Jak przekonać rodziców??
Jak przekonać rodziców??
Elo,
Jakiś rok temu weszłem na tą strone i zainteresowałem się downhillem. Rodzicie powiedzieli mi, że jak bedę miał dobre oceny to kupią mi rower. Rower został już zakupiony ale teraz, że to bardzo niebezpieczne i że nie mam wogle doświadczenia. Jak przekonać rodziców żeby pozwolili mi zjechać z trasy??
THX za odpowiedzi
Jakiś rok temu weszłem na tą strone i zainteresowałem się downhillem. Rodzicie powiedzieli mi, że jak bedę miał dobre oceny to kupią mi rower. Rower został już zakupiony ale teraz, że to bardzo niebezpieczne i że nie mam wogle doświadczenia. Jak przekonać rodziców żeby pozwolili mi zjechać z trasy??
THX za odpowiedzi
Chodzi o to, że z chęcia zawiozą mnie pod wyciąg ale pozwolą zjechać jak będą ze mną schodzili, a przecież co to za przyjemność?? A co do pytania czy wychodzę z rodzicami na rower, to jak jade do kumpla na dirty to nic nie mówią. A zjazdu z góry się boją o mnie i nie wiem jak ich przekonać:PP
http://krissys.pinkbike.com
-
- Kontakt:
powiedz że będziesz jeździł rozważnie i nie za szybko, że zdajesz sobie sprawę z niebezpieczeństwa ale to twoja pasja i nie zrezygnujesz z niej... może w końcu zrozumieją że nie ma po co walczyć. moi też sie nie zgadzali na moją jazdę na takim rowerze, ale po jakimś czasie zobaczyli, że bardzo mi zależy i dali spokój.
Brak roweru powoduje raka i choroby serca!!!
hmm... ja nie miałem tego problemu, moj ojciec nawet mnie podwozi autem do nas do wyrobiska i sie przygląda jak skacze...
NS Core, to nie bardzo do DH, ale cóż..
Jak mówisz, że pozwalają Ci iść na dirty, to ich tam zaprowadź, pokaż co umiesz i że to jest prawie w 100% "bezpieczne" :D Moja matka tylko raz widziała jak skacze i przy okazji jeszcze wtedy wyglebiłem no i od tej pory woli nie oglądać, bo mówi, że "dostanie zawału serca". A jak widziała efekty mojej ostatniej gleby to powiedziała tylko, że nie pojde na rower, az sie nie zagoi, ale i tak po 2 dniach poszłem :D
NS Core, to nie bardzo do DH, ale cóż..
Jak mówisz, że pozwalają Ci iść na dirty, to ich tam zaprowadź, pokaż co umiesz i że to jest prawie w 100% "bezpieczne" :D Moja matka tylko raz widziała jak skacze i przy okazji jeszcze wtedy wyglebiłem no i od tej pory woli nie oglądać, bo mówi, że "dostanie zawału serca". A jak widziała efekty mojej ostatniej gleby to powiedziała tylko, że nie pojde na rower, az sie nie zagoi, ale i tak po 2 dniach poszłem :D
remmo16 pisze:powiedz że będziesz jeździł rozważnie i nie za szybko, że zdajesz sobie sprawę z niebezpieczeństwa ale to twoja pasja i nie zrezygnujesz z niej... może w końcu zrozumieją że nie ma po co walczyć. moi też sie nie zgadzali na moją jazdę na takim rowerze, ale po jakimś czasie zobaczyli, że bardzo mi zależy i dali spokój.
Potwierdzam to co napisał remmo16 tak właśnie zrób.
powiedz im że jedziesz gdzieś z kumplami a pojedziesz na trasę ćwiczyć i zdobywać doświadczenie.
ZAPRASZAM NA STRONĘ www.sasorteam.cba.pl
ZAPRASZAM NA STRONĘ www.sasorteam.cba.pl
------------> www.SasoRTeaM.cba.pl <-----------
ZAPRASZAM NA STRONĘ MY TEAM-U www.sasorteam.cba.pl
i przy okazji wejdźcie na forum www.sasorteam.fora.pl
i przy okazji wejdźcie na forum www.sasorteam.fora.pl
------------> www.SasoRTeaM.cba.pl <-----------
Wiesz moi rodzice tez tak mowią.... Nie jeździj tak szybko.... nie puszcze cię jesteś nieodpowiedzialny....Ale zacznij od trasek nawet zwykłych w lesie nabierz prędkości potem zwiększaj stopień trudności... Pewnego dnia popisz sie przed rodzicami i mysle ze jak z popisaniem nie przesadzisz to będzie ok :))