połowie ciachnęły...niał jeszcze wstrząs mózgu, ale koszty związane z leczeniem zebów były nieporównywalnie większe niż o co dostał z odszkodowania, można powiedzieć gów.no dostał bo i tak wywalił na uśmiech z 3 razy wiecej, a dostał nie za same zeby w końcu...co sie tak wszyscy teraz psujecie ;P
http://dhcyc.pinkbike.com
Hihi - liczysz na jakieś niewiadomo jakie $$ ?
Mnie pchnęli w szkole w 5 klasie podstawówki i wyrżnąłem na posadzkę i też straciłem połowę zęba - jedynki. Nie był to ząb mleczny, tylko stały. Od PZU dostałem odszkodowania 70 zł za to ubezpieczenie, co w szkole. Wtedy miałem 12 lat, teraz mam prawie 15 i mam koronę nadlaną czymś w stylu pląby, bo lekarka mi powiedziała, że nie ma sensu robić korony porcelanowej, bo za droga i nie ma sensu, a to się będzie trzymać. I się trzyma. Moim zdaniem jak nie masz ponad 18 lat, to nie ma co inwestować i porcelanki, tylko zrób sobie to co ja - mnie to kosztowało chyba 230 zł, czy coś podobnego. A fajnie wygląda, nic nie widać łączenia i ogólnie polecam. I polecam też iść do jakiejś klimiki dentystycznej, albo chirurga dentystycznego, mi to robił chirurg i jestem happy :D
Mnie pchnęli w szkole w 5 klasie podstawówki i wyrżnąłem na posadzkę i też straciłem połowę zęba - jedynki. Nie był to ząb mleczny, tylko stały. Od PZU dostałem odszkodowania 70 zł za to ubezpieczenie, co w szkole. Wtedy miałem 12 lat, teraz mam prawie 15 i mam koronę nadlaną czymś w stylu pląby, bo lekarka mi powiedziała, że nie ma sensu robić korony porcelanowej, bo za droga i nie ma sensu, a to się będzie trzymać. I się trzyma. Moim zdaniem jak nie masz ponad 18 lat, to nie ma co inwestować i porcelanki, tylko zrób sobie to co ja - mnie to kosztowało chyba 230 zł, czy coś podobnego. A fajnie wygląda, nic nie widać łączenia i ogólnie polecam. I polecam też iść do jakiejś klimiki dentystycznej, albo chirurga dentystycznego, mi to robił chirurg i jestem happy :D
-
- Kontakt:
no tak , ale ja na przykład mam za jeden % uszczerbku na zdrowiu 280 zeta, a płacę 50 zeta miesięcznieskładki. Wiec musiałbym za złamanego zęba dostać prawie 20% uszczerbku na zdrowiu, a to mało możliwe jak na ząb.xxxxxx pisze:wujekeman zeby to bardzo ważna rzecz, są takie firmy które egzekwują za 10% odszkodowania, i nawet z byle odszkodowania potrafią wziąść kase. Ona załatwiała to sama, no ale czekała troche na tą kase...
Dodam że w zeszłym roku wyglebiłem na 4X w Białym i za obrazenia :złamanie kompresyjne kregosłupa(!), pęknięta potylica, złamane dwa żebra i kośc śródrecza ......dostanę około 25% uszczerbku....więc z tym zębem to może być róznie;)
aaa i tez jestem ubezpieczony w PZU , wiec najlepiej właśnie iśc i sie dowiedziećdo firmy ubezpieczeniowej. Zresztą ostateczną stawke odszkodowania ustala komisja lekerska .
https://www.facebook.com/brodacimechanicy
wiew Ja też byłem ubezpieczony w szkole - chyba na 5% dlatego dostałem tak mało.. Jak ktoś jest ubezpieczony na 100% no to 70x20 = 1400 zł za stracony kawałek zęba. A uszczerbek na zdrowiu aż taki nie jest bo ja normalnie jem nawet jabłka i jest wszystko ok i czasami nawet o tym nie pamiętam i wszystko jest normalnie - uszczerbek góra 3 - 5 % bo od zęba się nie umiera :P